Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

novela zákona o odpadech
stepan
Přidané 04.11.2008 00:09

Registrace: 05.06.07
Jestli to dobře chápu, tak na GSa s katem se to nevztahuje? Maj vůbec už i 1100 GS Euro 3?

Ale stejně je to sviňárna...
-----------------------------------------------------------------------------------

Poplatky na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků

(1) Žadatel o registraci použitého vybraného vozidla do registru silničních vozidel podle zvláštního právního předpisu31f) je povinen zaplatit poplatek na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků. Poplatek se platí při první registraci použitého vybraného vozidla v České republice. Pokud je již vozidlo v České republice registrováno, platí se poplatek při první přeregistraci vozidla.

(2) Poplatek podle odstavce 1 je stanoven podle plnění mezních hodnot emisí ve výfukových plynech v souladu s právními předpisy Evropských společenství31g) ve výši

a) 3 000 Kč v případě splnění mezních hodnot emisí EURO 2,

b) 5 000 Kč v případě splnění mezních hodnot emisí EURO 1,

c) 10 000 Kč v případě nesplnění mezních hodnot emisí podle písmene a) nebo b).

Poplatek se neplatí u vozidel, která splňují minimálně mezní hodnoty emisí EURO 3.

(3) Stupeň plnění příslušné emisní úrovně se pro účely stanovení poplatku podle odstavce 2 prokazuje zápisem v osvědčení o registraci vozidla.

(4) Poplatek podle odstavce 2 platí žadatel o registraci použitého vybraného vozidla do registru silničních motorových vozidel na příslušném obecním úřadu obce s rozšířenou působností. Obecní úřad obce s rozšířenou působností provádějící registraci vystaví po zaplacení žadateli doklad osvědčující, že poplatek byl zaplacen. Na dokladu musí být uvedeno identifikační číslo vozidla (VIN) nebo číslo karosérie, případně podvozku.

(5) Poplatky jsou příjmem Státního fondu životního prostředí. Vybrané poplatky převádí příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností vždy k poslednímu dni následujícího kalendářního měsíce ode dne jejich vybrání Státnímu fondu životního prostředí České republiky.
Upravil stepan dne 04.11.2008 00:11
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black

http://kouzelnyzi...
https://www.faceb...zelnyzivot

http://kouzelnyzivot.cz
Cycli
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 07:18

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Zjištoval jsem to a 1150 má EURO 1
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
Hrabe_X
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 07:23

Registrace: 31.10.07
Hmmmm no už motorku mám, čili nic platit nehodlám Wink

H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

Cycli
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 07:36

Moderátor
Registrace: 04.02.07
1150 má aspoň moje v TP směrnici 97/24 a co se mě u ní povedlo rozluštit tak motocykly v roce 2000 mají EURI 1. Tabulku Eur na auta mám tady u sebe, tak až bude čas tak ji napíšu někde do technického okýnka. Je to dost čísel, tak na to musí být chvíle času. Jinak EURO 3 mají auta až tak od roku 2000, takže se to týká většiny vozidel až do tohoto roku. Samozřejmě mají v tu dobu už EURO 2.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
BIGR
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 08:17

Registrace: 30.12.07
stepan napsal:
[b]Jestli to dobře chápu, tak na GSa s katem se to nevztahuje? Maj vůbec už i 1100 GS Euro 3?

Ale stejně je to sviňárna...
-----------------------------------------------------------------------------------

Ty kurvy už nevědi kde brát prachy na ty svoje vládní výlety,svatby a žranice.bugsbugsbugsAngryAngryAngry
Upravil BIGR dne 04.11.2008 08:17
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

Alda
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 16:38

Registrace: 20.10.07
Na motorky se to nevztahuje vubec na zadny. Jen auta.
Ale.. je to strasna prasarna, zase dalsi prachy do statu.

..kde je sakra ten poblitej smajlik?

falcons
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:36

Registrace: 03.07.08
no a jak to bude když to auto pak v budoucnu budeš chtít vyřadit z provozu? pokud platíš ten poplatek teď při registrai, tak bys pak při ekologickém zlikvidování neměl platit nic ne? Jako je to u spotřební elektroniky hmm!
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

BIGR
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:37

falcons napsal:
no a jak to bude když to auto pak v budoucnu budeš chtít vyřadit z provozu? pokud platíš ten poplatek teď při registrai, tak bys pak při ekologickém zlikvidování neměl platit nic ne? Jako je to u spotřební elektroniky hmm!

NEBOJ! Budeš platit zase,protože nic v tomhle skur... státě neni zadarmo.Shock*pissed**pissed* Oni něco vymyslej...Wink
BMW R1200GS

hicks
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:42

Registrace: 09.07.08
BIGR napsal:
NEBOJ! Budeš platit zase,protože nic v tomhle skur... státě neni zadarmo.Shock*pissed**pissed* Oni něco vymyslej...Wink

ja to chapu jako neustaly prenaseni danove zateze a sikana STREDNI TRIDY...

To samy jsou parkovaci zony tady, tisice pokut za kazdou hovadinu.

