zdar borci, mam rok 01, najeto 40000, a mel sem problém ze za tepla me občas chcipla v křižovatce, vycistil sem klapku a bylo to v pohode, ale ted me zacaly litat otáčky když stojim na miste tak si poskakujou sem a tam občas se zaseknou nad dvouma tisicama a samovolne spadnou. A nekdy me nejde vůbec nastartovat, jenom pod plynem, ale po ubrani to zdechne. dikec za rady.
V první řadě zkus kalibraci plynu, pak vyčištění kontaktů baterky, pak jinou baterku.
Občas mi taky otáčky drží na 2000 a po chvilce spadnou a tak různě si poskakujou. Vypozoroval jsem, že se to děje po tom, co třeba 2 týdny jezdím jen do práce (celá cesta po městě). Tak mi pomáhá to hezky do plnejch protáhnout mimo město a pak je to zase dobrý.
Když tohle nepomůže, tak pečlivě čti michalovo téma
nebo očisti kontakty na baterce, jak říká Labus01, to taky dělá tohle... měl jsem to před 14 dněma stejnej problém... a bylo v poho, zase jezdím bez problemu...
Upravil dusvla dne 15.08.2014 18:04
vypozoroval jsem to stejné co Labus01 když jezdím po městě,tak to začne blbnout, teď mám za sebou Turecko cca 4tis km za 10 dní a ani jednou známka zaváhání jak při startu tak při zastavení na křižovatce atd. prostě jela jak z praku zkus si udělat jeden den volna a krásně se projeď Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Kalibrace plynu - zapni zapalování, protoč plyn od dorazu k dorazu, klidně i víckrát ať máš jistotu
pak nechej plyn úplně na nule (když ho pustíš) a nastartuj.
pokud nechytne, nebo před startem vypneš klíč, kalibrace se neuloží, musíš udělat znovu.
Běžně pak startuj bez plynu, nebo si to zase rozhasíš. Přidat můžeš, jakmile to chytí.
tak kontakty sem procistil jeden byl trochu zabordelenej ale nic strasnyho a udelal sem tu klibracu a zatím to startuje v pohode, jeste jak bude cas to zkusim projet
Zdarec tak opet se me projevilo kolisani otáček a blby starty, kalibr nepomahal, dal sem novou svicku iridiovou, stara tam byla 7000km a asi odesla, protože nova svicka a zas to je jak novy a startuje to mnohem lip tak uvidíme jak dlouho to vydrzi.