Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina

Pár postřehů po 2,5 měsících v sedle
Ales
Přidané 25.05.2015 16:25

Registrace: 26.04.11
Ahoj, máme za sebou dva a půl měsíce v sedle a bude-li mít kdokoliv konkrétní dotazy, rád je zodpovím. Sám znám, jak je složité někdy najít info k tomu, co člověk potřebuje
Projeli jsme Malajsii, Thajsko, Kambodžu, Laos, Čínu, Mongolsko, Rusko, Kazachstán, Bělorusko, Polsko. Do Vietnamu jsme se bohužel nedostali

Motorky byly 4* BMW 1200 GS ADV, 3* z roku 2011 a jedna z roku 2009

Navigace 4* Garmin Zumo 660. Podklad Open Street map

Jeli jsme tak na půl stan ( zejména od Mongolska dál ) a napůl ubytování
Zásadní poruchy : cestou odešly 2 originální zadní tlumiče BMW. Vzhledem k tomu, že na třetí z motorek odešel stejný tlumič loni, je to dost alarmující. Jednalo se o všechny motorky z roku 2011. V momentě poruchy měla jedna najeto 32 tis, druhá 60 tis a třetí 65 tis. Mně se to stalo v Mongolsku a jel jsem bez něj 4 tis km až do Ekaterinburgu a kamarádovi odešel v Kazachstánu a dojel až domu. Jízdu si užijete v tu chvíli trochu jinak ? Mně navíc „vybuchl“, takže občas bylo třeba chrastit tak dlouho, než aspoň fungovalo péro. Asi stojí za zvážení systém Touratechu, zas jsme měli všichni ESU, která je fajn. U TT tlumiče sic lze vše asi odservisovat, nevím však, zda v polních podmínkách. Tedy, jde-li hlavně o cenu opravy ( což je samo taky důležité ) a nebo o to, zda lze opravit na místě. Ideálně o oboje. To je asi spíš dotaz na Milana s Tomášem.

Navigování prakticky bez potíží, Open Street mapy opět nezklamaly stejně jako již loni a za mě je to tedy ideální varianta a navíc zadáčo. Trasy jsem si dělal původně v Tyre ( neb se mi s ním dobře pracuje ) a dolaďoval v Map Sourcu. Tímto díky i Tomášovi z TT za konzultace

Až na pár drobností jsme byli zdraví.

Určitě si vemte lepení na karimatky, není nad to, když se vám vyfoukne v mínus 8 ve stavu, kdy si toho pomalu ani nevšimnete. Pravda, to by lepení nepomohlo ? Ale jeli jsme tak dlouho, že nám postupně odešly dvě a moc jsme na to nebyli připravený. Ale seženete je nakonec skoro všude ve větších městech

Kvalitní lepení na duše ( měli jsme kvůli ufukování ). To nás dost vypeklo a několik záplat jsme dělali na vícekrát i když postup jako vždy a vždy ok
Nedělejte si starosti s benzínem. Pumpy jsou fakt všude a i když bychom neměli ADV, určitě bychom to neřešili za celou cestu
Všude je drahý pivo. 30-40 Kč – takže se z toho stane záhy skoro největší výdaj
Všude jsou fajn lidi, ale to vy vcšichni víte, kdo cestujete a netrávíte čas v aglomeracích

Nejlevnější benzín je v Rusku

Nejlevněji je v Kambodži, ale popravdě jsme si mysleli, že to bude levnější ještě a není. Možná nás jen tahali za fusekli, těžko říct.
Laos je na první pohled dál než Kambodža, ařkoliv jak průvodci, tak sami Kambodžané tvrdí opak. Výrazně víc upravená země
Největší ****i jsou v Číně. Řídí neuvěřitelně, jsou to prasata a to fakt doslova. Pamítky ale super
Mongolsko nádhera, to asi minimálně z cestopisů znáte všichni. Kdo nezažil set kilometrovou Mongolskou roletu, neví ale o čem mluví ?

Opěž jsem si jako každý rok zabalil víc věci, než jsem nakonec potřeboval

Vzal jsem to hodně zkrátka, ale klidně se ptejte tady či na emailu ales@homonicky.cz , budu-li vědět, rád pomůžu

Články z cesty si můžete přečíst na webu www.fullgas.cz a či na facebooku www.facebook.com/fullgascr
Tak BMW zdar

Aleš
Bmw GS ADV

naprcccs
Přidané 25.05.2015 16:44

Registrace: 31.05.10
sledoval jsem vás kluci, super fotky.. a hlavně videaGrinclap

Paul
Přidané 25.05.2015 18:24

Registrace: 04.03.11
Moc pěkný, vůbec jsem o vás nevěděl, ale projdu si to zpětně Smile

mara
Přidané 25.05.2015 18:34

Registrace: 05.03.08
No pane, pánovéclap taková pěkná cesta a málem jsem to tu také přehlídnul. Jdu číst a koukat na fotky, díky.

Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

schrek
Přidané 25.05.2015 18:41

Registrace: 24.08.10
Panove luxusni prace, sledoval jsem na Face a tise zavidel Smile. Urcite se ozvu ohledne cesty od Mongolska smerem domu neco podobneho hodlame absolvovat od Bajkalu.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
aldags1
Přidané 25.05.2015 20:23

Registrace: 01.01.13
Blahopřeji, krásný výlet, sledoval jsem Vaše zprávy....

BMW 1200 GS a ///M3

VojtechPolicky
Přidané 25.05.2015 22:11

Registrace: 12.04.12
Hezký Smile jedna otázka mimo... kolik jste pohubli? :-)
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...

Teda až na motorky !thumbs up

Ales
Přidané 25.05.2015 22:38

No po Asii jsme hubenejsi byli, ale vse jsme dohnali prechodem do Ruska :-)
Bmw GS ADV

Ales
Přidané 25.05.2015 22:39

schrek napsal:
Panove luxusni prace, sledoval jsem na Face a tise zavidel Smile. Urcite se ozvu ohledne cesty od Mongolska smerem domu neco podobneho hodlame absolvovat od Bajkalu.

Jasně, pokud budeme vědět, rádi se podělíme .....
Bmw GS ADV

omar71
Přidané 26.05.2015 07:24

Registrace: 07.10.11
Klobouk dolu sledoval jsem a tise zavidel :-)

Roman

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 53
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,721
Nejnovější člen: maros44

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 1.30 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI