Ahoj, dneska ráno se mi i na několikátý pokus nerozsvítila kontrolka mazání.
Neutrál i chladící kapalina svítí, kontrolka kapaliny po chvilce zhasne.
Než začnu rozebírat přístrojovou desku, bude prasklá žárovka nebo umřel snímač? Nebo jak je to vlastně zapojené?
Ahoj,
schema je třeba tady: http://faq.f650.c...ing1-1.gif. Je trošku nepřehledný, ale je to jen žárovka připojená k baterce přes vypínač. Když není tlak je sepnuto. Nastartuješ, zvýší se tlak a kontakt se rozepne.
Dá se to prý otestovat tak, že sundáš ten kablík brnkneš s ním o rám nebo motor a kontrolka by se měla rozsvítit. Pokud ne, je v prdeli žárovka nebo se někde přerušil kablík. Servisák mi doporučil čidlo do favorita či felcky nebo jakýho čerta. Parametry stejný (možná i výrobce), cena do 100 Kč.
Musím se podělit o zkušenost s Car Servisem :-D. Všichni tvrdí co je to za odborníky...
1. Když jsem si koupil mašinu, jel jsem tam, protože jsem to měl blízko práci aby mi koukli na mašinu, že pojedu o víkendu na Vysočinu, tak bych nerad aby mi někde upadlo kolo. Prý ok, že to zkouknou okem znalce a po obědě se pro to můžu stavit.
Věděl jsem, že chybí šroub co drží motor v rámu. Přijdu odpoledne, mašina stojí před servisem, tak se skloním a šroub nikde. Šel jsem dovnitř, řekli si o 1000 Kč, tak jsem zaplatil a jdu za technikem, že mi chybí v mašině šroub a že nevím jestli je důležitej (dělal jsem ze sebe ****a :-D). Tak šel ven kouknul na to bez keců šel zpět, dal tam šroub a jel jsem do prdele. Otázka koukli na to nebo to za litr postavili před servis hned jak jsem odešel :-D.
Story číslo dvě:
Jsem nepoučitelnej, měl jsem to blízko. Přestala mi fungovat kontrolka tlaku oleje. Chtěl jsem aby mi manometrem změřili tlak a případně vyměnili čidlo. Tlak nezměřili. Čidlo vyměnili za cca dva litry. Za tři dny si takhle v jedu v jednu ráno po D1. Zastavím na 52. km na Benzině. Hodím motorku na stojan, kouř jako prase, olej na výfuku. Tak hledám kde je problém. Jako první jdu po čidle tlaku, to bylo měněno - teče. Tak ho vyndám a málem mě trefil šlak, chybí podložka. Musel jsem ho utáhnout natvrdo, protože jsem sebou samozřejmě podložku neměl. Při té příležitosti se mi podařilo zlomit drát. Od té doby kontrolka nesvítí. Kontroluju olej po každé jízdě.
Řešením bude komplet nová elektrika při dalším servisním intervalu + přemýšlím o manometru, bylo tu řešení ve vlákně samodomo či jak se to jmenuje :-D.
Takže i tolik srandy se dá užít s autorizovanými servisy plnými odborníků.
Sorry za OT. Snad ti první odstavec pomůže se odrazit.
Upravil xarrow dne 10.04.2015 15:35
Dík moc. hlavně za ten odkaz na jiný topic. Hned jsem si vzpoměl, že se to tu už řešilo
s těma servisama, to je k breku. Ať je to u aut nebo motorek, všude se snaží lidi jen oje.bat. Vlastně to mají i v popisu práce