vše je o ceně, v pátek jsme byli kupovat hledačku v brandýse na doporučení od známého, co ,,zásobuje,, muzea..typ napíšu zítra.chtěli jsme něco kolem 25t a hned nám to vymluvil, že to nemá cenu at nehledáme zátky od piva...a máme koupit určitý typ, tak jsme tam nechali 60t za hledačku, dohledávačku a popruh :-D v pondělí máme školení a šup na pole...
Ahoj Jezku. Mam dobrou zkusenost s Teknetics Eurotek Pro, ma i pinpoint integrovany. Petileta zaruka od vyrobce...
Najdu vzdycky neco...:-)
Mohu s cistym svedomim doporucit. V.
Upravil Vasco dne 22.11.2014 23:43
Ježku a nezapomeň že i když něco najdeš tak to nesmíš vykopat lopatkou zrovna včera to bylo ve zpravách. Tak sidej bacha na čumili
Upravil madskin dne 23.11.2014 07:48
brrm brrrrm brrrrrrrrm
jinak pár lidí od nás z práce chodí a měli docela hezké ulovky,od mincí počínaje po staré německé odznaky a přušské končeje, jen něco se hold musí odezdávat
Jeden máme v nabídce na e-shopu, kdo by chtěl, mohu poslat odkaz. Pár víkendů jsem s ním lezl po Orlických horách a jeden zaměstnanec si z toho udělal koníčka, hledá historická osídlení v okolí, kupecké stezky - a nachází. Kupodivu nejvíc toho našel v parku ve vesnici, kde bydlí, když zjistil, že park tam byl už před 150 lety. Staré mince, dokonce stříbrné kapesní hodinky a jiné věci. Má známé, co chodí po večerech kolem písáků a všude, kde se lidi koupou, prý se běžně nachází zlaté prstýnky, řetízky.
Je to tak trochu droga a dá se tomu lehce propadnout, taky se na něj chystám, na začátek nám ten náš bude bohatě stačit. Má displej, několik hledacích režimů, výběr materiálů, ukazuje hloubku předmětu pod zemí, výstup na sluchátka atd.. Nedá se to naučit hned, nejvíc znamenají osobní zkušenosti. Dají se koupit mnohem dražší a asi i lepší (citlivější atd. atd.), ale pro začátek myslím stačí slušný základ, i ten funguje velmi dobře. A když tomu člověk propadne, není problém ostoupit na vyšší level, koupit dohledávačku, dražší detektor, jsou např. i přístroje s vodotěsným senzorem a v blízkosti břehu rekreačních vodních ploch se prý dá v malé hloubce najít víc zlata než na pláži...:-).
Měl jsem Tesoro Tejón, ale řekl bych, že do začátku stačí něco v cenové relaci tak do 8000kč.
Trvá sakra dlouho, než rozeznáš podle zvuku co to je za kov a pod. Stejnou službu by mi udělal Garrett Ace250 za 8000kč. Je to prostě jen o tom, že chodit, chodit a chodit.
Fakt bych koupil něco levnějšího a uvidíš, zda Tě to bude bavit. Mne to bavit přestalo, protože na tuhle zálibu musíš mít neskutečně moc času. Pokud se tím budeš opravdu zabývat, tak to není jen o samotném hledání, ale o přípravě. To znamená ležet v kronikách, ptát se lidí atd...(mne zajímala jen 2 s.v.)
Ježek - v tomhle tabletu neumím vkládat odkazy, mrkni na e-shop na www.proteco-naradi.cz, když tak dám odkaz zítra. Cena kolem 3500,-, je to naše vlastní značka, resp. si to náš velkoobchod dá někde vyrábět. Funguje slušně, ale nemám zkušenost s jiným. Asi to najdeš i když dáš do vyhledávače "detektor kovů proteco".
Tesoro a Minelab jsou osvědčené značky, ale záleží co budeš hledat. Podíval bych se na nabídku výměnných cívek. Každá je na něco dobrá. Já mám předchůdce Minelabu 705 a něco se s tím dá najít, je to taková střední třída.