Omlouvám se, že zakládám nové vlákno, ale nevím kam jinam
bych to hodil a nechci se nikomu nabourávat do vlákna.
Chtěl bych dát ženě na auto tyhle pneumatiky nemáte s nimi někdo
osobní zkušenost. Vím že to sem moc nepatří, ale každá rada dobrá než
něco koupíš. Díky Honza¨
servisak napsal:
Problem je to ze guma ktera.vyhrala test v rozmeru 15 muze v jinem stat za prd
To je jedna věc a druhá je,že testy jsou většinou "nezávislý" (zaplacený). Takže to není jak říkal Růžena směroplatný.
Neříkáš na jaký auto a v jakým rozměru. Ale všeobecně bude Michelin rozhodě lepší,než Barum nebo Nankang.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Nankang nebrat... vyzkousel jsem ze zoufalstvi, protoze jsem za tuhle teplou zimu zmydlil zimni Continentaly do mrte a potreboval jsem jeste jednou na hory. Tak jsem holt misto skoro 5 tisic za gumu (225/50/17 W98) dal jen 2 .... mno, chovani na snehu slusny, na mokru kupodivu taky ... .vyvazit jakz takz sly, ale ty pneu jsou tvarove sisaty (spatne vylisovane) a od cca 75 km/h vys trepou s celym autem tak, ze je to o cepy, loziska a tlumice.... ..tak jsem zase usetril.... Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
To víš holt se v Zemi původu moc nepočítá s tím, že tyhle rychlosti budeš v zimě překračovat -)))
Wan-Chuan
KRLESS!!!
zadanyjan:
Ak to máš pro manželku a je ti "...Drahá..." a trváš na Michelin tak kup EnergySaver a nelaboruj.
Jinak kup Barumky Bravurisky 2ky...
U obou tajpů nepočítáme s tím, že by žena jezdila závodně !!
A pokud jí máš rád stejně jako "...Maminku..." Kup značku Wanli a opět nelaboruj... A nech jí jezdit závodně...
servisak napsal:
Problem je to ze guma ktera.vyhrala test v rozmeru 15 muze v jinem stat za prd
To je jedna věc a druhá je,že testy jsou většinou "nezávislý" (zaplacený). Takže to není jak říkal Růžena směroplatný.
Neříkáš na jaký auto a v jakým rozměru. Ale všeobecně bude Michelin rozhodě lepší,než Barum nebo Nankang.
Ja koupil na auto na zimu na zadek tyhle Sunny Snow Master SN3830 215/55 R16 97 H a uplne v pohode dojezdimje ted v lete a pak koupim poradny 4 gumy
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jde mi o to, že nebudu kupovat nějaký jeb.ky jako Barumky. Přeci jenom auto drží na silnici krom pořádných tlumičů také ty čtyři gumy. Navíc Barumka vydrží polovinu toho co Michellinka. Ale jde hlavně o bezpečnost. Pokud je má drahá polovička někde neprorazí o obrubník, tak počítám při našem nájezdu s tímhle autem tak čtyři možná pět let.
Na golfa v kombiku je úplně jedno co obuješ. Předpokládám běžné použití, normální jízda. Když vynechám čínu, tak stejně nepoznáš rozdíl mezi Barum, Continental nebo Michelin apod. Vlastnosti pneu tak jako tak převyšují řidičské schopnosti běžných řidičů. Nejlepší a nejhorší pneu v testech se stejně liší jen tak max.o několik procent, což při běžném použití málo kdo pozná, protože se prostě nepohybuje na hranici fyzikálních vlastností. Rozsáhlé testy jsou finančně tak náročné, že si je může dovolit jen několik velkých zahraničních časopisů/médií a i ty stejně spolupracují s výrobci, protože to neumí objektivně vyhodnotit, ostatní jen kupují a kopírují výsledky. Většina lidí stejně nakonec vybere vzorek který se jim opticky líbí nebo značku ke které mají důvěru. Je to prostě spíš o pocitech a hlavě.
Poslední 2 sezony jsem měl na autě (Octavia 1,9 TDI) Goodyear EfficientGrip Performance ve "standardním" VW rozměru 195/65 R15. Vydržely lehce nad 50.000 km (okresky, dálnice, město). Byl jsem s nimi spokojený (letos půjdou na auto znovu ). Jediná drobná nevýhoda - při opravdu razantní jízdě na mokru mají tendenci v zatáčkách lehce klouzat.
Já v minulé sezoně nazul na octávku Dunlop blueresponse 205/50 r16 a velice spokojen sem byl. Rozhodne doporucuji. Neměly dle mého žádné nežádoucí tendence a proti onomu ostatnímu co sem sjel ani na vodě a byly překvapivě tiché, žádné hučení. Můžu jen doporučit.