Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Super trapné pády
Doc
Přidané 16.11.2008 20:59

Registrace: 23.02.07
Přemýšlel jsem o trochu "lehčím" tématu, abychom si "nalili čistého vína", jak jsme kde spadli a jinak ...začánali na BMW nebo i jivých motorkách

Aby jste se mohli jako první v řadě zasmát mně, začínám

1. motorka - 1983 Jawa 350 "chromka" - do té doby jenom asi 50 km na starém pinďouru 05 (nulapětka), kterého jsem koupil za 50 Ksč a po těch padesýti km se totálně rozložil. Věděli proč mi ho prodali za tolik, byl v posledním tažení, na smrtelné posteli, měl jen na to dojet na tu šroťárnu. Po letech si kupuji tedy 350 a z Mototechny jsme ji vyndávali z výlohy čtyři. Já, moje první žena, prodavač asi šedesátiletý, který do té doby prodával jenom "embéčka" a "žiguly" a jeden kamarád. Teď jsme museli v Hradci Králové z rohové prosklené výlohy dostat na ulici ten TĚŽKÝ STROJ!!! Jakmile jsme začli manévrovat na chodníku, ostní si mysleli, že to nejhorší máme za sebou a nechali (potvory) celou tu (tehdy) strašnou váhu jenom na mně. No samozřejmě jsme spadli a to všichni na jednu kupu na tu motorku. Představte si na chodníku poblíž hlavního náměstí padlou motorku a bez ladu a skladu přes ní čtyři blbce.
Posléze jsme ji nastartovali, dojeli jsme domů (tehdy asi 1km) a celý pád jsme si "na místě" zopakovali před barákem. Viděla nás celá Fakulta, co byla naproti a kde jsem tehdy studoval. Byli jsme studem červení až na..... jako opice prostě nóó.

2. motorka - Kawasaki Ninja 400 R asi kolem roku 1994
zaparkováno na hlavním náměstí v Larise, kde jsem dělal atestaci, na to náměstí se nesmí jezdit, ale motorky to tady normálně porušují, navíc je to způsob, jak se "ukázat" (jsem normální člověk se všemi chybami aby bylo jasno a sebeironizace se fajn humor..). Kafe dopito, zaplaceno, zvedám se od stolku a jsem si docela jist, že celá kavárna pozoruje mladého pohledného (tehdy) doktora jak odjede na svém STROJI. On ovšem blbec se díval tak vysoko do nebe a hvězd, že se nesnížil tomu, aby si všiml zamčeného brzdového kotouče (ten protikradecí honten, nevím jak se to říká) a jak se rozjel..... tedy pokusil se rozjet... tak sebou na tom náměstí prásknul, doktor nedoktor, švihák nebo Quasimodo, všechna frajeřina vniveč. Trapně jsem zvedal mašinu, skromně stáhl ocas mezi nohy (pokud by se tedy v tu chvíli nejaký našel) a se sebevědomím dlažební kostky jsem pokorně odtlačil motorku za roh. Netroufl jsem si ani ji zkusit nastartovat, neunesl bych další prohru (zalitej karburátor a jiné obtížnosti, ztěžující startování).......

mám další tři čtyři krásné pády, pokr. příště
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988
BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic

Mosquito
Super trapné pády
Přidané 16.11.2008 21:19

Registrace: 26.12.07
Ja mam jeden z dneska :-)

Odjezd od babicky
Babicka: jed opatrne
Ja: joo joo

Rozjedu se a jeste u ni na pozemku mi to podklouzne na dlazdickach a uz lezim pod motorkou

To uz neokecam Grin
Upravil Mosquito dne 16.11.2008 21:19
3/6 Marines SEMPER FI

ICQ152277216

icq.scatter.cz/status/386/152277216/status.gif

vevis
Super trapné pády
Přidané 17.11.2008 00:04

Moderátor
Registrace: 05.03.08
Tady toho je fakt dost.
http://www.bmwgs....ad_id=2128
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