Az to bude nesnesitelne, prijde revoluce Smile
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Alda
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:42

falcons napsal:

Ikdyby, tak to stejne neni reseni. Neznam nikoho, kdo si jde koupit auto s umyslem, ze je to stara jebka, ze bude posledni majitel protoze to dalsiho uz stejne neprezije atd.
Jak rikas, je to stejnej humus jako s PHE u elektra, autorskymi poplatky OSE (nove plati kazdej za HDD, DVD/CD medium, pametovy karty, flashky, tiskarny apod).

BIGR
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:45

Hicks napsal:
BIGR napsal:

ja to chapu jako neustaly prenaseni danove zateze a sikana STREDNI TRIDY...

To samy jsou parkovaci zony tady, tisice pokut za kazdou hovadinu.

Az to bude nesnesitelne, prijde revoluce Smile

Nepřijde. Protože jsme národ Švejků a pokud se mně to netýká osobně,tak jsem v klidu a nebudu se do toho míchat. Češi se k ničemu nerozhoupou. Na to jsme moc líný. Jo takhle Italové to je jiná...
BMW R1200GS

hicks
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:48

BIGR napsal:
Nepřijde. Protože jsme národ Švejků a pokud se mně to netýká osobně,tak jsem v klidu a nebudu se do toho míchat. Češi se k ničemu nerozhoupou. Na to jsme moc líný. Jo takhle Italové to je jiná...

ok, az sezeru tlukouci srdce primatora pred jeho dcerou na staromestskym namesti povazuj to za signal, ze to "UZ" zacalo Wink

-

Jinak sudetaci by mohli vypravet, ze...
17 cm

BIGR
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:50

Hicks napsal:
BIGR napsal:

ok, az sezeru tlukouci srdce primatora pred jeho dcerou na staromestskym namesti povazuj to za signal, ze to "UZ" zacalo Wink

-

Jinak sudetaci by mohli vypravet, ze...

Tak to rozpoutej a třeba se někdo přidá..lWink
BMW R1200GS

hicks
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 17:51

BIGR napsal:

Tak to rozpoutej a třeba se někdo přidá..lWink

zatim bych jim dal jeste cas na reparat Cool
17 cm

vevis
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 18:49

Moderátor
Registrace: 05.03.08
Alda napsal:
[quote]falcons napsal:

Ikdyby, tak to stejne neni reseni. Neznam nikoho, kdo si jde koupit auto s umyslem, ze je to stara jebka, ze bude posledni majitel protoze to dalsiho uz stejne neprezije atd.
Jak rikas, je to stejnej humus jako s PHE u elektra, autorskymi poplatky OSE (nove plati kazdej za HDD, DVD/CD medium, pametovy karty, flashky, tiskarny apod).[/quote
S tim poplatkem za likvidaci auta u nekterych firem neplatis nic ani ted.Nektery ho zadarmo i odvezou.Aspon tady u nas.
Aldo u nas na vesnici kupuje spousta kluku stary favority za 3000t,protoze maj jeste technickou,sice jsou schnily,ale motor ok.A s dalsi technickou se uz nepocita a nebo se dela bez ucasti auta.Vetsinou s tim jezdej za pracej do lesa.Nedavno jim na jednu skodovku spadnul strom,tak sehnali jinou a jeden motor je do zasoby.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

Alda
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 18:58

No kazdopadne ted uz je ten Favorit bude stat 13 a ne 3. A jak rikas, likvidace jde udelat jednoduse zdarma - neni problem najit nekoho, kdo to rozebere, zelezo odveze za prachy do srotu a zbytek do technickejch.

vevis
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 19:04

Moderátor
Ale ten nekdo musi mit zdroj na ty ofic.potvrzeni.Driv,kdyz jsi prinesl potvrzeni ze srotu a treba ze sbernyho dvora tak ti to pri trose snahy odhlasili.Dnes uz ne.

falcons
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 19:15

vevis napsal:
Ale ten nekdo musi mit zdroj na ty ofic.potvrzeni.Driv,kdyz jsi prinesl potvrzeni ze srotu a treba ze sbernyho dvora tak ti to pri trose snahy odhlasili.Dnes uz ne.

přrdnš tak, musíš mít doklad o ekologické likvidaci, jinak ti to na městě neodhlásí, mam takový problém teď. měl jsem starýho renaulta ale už nejezdil, byl vzadu za barákem, přišel nějaký pán tmavé pleti že má stejný auto a stejný typ a jestli ho už nechcem, že by si ho vzal na náhradní díly, tak jsem mu ho za flašku dal a nijak sem se tim nezabýval, značky jsou v depositu, ale auto je pořád na mě, odhlásit to auto nemůžu, páč nevim kde je a nemam doklad o likvidaci. naštěstí v depositu může ůstat jak třeba 100 let annoy (menší dírka v zákonu clap
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

vevis
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 19:20

Moderátor
S tim depositem to zmenili.Uz je to jen asi rok a jednou to muzes prodlouzit.Myslim.Ale to potvrzeni se urcite necha sehnat.Ale asi te to bude stat nejakou uplatu.

falcons
novela zákona o odpadech
Přidané 04.11.2008 19:31

vevis napsal:
S tim depositem to zmenili.Uz je to jen asi rok a jednou to muzes prodlouzit.Myslim.Ale to potvrzeni se urcite necha sehnat.Ale asi te to bude stat nejakou uplatu.

hmm tak to si mě trochu dostal s tim že už to změnili, to jsem zvědavej kdy mi něco přijde, už tam to auto je přes 4 roky.

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 106
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.34 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI