mam problemy s masinou. Behem dovcy mi v turecku 2 dny vynechaval motor. Normalne za jizdy "asi" nepalily jiskry tak na 5 sekund a pak zase ok chytlo a jelo se dal. Za odpoledne asi 10x, druhy den rano nastartuju a po 2s to zhaslo, na dalsi otoceni nechytl. Vypnul jsem zapalovani, znovu zkusil natocit a ok. Od te doby uz to bylo az do dnesniho rana ok. Behem toho chcipani jsem mel vice jak jednu nadrz takze pochybnym benzinem to nebude. Doma jsem cvicne vlezl do nadrze a bylo akorat spadle sitko a bordelu tam bylo jen lehce. Rikam si, ted je to ok, nebudu resit. Precejen jsem najel dalsich 3000 bez problemu..
Jenze dnes rano vytahnu z garaze, zapnu zapalovani, vse jak ma az na to ze mi nesvitilo Nko od neutralu na budikach, popojedu s masinou a neutral tam byl. Zmacknu tlacitko starteru a nic, ani nezatocil. Tak chvili premyslim jestli pobezim na vlak.. pak jsem na to sednul a furt drzim starter, sklopil stojan, furt nic. Zaradim jedna zmacknu spojku a motor zacal tocit. A jelo se. S radickou jsem rumploval uz predtim, nicmene to Nko se proste nerozsvitilo, po tom nastartovani uz sviti ok. Pri ceste zprace jsem si rikal co me ceka, ale naskocila ok.
r.08, najeto 55tkm
je mi jasne ze musim na diagnostiku, ale mam to nejbliz 40km a na to si musim vzit dovolenou, delam jen na den, a tu uz letos nemam holt kavkaz spolkl 3 tydny..
Tak za mě - pokud si vyloučil špatný benál popř stav akumulátoru tak bych dál šel po spínači bočáku popř spínač zažazeného neutrálu -studené spoje(i na aku) atp, pak asi už ta diagnostika -ještě bych změřil multimetrem na baterii stav napětí před,během a po startu.
Upravil kim dne 18.09.2014 16:06
budes mit asi slozity hledani :-) - prvni odstavec je nachlup stejnej tomu co to dělalo loni mne ve francii zvlast pokud byo vedro mel si min nez pulku nadrze a dostavala zrovna za usi - viz ty moje problémy - je to tu ve vlaknu tusim "tepelna pojistka" ale druhej odstavec ovsem zase naprosto jinej :-) - mohli by to byt i uplne oddeleny "zavady" a v tom druhym pripade ti proste mohl "viset" spinac jak policajta tak neutralu - abych ti poradil ještě min tak mne diagnostika nic nezanamenava všechno je ok uz jsem od prvního projevu najel asi 25000km aniz bych cokoliv vymenil a jen letos uz absolvoval albanii a dolomity bez sebemenšího zavahani , ovšem veškerou jistotu to rozpustilo když mi to letos jednou vynechalo = chciplo 5km od domu a od ty doby zase 3000km nic- takze sotka porad vozim :-D- za 40000km mi to udelalo asi 5x (opakovany chcipnuti za sebou - nepocitam vždycky pomuze az dotankovat plnou nebo nechat vychladnout - ale poradne )
Upravil milanek dne 18.09.2014 16:13
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
milanek napsal:
budes mit asi slozity hledani :-) - prvni odstavec je nachlup stejnej tomu co to dělalo loni mne ve francii zvlast pokud byo vedro mel si min nez pulku nadrze a dostavala zrovna za usi - viz ty moje problémy - je to tu ve vlaknu tusim "tepelna pojistka" ale druhej odstavec ovsem zase naprosto jinej :-) - mohli by to byt i uplne oddeleny "zavady" a v tom druhym pripade ti proste mohl "viset" spinac jak policajta tak neutralu - abych ti poradil ještě min tak mne diagnostika nic nezanamenava všechno je ok uz jsem od prvního projevu najel asi 25000km aniz bych cokoliv vymenil a jen letos uz absolvoval albanii a dolomity bez sebemenšího zavahani , ovšem veškerou jistotu to rozpustilo když mi to letos jednou vynechalo = chciplo 5km od domu a od ty doby zase 3000km nic- takze sotka porad vozim :-D- za 40000km mi to udelalo asi 5x (opakovany chcipnuti za sebou - nepocitam vždycky pomuze az dotankovat plnou nebo nechat vychladnout - ale poradne )
Tohle me taky napadlo, uz v turecku,ale.. chcipalo mi to tak na 5s, za tuhle dobu to snad nestihne vychladnout. a na druhy den bylo tak 13st a na prvni nakopnuti to chciplo za 2s. vsechno bylo studene jak psi cumak. Jinak na te elektronice pod sedlem nemam nic polozene, takze je to chlazene jak ma. a navic kdyz jsme projizdeli istanbulem v kolonach tak tam to bylo ok, a kdo vi tak vi..
mno, a k tomu co se mi stalo dnes, tak jak jsem psal. rumploval jsem s bocakem a s radickou a ne a ne ten neutral rozsvitit ikdyz tam byl..
cidlo od bocaku vylucuju, mozna ten ukazatel zarazeneho stupne.. ale spojku jsem mackal taky a motor netocil..
a jak to tak ctu tak mozna pojedu na diagnostiku zbytecne
napadl me ten alternator, ale starter (kdyz uz toci) tak neni znat ze by byla baterka kiki. ale jeste to promerim.
