Na netu jsem před časem viděl zajímavé video, kdy Pavel vykládá svůj příběh jak propadl závislosti... závislosti na běhání... ptám se teda.. je z této závislosti cesta ven?
Já třeba po 11 letech pořídil kolo.. a tak jsem tomu propadl.. prostě jsme závislí a denně v tuto dobu řeším či ještě vydržím na tom kole nesedět.
hele mne z toho sportu vyléčila alergie nemohl jsem provozovat sporty fyzicky narocnejsi sporty venku a objevil motorku
kola jsem prodal a bylo to
no a z behu mne vyléčilo to ze jak jsem rok nesportoval zhroutila se mi klenba a celkove když jsem chtěl pak behat tak mne zacali bolet holene ze cca po 10 min jsem nebyl schopen na nohy došlapovat. nikdo nevi cim to je a tak jsem se uz k behu nevratil
jack96 napsal:
hele mne z toho sportu vyléčila alergie nemohl jsem provozovat sporty fyzicky narocnejsi sporty venku a objevil motorku
no a z behu mne vyléčilo to ze jak jsem rok nesportoval zhroutila se mi klenba a celkove když jsem chtěl pak behat tak mne zacali bolet holene ze cca po 10 min jsem nebyl schopen na nohy došlapovat. nikdo nevi cim to je a tak jsem se uz k behu nevratil
To si můžeme podat ruce.. mám asi alergii na pyl plus ploché nohy a ty bolesti holení kolen a kotníků.. proto jezdím na kole... je to mnohem lepší.. připomíná mi to motorku :-)
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
jack96 napsal:
Stáčí si koupit pořádný boty a popřípadě nechat do nich udělat anatomický vložky a můžeš vesele běhat. Akorát musíš začít s citem a postupně přidávat, noha si časem zvykne, vlastní zkušenost.
jack96 napsal:
Stáčí si koupit pořádný boty a popřípadě nechat do nich udělat anatomický vložky a můžeš vesele běhat. Akorát musíš začít s citem a postupně přidávat, noha si časem zvykne, vlastní zkušenost.
clovece no jako boty mi říká kdekdo ale ja mel stále stejne byli to nejake asicski a nikdy jsem v nich problém nemel az po te nedobrovolne rocni pauze uz se nedalo vrátit ani lehce. A nebylo to jen v bezeckych botech ale hraval jsem i fotbal a proste jakykoli beh mi zacal delat problemy
já sportoval hodně - judo běh posilování - čisté né činky ale jen vlastní váha.. ale prostě jak říkáš.. rok až rok a půl pauza a od té doby nemožné.. prostě to nejde... je to někde v hlavě zamčený
jack96 napsal:
clovece no jako boty mi říká kdekdo ale ja mel stále stejne byli to nejake asicski a nikdy jsem v nich problém nemel az po te nedobrovolne rocni pauze uz se nedalo vrátit ani lehce. A nebylo to jen v bezeckych botech ale hraval jsem i fotbal a proste jakykoli beh mi zacal delat problemy
Já to znám, hrál sem 17 let hokej a pak dva roky skoro nic. A klenbu mám taky zbořenou. Dokonce sem si teď kvůli tomu musel nechat dělat lyžáky, protože do žádnejch se nevejdu s nártem. S těma botama na běhání to není tak zlý. Klidně běhej v těch co máš a do nich si za pár stovek nech udělat ty vložky podle svý nohy a uvidíš ten rozdíl. Na začátku budeš trpět, ale rychle se to zlepší. Ale říkám, chce to pomalu a s rozumem. Jít po roce nic nedělání na hodinu běhat tak tři dny nebudeš chodit.
A proc s tim neco delat? To preci neni jako mastit bedny nebo si pichat hero. Behejte, jezdete na kole, strilejte treba ze vzduchovky, kdyz Vas to bavi a naplnuje, dokud budete moci. A az to tak nebude, najdete si neco jinyho... Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
BURE napsal:
A proc s tim neco delat? To preci neni jako mastit bedny nebo si pichat hero. Behejte, jezdete na kole, strilejte treba ze vzduchovky, kdyz Vas to bavi a naplnuje, dokud budete moci. A az to tak nebude, najdete si neco jinyho...
Vždyť to video je braný jako recese to je snad jasný ne
tak takj :-)
proto o tom mluvíme je to recese... děláme to. protože je to těžký a né lehký.. protože to bolí... :-)
jack96 napsal:
V kombinaci se sádlem to opravdu funguje na 125%. Jsem toho živým důkazem.
A navíc - rychlý pohyb vlastní silou je člověku nedůstojný.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
jack96 napsal:
To si můžeme podat ruce.. mám asi alergii na pyl plus ploché nohy a ty bolesti holení kolen a kotníků.. proto jezdím na kole... je to mnohem lepší.. připomíná mi to motorku :-)
Chtel jsem krome kola po 15 letech zacit i behat.Mam taky ploche nohy,ale kdysi to nebyl problem.Ted kdyz beham po lese,tak dobry.Ale staci treba 45 minut po asfaltu a tyden me bolej kotniky tak,ze nemuzu poradne ani chodit.Kolo je na tohle lepsi.Zkusim mozna nejake ty ortopedicke vlozky.
Upravil vevis dne 19.01.2015 15:52
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Take sem mel problem s behem, kdy po 10ti minutach prisla tak brutalni bolest holeni, ze jsem nemohl ani jit. Hledal sem po diskuzich a informace co s tim a jedine co sem z toho vygoogloval bylo, ze se to proste musi prebehat. Byl to porod, ale podarilo se a pak uz me to chytlo opravdu jen vyjmecne.
MichalF napsal:
Take sem mel problem s behem, kdy po 10ti minutach prisla tak brutalni bolest holeni, ze jsem nemohl ani jit. Hledal sem po diskuzich a informace co s tim a jedine co sem z toho vygoogloval bylo, ze se to proste musi prebehat. Byl to porod, ale podarilo se a pak uz me to chytlo opravdu jen vyjmecne.
U tech holeni tomu verim.To jsem mel obcas taky,ale bylo to spis tim,ze nohy nebyli zvykle.To jem ted chvili mel i kdyz jsem po 15 letech zacal bruslit na bezkach.Ale to bolej na holenich spis jako svaly a to fakt casem pretane.Kotniky nebo kolena je neco jineho.Te se fakt moc rozbehat neda.
Upravil vevis dne 19.01.2015 15:59
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
MichalF napsal:
hele tak presne tohle mam proste holene kosti zadne svaly a opravdu staci tak kratka doba. Botama to neni to mam vyzkousene.
Takze rikas prebehat? Jako ze proste bezet dele nebo chodit behat i kdyz to boli jak das a prdet na to a proste zkusit to urvat odhodlanim a doufat ze ta bolest prejde?
Chodit behat i kdyz to boli, proste casem to povolilo. Ale bolelo to ukrutne, Tak sem chvili sel a pak se zase rozbehl a kazde dalsi a dalsi behani uz mi prislo o trochu lepsi. Botama to neni, to mas pravdu. Jak psal vevis, nohy nejsou zvykle, jsou to snad nejake upony nebo tak neco, vysvetloval mi to pak jeste fyzioterapeut. Zajimave je, ze kdyz hraju basket, fotbalek apod, tak nic takoveho necitim.
Kdyz sem prekonal bolest holeni, prisla na me bolest lytkovych svalu Ale to sem taky proste prebehal a pak uz to zmizelo.
Ted zas zacinam po zdravotni pauze, tak sem zvedavej, zda me to cele ceka znova.
vevis: jojo kolena a kotniky jsou problem, poboliva me prave koleno, beham proto vicemene jen mimo asfalt a de to.
Upravil MichalF dne 19.01.2015 17:05
Přesně tak, jsou to nějaký úpony, mě to třeba bolelo když jsme hodně skákali, ať už překážky nebo do schodů. Teď hlavně po dlouhým běhání. Při ostatních sportech je to pohoda, tam není ten pohyb a hlavně náraz na nohu pořád pod stejným úhlem takže se ta noha tak rychle neunaví.