pořídil jsem si motorku a sjednal povinné ručení na internetu (konrétně zde) Jenže nemám zelenou kartu a chtěl to mám zrovna plánovanou dovolenou v Německu u moře. Po sjednání jsem dostal email s kopií zelené karty, kterou mám prý vytisknout, jenže já mám jen černobílou jehličkovou tiskárnu. Myslíte, že bude vadit že je kopie černobílá? Nebude v Německu vadit, že je to jen kopie? Nevíte jak dlouho to trvá než přijde poštou? Mám raději počkat, nebo jet bez toho?
Zrovna do Německa bych si ZK na zelený papír netiskla... Nemám tyhle on line sjednávače ráda... ale asi takhle... ZK na rok se posílá až po zaplacení pojistného (někdy to trvá týden někdy i déle). Pokud to chceš mít v cajku vem smlouvu a zajdi na nejbližší přepážkové pracoviště té dané pojišťovny kde máš sjednáno. Pokud jsi ještě nezaplatil zaplať rovnou tam a nech si vystavit ZK (měli by ti dát dvě, originál a kopii - VOZ OBĚ!). Pokud už jsi zaplatil vezmi si pro jistotu potvrzení o zaplacení (převod z účtu nebo útržek ze složenky).
Třeba na ouřadě tě s touhle vytisklou pošlou do zadele a vozidlo nepřihlásí. Nejlepší řešení asi fakt zajít na pobočku.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
No, já měl nehodu v Rumusku a zelenou kartu si jenom policie okopírovala. V zahraničí vždy vše přes policií, domluva mezi účastníky se může šeredně vymstít.
R1200GS 08
TOLI napsal:
Třeba na ouřadě tě s touhle vytisklou pošlou do zadele a vozidlo nepřihlásí. Nejlepší řešení asi fakt zajít na pobočku.
... nie každa poistovna a hlavne tie internetove nemaju pobočku! V praci alebo sused nema vhodnu tlačiaren?
Upravil JRM66 dne 05.05.2015 14:36
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
ZK vytištěná na zelený papír je jen dočasné řešení a jako "pojišťovák" rozhodně nedoporučuju s tím jezdit za hranice ČR.
V případě nehody v zahraničí se jedna ZK odebírá policií. Nedává se poškozenému
A sorry, ale neuzavřela bych si smlouvu u pojišťovny, která nemá kamennou pobočku. Jak pak chcete řešit škody? Dopisováním po mailu nebo řvaním na někoho do telefonu když v dnešní době už ani doporučený dopis nemá skoro žádnou váhu...? A nepleťte si internetové srovnávače s pojišťovnou. Za internetovým srovnávačem je vždy nějaký zprostředkovatel, který Vám uzavře smlouvu u nějaké konkrétní pojišťovny, u jaké poznáte na konečné pojistné smlouvě, kterou MUSÍTE mít. Pokud ji nemáte je někde něco špatně.
Denně tu řeším telefonáty s lidma, který si takhle sjednali smlouvy. Ví prd co mají sjednáno, neznají ani výhody ani nevýhody svojí smlouvy a pak spláčou nad vejdělkem...
Upravil hugitka dne 05.05.2015 15:58
Denně tu řeším telefonáty s lidma, který si takhle sjednali smlouvy. Ví prd co mají sjednáno, neznají ani výhody ani nevýhody svojí smlouvy a pak spláčou nad vejdělkem...
Ouh to jsem tedy v háji když jsem pojišťoval u TEBE přes internet ... Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Ouh to jsem tedy v háji když jsem pojišťoval u TEBE přes internet ...
za prve jsem primy zamestnanec pojistovny a ne zadny pochybny srovnavac.
A chces snad rict ze jsi neobdrzel smlouvu, zelene karty (i v pripade tve ztraty), pojistne podminky? Nebo chces rict ze jsi snad musel shanet jako taky kolega nejake dokumebty ktere ze takona musis mit ve vozidle nebo v dopravnim prostredku podlehajicimu zakonne povinnosti mit sjednano pojisteni odpovednosti z provozu vozidla?
Jak napsala huty vsechny ty srovnavace atd jsou sice levn, ale pak se nekam dovolej kdyz neco potrebujes.
Jinak kdyz pres internet jedine u pojistovny co ma i kamenou pobocku.
Asi to ma kazda pojistovna jinak, ale ja davam zelenou kartu hned pri sjednani a klient ma 3 mesice na platbu nez mu dojde upominka a to dostava rovnou kartu na rok.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček