CO JE TO VZADU ZA GUMA
Kdo to uhodne první ten stejně dostane ho..................................................
Vyhrává 333 hádající a hlavní cenou bude ta guma ( tou dobou bude už i sundaná ).
Robert přiložený následující obrázek:
[173.98Kb]
Upravil Robert dne 22.10.2008 17:52
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
Robert napsal:
Další kolo................... co je todlecto za GUMA
to je moje Anakee samozrejme 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jarda Dingo napsal:
Jak jsi s nima spokojený a co výdrž - mám je ani ne měsíc - nahození panákem a zvykám si
Je řeč o těch Mit. 09 ???
možná jsemvedle, ale hádal jsem Karoo T a ty jsem měl na mysli
KAROO T v terénu mi přišla jejich měkčí směs na závadu - guma si vždy trochu zažvejkala než ostře zabrala - plynulý rozjezd ( normálně to nepoznáš až po přezutí na Mit 09 a stejném zaplynování ) - M09 bere hned ( osobní zkušenost na závodech MASTODONT ) a tlačí tě dopředu natvrdo od začátku, tim jak občas prohrábne máš pocit že ti trochu zatancuje ale to jen zezačátku než si zvikneš. KAROO mi vydržela pouze 1000 km - je z měkčí pryže takže asfalt / vlhko dobré ale v terénu mi MITAS 09 přijde výkonější.
KAROO T se dnes vyrábí již pouze v Korea ( zasr.... globalizace a kokotizace )
MITASKY v Čechách kde dělaj gumy i pro Michelin ( tipoval bych lepčí kvalitu směsí než u žluťáků )
MITAS 09 v lese a terénu bere hned a dobře, má pořád ostřejší hrany než KAROO a ze začátku budeš mít pocit když přidáš plyn že ti na ní zadek tancuje ale u mě to bylo pouze návykem z KAROO T a korekcí plynu. Mitka mě hned ze všeho vytáhne a pokud je pod tebou nestabylní terén tak si hrábne ( to je ten taneček s moc plynem - zvik z KARA ) ale ostou hranou bere hned a táhne tě dál. Karo se mi častějš zahrabávalo.
Mitka od 90 - 140 km / h hučí - víc než KAROO T
Mitka stojí cca 1200,- oproti 3500,- u KAROO
Mitka ujede cca 6.000 - 12.000 km
Někdo řiká že Mitka na vodě klouže - mě se smejkla pouze na mokré trávě ale to je normální a v dešti nejezdim 200 takže voala.
Jedná se pouze o moje pocity možná ti někdo řekne něco jiného, ale já to mám takle.
Moje zkušenost a postřehy - takto :
MITAS 09 pro magora jako jsem já - přejezd 50% les + terén 50%, životnost 10.000 km, nad 90 trochu hučí.
KAROO T na asfaltu a vlhku jistota díky měké pryži, výdrž nic moc, terén hůř než s M09 - zařazení silnice 70 terén 30 - žádné extrémy v měkkém terénu a na bahně ( ta směs mi tam prostě nevyhovuje ). Životnoct cca 1.500 km
TKC silnice, cestování 80% horší cestou - polňačka, terén v nouzi 20 % ( vzorek není moc samočistící a brzo se zanese ). Životnost cca 6.000-10.000 km
METZELER Tourance - na silnici snad nejlepší guma pro R1200GS - cestování, asfalt 90% terén 10 % v nouzi nale dá se 1/2 roku jsem to pokoušel ale bahno a hlína s ní nejde - nemá na to vzorek. Životnost cca 10.000 km
Na fotce je kombinace která se mi osvědčila nejlépe - vzadu MITAS 09, vepředu KAROO T.
Robert přiložený následující obrázek:
[183.61Kb]
Upravil Robert dne 23.10.2008 14:18
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
mám dotaz? mám 1100gs hodně lidí tu jezdí na mitaskách e09. vždyt to jso jiný rozměry,nevadí to???? prej je i dušová jak to těsníte???? a vudec jak na montáž??? a jaký tam dát rozměry????díky ps: nikdy jsem je nejezdil ale jak čtu tak to asi prubnu poradte