Mě se stalo něco podobného v letos v Itálii. Když jsem vyjížděl serpentýny k Sestriere celkem svižně, motorka mi 2x tak na 5s vynechala. Poprvé jsem zastavil v kopci - za minutu nastartovala a podruhé se chytla ještě za jízdy. Od té doby nic. Vedro bylo a docela jsem do dlouhého kopce za to tahal.
Nevím proč píšeš nepálí iskra a kontroluješ benzín :-))) podle toho co píšeš koukni na snímač zařazené rychlosti, pokud neví co tam máš tak ti se stojánkem nenastartuje a to platí i v případě že ho sklopíš a nezmáčkneš spojku. U normální funkční motorky taky nechytne pokud máš kvalt a nezmáčkneš spojku o stojánku vůbec nemluvě. Ale všímej si jestli ti neblbne chcípák, jestli ti moto ,,naběhne po zapnutí klíčku. Protože chcípaní za jízdy směřuje spíše tímto směrem, nebo k bočáku.
milanek napsal:
tak to pak není az takova zahada dam krk na to ze to je ten regulator palivového cerpadla
Momentalne s tim chcipanim za jizdy problem nemam. Byla to dvoudenni zalezitost.
Proc myslis ze to bylo tim regulatorem cerpadla ?
Jen to shrnu. Chciplo to i totalne studene po rannim startu. Na tom regulatoru nemam nic polozene. Pozdeji jsem jel v daleko vetsim vedru nez v dobe kdy to chcipalo. Vzdycky to chciplo na dobu 5 - 10s. Nekdy az do zastaveni, jindy to chytlo jeste za jizdy. Kdyz jsem jel a chciplo to tak jsem treba drzel plny plyn (na 6ku) a kdyz to chytlo tak se neozvala zadna rana z nasbiraneho benzinu, takze tohle ukazuje na nedostatek paliva v motoru. Behem te doby kdy to chcipalo jsem vyjel min. 2 nadrze.
tak ještě zkontroluj jestli není u togo regulatoru zoxidovanej konektor - ja to vycistil a na rok bylo pokoj - ve 2,5 letech to bylo ve spoji zeleny az hanba a to to vapkou nemeju nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
chlapi nesvádějte všechno na vapku- já jsem jinak než vapkou motorky a babetu neumýval a žádný z připisovaných problémů (ložiska,eletrika oxidace atp)jsem nepoznal-někdy mám pocit že na moto-webech je wapka brána téměř jako kyselina nebo či autogen
Upravil kim dne 21.09.2014 15:54
tak tak, taky jinak než vapkou moto neumývám.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Spomenuli sa tu všetky príčiny, ale ten skur..ný nevymeniteľný palivový filter od BMW tu nespomenul ešte nikto. Najazdil som 100 tis. km zo zakrytým regulátorom pal. pumpy, mal som tam položenú reflexnú vestu a nič sa neudialo. Kto ma pozná vie že som pojazdil rôzne destinácie. Podla môjho názoru, je všetkému na vine ten filter. Je zanesený a pumpa má čo robiť aby to pretlačila. Jednoznačne treba nájsť náhradu za origo pal. filter. V lete som riešil problémy s pumpou a regulátorom nemal som tam žiadnu oxidáciu.
Tak jelikož při nedávné vyjížďce se mi taky přihodilo jakés zatarokování motoru spojené s dvojím scípnutím motoru -na začátku vyjížďky -potom už to bylo ok ; tak jsem se rozhodl zkontrolovat ten často zmiňovaný filtr paliva -po demontáži jsem jej propláchl a je fakt že z něj vyplulo něco nečistot -jak když černý prach,vytřel jsem do sucha nádrž ,prostříkal konektory čerpadla a složil; ještě jsem měl dobrý úmysl prostříknout ,,chcípák" na pravé str.řidítek ale nepodařilo se mi to rozebrat úplně abych se k němu dostal na prostříknutí kontoxem tudíž došlo jen na stlačený luft-no snad tam žádná oxidace nabude ; Tady nějaké foto jak to vypadá kolem toho čerpadla kdyby to někdo rozdělával po prvé ať má ánung.
Uprostřed je ta trubička o průměru cca 8mm co se na ni nasadí filtr -těsněno o-kroužkem
kim přiložený následující obrázek:
A tady jeden pohled do nádrže jak vypadá nalévací hrdlo z odvrácené strany ten bazmek na to odvzdušnění co tam někomu klepal tu bohužel vidět není bo je hódně vzadu
kim přiložený následující obrázek: