Ahoj pojedu přes Ga-Pa do Savony a chtěl bych to vzít přes CH .Nevíte někdo jak vypadá silnice 27 vedouci od Nauders přes Zernes ,St Moritz až k hranicím s Italii.Myslím hustota provozu,prostředí,jestli je zpoplatněná a pod.
Nedo jet raději přes Stelvio , Bormio a pod .Dík Boby
Cesta bez problémů, povrch kvalitní, zpoplatněná není. Co do atraktivity tak průměr. Hustota provozu závisí na denní době i dni v týdnu. Dovolený jsou tam ještě v plným proudu. Ale to všude. Na Stelviu toho nebude míň spíš naopak. Jestli se pro ni rozhodneš, doporučuji nepatrnou odbočku (a zajížďku) přes Livigno. Pěkné svezení z Livigna do St, Moritz, Livigno bezcelní zóna - benzín za polovinu. Naplánuj tankování tak, aby jsi tam přijel s prázdnou nádrží. Pěkné městečko s dobrým občerstvením.
co mě nezabije , to mě posílí
Ahoj, přes GAPA, CH (po 27) a západně kolem Lago di Como do Savony jsem jel koncem května, Stelvio bylo zavřené kvůli sněhu. V pohodě, jen kolem Lago di Como, alespoň západní stranou je to hrozně natahavý, je to jako jet 50 km jednou vesnicí. Z Coma do Savony z časových důvodů dálnice, 20éček.