Ahoj, předem se omlouvám, jestli tu takové vlákno je, já jsem ho nenašel... Tedy k věci: Slyšel jsem, že se dá baterka v motorce nabíjet nabíječkou, která se připojí do zásuvky zapalovače... otázka zní: Jeli-to pravda, kde se sežene ten mezičlánek (kolík do zapalovače se dvěma výstupy na svorky nabíječky...? Nebo je to cipovina? Lada
Toto si připoj na nabíječku a máš to za pár korun, Mám to tak na Triumphu a bez problému....Připájí se to - podle mě lepší než šroubovatelný připojení http://www.conrad...-a.k852408
Upravil MichalGS dne 12.01.2015 23:06
dusvla napsal:
Ahoj, předem se omlouvám, jestli tu takové vlákno je, já jsem ho nenašel... Tedy k věci: Slyšel jsem, že se dá baterka v motorce nabíjet nabíječkou, která se připojí do zásuvky zapalovače... otázka zní: Jeli-to pravda, kde se sežene ten mezičlánek (kolík do zapalovače se dvěma výstupy na svorky nabíječky...? Nebo je to cipovina? Lada
Ano lze, je tady o tom vlakno. Zjisti si jestli to umoznuje tvuj typ motorky.Potom budes potrebovat bud orig. nabijecku Bmw nebo levnejsi napr. Optimate dual 4.
Pokud se jedná o BMW, tak musíš mít nabíječku, která obejde CANbus. To umí original nabíječka BMW. Určitě to umí i nějaké další.
Pokud sis vyvedl autozásuvku na řidítka a zapojil přes pojistku přímo na baterku, tak můžeš použít cokoliv. Za předpokladu, že tu autozásuvku nemáš připojenou nějakým tenkým kablíkem.
Protikus jde vpohodě spájet doma.
Dusvla má ale pokud se nepletu 650 . a tam pokud je zasuvka na rámu tak mužeš použít jakoukoliv nabíječku nemáš CAN.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tak třebas já to měl na 650 takhle. Koupil jsem Oxford Oximiser 900, tam byl součástí nabíječky i kabel s očkama a na konci měl konektor uzavřený ve vodotěsné krytce. Očka jsem našruboval na baterku, kabel schoval pod sedlo. Nabíječka samotná měla potom přes konektor připojené svorky, nebo ses pomocí konektoru píchl do toho kabelu, co byl přišrubovaný k baterce.
Obsah balení pro lepší představu, viz obrázek. ... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Ahoj pokud je to stejný jako na 650 tak jedna možnost orginál+pol pod sedlem v plastové krabičce - pol chromovanej šroubek na boku motoru připojíš to krokosvrkama
kulatá zástrčka 12 V označení DIN pokud máš jedno moto tak přidělat na nabíječku
zástrčka se dá koupit v "Mototechně" používalo se to na škodovky
prostřední pol +
nabíječka stačí z Lídlu Za 500 Kč
Presne tak, taky pouzivam na 1150 nabijecku Lidlovku, ktery jsem ucvaknul krokodylky a naletoval zastrcku DIN (ala S120), kterazto pasuje do zasuvky.
Já mám vlevo na boku pod rámem zásuvku DIN, tu malou. Asi origo. Takže když vezmu nějakou zástrčku, která tam pasuje, přiletuju k tomu packy a na ty pak přicvaknu svorky z nabíječky (mám nějakou digitální s procesorem - proti poruše blbcem - tak mi to bude normálně nabíjet? Tuším, že ta zásuvka je připojená natvrdo, i když nejsou zasunuté klíčky.. V.
Zdar, koupil jsem teď v Lidlu Ultimate speed ULGD3,8A1. nevíte jestli to umí obejít Can, že bych to taky doplnil o zástrčku a nabíjel přímo? Jo mám to na GS1200 - 2008 http://www.vte.cz...detail=f05 předem dík za odpověď
No tak to asi řešit dál nebudu, koupil jsem ji jen na udržovačku přes zimu, kdy mám baterku stejně venku, jen mě čistě teoreticky zajímalo jaký tam může být rozdíl mezi tou ultimatkou a optimatkou
mithe Lídlovka CAN neobejde musíš ji připojit přímo na aku pokud máš aku venku tak je to stejně jedno. Zejtra změřím proudovej odběr z aku jak u 650 tak u 1200 bez alarmu. Bez alarmu to stačí 1 za měsíc postrašit lídlovkou na pul dne a aku vydrží v pohodě celou zimu
ficus napsal:
Presne tak, taky pouzivam na 1150 nabijecku Lidlovku, ktery jsem ucvaknul krokodylky a naletoval zastrcku DIN (ala S120), kterazto pasuje do zasuvky.
Mám také "Lídlovku", používám na moto, auto a malotraktor, takže jsem musel zachovat původní stav.
Koupil jsem zásuvku, napájel na plusový kontakt kus káblu, venku oholil a připojím "krokodýlka" plus, mínus dám někde na šroub. Vyhovuje dokonale.
Upravil hobr dne 23.01.2015 18:13
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Bacha na experimenty s káblama at vám mazel nesfajrue i garáží
Plus pol od aku si pořádně zaizolujte,pokud děláte zásuvku na aku tak hned za vývod z + polu pojistku nebo bude vyhřejvanná sedačka