O spotrebe oleja tu už par diskusii je, ale má nekdo skúsenosť s opačným prípadom, keď sa hladina oleja zázračne zvyšuje?
Olej som menil a dal presne na polku teda koľko ho tam malo íst, ne presne tolko nie ale o neco menej, starého trochu vždy ostane. po prevezení olej sa ustálil a ešte som dolial po rysku v strede.
Za dva týždne som olej kontroloval a polo po rysku maximum. (kontroloval som za tepla). Prebytok som odobral cca 2dcl aby bol na strede rysky. Za mesiac znova kontrola ale už za studena a zasa na maxime. previezol som sa, nechal odstat, zmeral a stále maximum. Odobral som znova. Za 2 mesiace od výmeny znova je na maxime. nemám šajnu co s tým
U 650 je to s merenim vysky hladiny osemetny. Tonda by ti o tom mohl povidat. Proste tam nalej kolik ma byt v objemu a neres to. 650satek ktery zerou olej je jak safranu.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
je ten olej čistej? kdyby doněj šla voda bude to šedá emulze, ale klidně muže nabejvat nespálenym benzínem, nemáš nějakou velkou spotřebu
... servis a diagnostika BMW Motorrad
no chladici kvapalina neklesá, a olej normal, tmavy, nejak extra po benzine nesmrdi. a spotreba je myslim v norme, posledná zmeraná 3,86. A to sem jezdil od 100 do 120km/h.
No a ked moto olej zere, tak sú špatné tesniace krúžky valca a ked olej nasáva benzín, take by to malo byt tyma krúžkama. Ale čím to je, že nekedy nasáva olej a nekedy benzín?