Geralt
Super trapné pády
Přidané 17.11.2008 12:27

Registrace: 06.11.07
Tak já jsem měl nedávno jeden "skoropád"...
Přijel jsem ráno do práce na motorce, motorka nabalená kuframa, páč jsem po práci měl v plánu větší výlet spojený s dopravou nějakých věcí.
Přijedu před bránu a parkuju, zrovna šlo celkem dost lidí, v sedě vyklopím policajta, přehodím pravou nohu přes motorku a postavím motorku na toho policajta... jenže on tam nějak nebyl...asi jak jsem přehazoval tu nohu, tak jsem drknul o sedlo a on se sklopil (ve vyklopené poloze nějak nedrží, stačí malý otřes motorky a je zase sklopenej - budu muset upravit sklon)... takže motorku jsem položil téměř až na zem. Jen s vypětím všech sil jsem ji pár cm nad zemí udržel a postavil zpětna kolmo. Ale zpocený a rudý jsem byl až na...no víte kde...blushing Trapně mi teda celkem bylo, ale co, stane se...Wink
KTM 1190 Adventure R

pavelgs
Super trapné pády
Přidané 17.11.2008 13:56

Registrace: 03.10.07
Mám taky jeden prima zážitek.Sice ne s baworem,ale co už.Zastavil jsem s kámošem na jednom náměstí jednoho nejmenovaného městečka s tím,že kolega si půjde vybrat pár chechtáků do bankomatu.Postavil motorku na stojan a položil přilbu na sedadlo.Co čert nechtěl,zafoukal vítr a jeho přilba se rozhodla opustit své místo.Já v tu chvíli pořád seděl vedle něj na svojí motorce a když jsem viděl co jeho přilba vyvádí,nenapadlo mě nic chytřejšího než se po ní rychle natáhnout a zachytit.To se sice povedlo,jenže jsem se při tom dostal dál než by bylo vhodné a moje motorka se i se mnou začala kácet.Flákl jsem sebou na zem a při pokusu vyprostit nohu z pod motorky se mi povedlo kopnout si okovanou enduro botou do nádrže.Výsledkem byl dokonalý důlek v nádži a nehezky podřený lak.Ne nadarmo se říká,že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.Angry
Upravil pavelgs dne 17.11.2008 13:57

Paji
Super trapné pády
Přidané 17.11.2008 14:22

Moderátor
Registrace: 03.04.07
No dobře, tak taky jedna storry.

Před lety jsem pro manželkou vybíral motorku. V jednom nejmenovaném motorkářském obchodě si sedla na Transalpa, ale nedosáhla na zem oběma nohama. Ta řada těsně vedle sebe postavených motorek byla docela dlouhá. Nikdy před tím jsem takové domino neviděl. Odhadl jsem kolik motorek v hroutící se řadě už nezachráním a vběhl mezi asi pátou a šestou motorku a vlastním tělem ukončili to rozjíždějící se motodomino.

Co se dělo pak už je jiný příběh.
Upravil Paji dne 17.11.2008 14:54

Doc
Super trapné pády
Přidané 17.11.2008 21:36

Registrace: 23.02.07
vevis napsal:
Tady toho je fakt dost.
http://www.bmwgs....ad_id=2128

sory, nějak mi to uniklo

moderatoži, spojte ty vlakna....
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988
BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic

machradek
Super trapné pády
Přidané 23.11.2008 23:54

Registrace: 20.06.08
Tak se bavím, docela to odněkud znám :-)
To já - velkej(malej) frajer na tý největší krávě motorové od bmw , jsem se jel projet přes kopec ke kamarádovi pro pilu "kocoura" . Už když jsem dojížděl do cíle cesty, lákalo mne to pole zorané, suché jak troud. Na silničních gumách, no nic moc - jak na ledě, ale nespadl jsem a hned jsem v duchu povyrostl. Ale kdybych byl normální, tak se tam už nevracím :-) Ale - naložil jsem milého kocoura do topcase k dokladům a nedopité kole, plastové... Kámoš říká - vezmeš to zas přes pole, ne? Ať něco vidím. Ne - já na to, mě to už stačilo. Ale než jsem dosedl a nastartoval, tak jsem si to rozmyslel. Chyba. Rozjel jsem se, jedna, dva a už hledám nejvhodnější přejezd cesta - pole. Čučím před sebe, ne do dálky a vjedu na to pole. Docela mne to rozhodilo, ten přejezd a velení, kam se jako jede mělo najednou bawo. Kouknu před sebe a už vidím průser. Snad největší šutr, ale opravdu velkej, co byl na tom poli, byl najednou asi 2m přede mnou. Kráva kámen asi 30 čísel vysoká... A už jsem věděl, že se mu prostě ani při nejlepší vůli nevyhnu. A taky že nevyhnul. Ukrutná rána, ani nevím jak jsem letěl. Já doleva, motorka doprava, prachu jak kdyby projel kombajn... Zvedám se rychlostí blesku. Dobrý?? - řve kámoš. Jo, dobrý a zvedám tu krávu, rychle jak nikdy :-) A frčím zahanben pryč. Ani nechcípla...
Ale tím to nekončilo. Dojedu na chatu (s kocourem v topcasu) a otvírám víko. No melasa hadr. Zuby na tom kocouru úspěšně nadělali díry do kofoly, trošku se to cestou zatřáslo a smíchalo s také proděrovělou indulonou na ruce. A do toho pěkně doklady... No kocoura už tam vozit nebudu, rozhodně ne tedy přes pole.
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...

www.wildhogs.cz
basto
Super trapné pády
Přidané 28.11.2008 09:23

Registrace: 01.09.07
tak já taky pridámGrin v 17 letech jsem si privezl hondu vf750f s mooooc pekně otevrěnejma výfukama. no dělalo to bordel až vylezla celá bytovka na balkoony a vyloženě čumela co jsem si to privezl.asi tat 60 očíGrin bavym se z kámošem co byl na balkooně a sedim na mé ,,nové" motorce pyšnej jako páv a lidi pořád cumí.tak slezu ale zapoměl sem si vyndat policajtaGrin tak to spadlo. no kcelku tapasAngry

JohnyT
Super trapné pády
Přidané 28.11.2008 10:09

Registrace: 14.05.07
XJ600, 18let, prijedu pred dum a za asistence cele rodiny zvednam na hlavni stojanek, odkladem k zemi smerem od sebe, zalehavam na motorku, rodina me prichazi zvednout, nasledne zvedneme i motorku. Ozyva se : "opravdu si to s tou motorkou nechces rozmylset..." :-D

Kamos na srazu, vyjizdime na projizdku, parkujeme ne louce. Dava za 1 a nic, rika si, ze ma motorku asi v doliku. Za 1 a nic, rika si kurva tak mam enduro, takze za 1 nalozi tomu a prask uz lezi. Pak si dosel sundat ten zamek z predniho kola :-D

BMW R1150GS MY02

Robert
Super trapné pády
Přidané 28.11.2008 11:21

Registrace: 19.06.07
První nečeská motorka TRIUMPH Thunderbird 900, výhodná koupě ale s kaput baterkou. Z kopce nahodím a jedu u benzinky nahodím a jedu ale přes noc se úplně vybije.
S motorkou jedu ke kámošovi, ale tam to bylo úplně rovný. Při odjezdu samozřejmě nestartuje takže se pokusim roztlačit i na rovině ( přece se ti to už jednou povedlo - tož seš bórák a šup na 900 cm ve třech válcích ).
Stojím vlevo rozběhnu se s ní, hup na ní a nic. Rozběhnu se zase a nic. Už mě nebaví na ní naplno ( obkročmo ) nasedat protože sem už servanej a pořád vedle ní pohopkávám jak trotl.
Seberu poslední síly ještě rychlejš než kdy jindy se s ní rozeběhnu skočim na ní jak holky na koně ( ne obkročmo ale nohy do leva ) zařadim, motorka opět nechytne ale navíc se mi nějak převáží a padá do prava. Já na ní, nohy vlevo takže si hezky ustlala a já se rozplác po ní.
A to je všechno.
Robert přiložený následující obrázek:

[119.09Kb]
Upravil Robert dne 28.11.2008 22:01
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.

JohnyT
Super trapné pády
Přidané 28.11.2008 13:43

Registrace: 14.05.07
Robert napsal:
...Já na ní, nohy vlevo takže si hezky ustlala a já se rozplác na ní.
A to je všechno.

Tak to de Grin
BMW R1150GS MY02

Marek
Super trapné pády
Přidané 02.12.2008 22:35

Registrace: 18.02.08
taky jeden - klasika...zámek na kotouči, dvě brunetky se blíží ... a Marek nasedá stratuje, pěkně protočí plyn, ať to holky slyší, potom za jedna Shock a už jim padám knohám... Grin

Marek
Super trapné pády
Přidané 02.12.2008 22:56

Registrace: 18.02.08
ještě jeden nezapomenutelný... motrku jsem měl "už" celý měsíc a s přítulkyní jsme vyrazili na "drink" do hospůdky v lese, letní terasa slušně obsazená a já přijíždím na přírodní parkoviště před terasou. Bublající zvuk Ténéré poutal pozornost hostů . Zastavuji a ledabyle kývnu hlavou na znamení, že ta moje nejkrásnější může sesednout a jít ke stolu a já zaparkuji a taky si užiju tu pozornost a obdivné pohledy přítomných.
Popojedu otočím se, ale jak jsem se soustředil, abych vypadal jako největší dakarista, tak jsem se nepodíval pod sebe a zastavil jsem přesně na kraji kanálu, který byl asi o 15 cm zapuštěn pod okolní terén. Dál už to byla veliká legrace. Dám nohu na zem a ejhle ona tam není .. pak už jsem se jen válel v parchu pod motorkou. Ale tu pozornost, jsem opravdu poutal. Wink

PeDR
Super trapné pády
Přidané 03.12.2008 18:44

Registrace: 11.08.07
Jako mlaďas jsem měl Jawku 250 a samozřejmě, bez baterky. Ostatní měli "pincky".Kecalo se a při odjezdu jsem musel mášu roztlačit.Starší už vědí. Dlouhé ruce, dvojka, plný heft a v tom máša blafla.Na plné kule oblouk vlevo špičkama po zemi a šup do škarpy. Máša na mně a chcípla. Já mrtvej smíchy jakej jsem vůl a kluci mysleli, že jsem mrtvej doopravdy.Konec dobrý, všechno dobré. To se asi stalo každému.

BoboNM
Super trapné pády
Přidané 03.12.2008 19:38

Registrace: 07.10.08
Kúpil som Géeso, hneď prvá cesta cca 600 km domov, cez Maďarsko po diaľniciach, prevažne po tme. Prídem domov, moto parkujem na dvore, ráno predsa idem na prihlásenie. Ako tak parkujem, naklápam moto na ľavo, že ju postavím na stojan. Nakoľko ale bolo pol jednej v noci, ja unavený po celom dni, "policajta" som akosi zabudol vyklopiť, samozrejme že som na to prišiel až v určitom uhle, keď už bolo neskoro, vpleštil som oči a už aj ležím pod motorkouGrinGrin

Vylezem spod tej ozruty aj s kuframi, rozmýšľam čo teraz. Spomenul som si na videa ako to zdvihnúť, a ono to šloSmile

Našťastie jediný kto ma videl bol susedov pes, ale mal zo mňa evidentne šouGrinGrin

mencas
Super trapné pády
Přidané 03.12.2008 20:47

Registrace: 21.05.08
Krásné vlákno, take na sebe něco prásknu, vždyť nejkrásnější a nejupřímější smích je svoji vlastní blbosti..tož já jsem takhle v 15 letech na tajnačku "spravoval" skútra ČZ 501..a to tím způsobem, že sem nalel benzín a roztláčel se do té doby než chytnul....a když jsem byl už úplně vyřízenej po tom maratonu roztláčení u baráku po cestě, sem a tam, tak jsem si přizval souseda, takhle navečer, už byly rožlé lampy a klid po dědině a my z plných sil roztláčeli, já už jazyk na vestě a funěl jak lokálka, kamoš se držel ze zadu za madlo...no připomínalo to ski-bob...akorát bob nevydavá jalový zvuk BLLLLLLLLLLLL a motor furt nic...no a přišla křižovatka, kde se navzájem doprovázely dvě šťabajzny od sousedů(shodou okolností jedna má nádherně výrazný smích) ...a při tom jak jsme roztláčeli tak si skútřík nasál "asi" dámskou vůni a chytnul sviňa!!! samozřejmě na plnej heft....takže následky byly takové, že kamoš se v tom fofru nestihl pustit, kousek jsem ho táhnul a pak spadl na čuňu a já na těch řidítkách vlál jak supermanův plášť a nemohl jsem dosáhnout na spojku...nejdřív jsem přeskákal škarpu, vyhnul se záhadným manévrem sousedovému plotu a zastavil se v kopečku na mokré trávě až začal hrabat a samozřejmě chcípnul.....v tu ranu jsem slyšel řev..nevěděl jsem co to je....ale hned mi to došlo....kouknu na ty šťabajzny co vedly ještě kola, tak kola pustili vedle sebe KLEKLY na cestu..... a doslova řvali smíchy, ten výraznej smích jsem slyšel až u baráku tak 300 m daleko...krásně se to neslo po té klidné dědině....no já teda potom začal taky praskat smíchy, ale rozhodně jsem tak nekřičel jak oni.....a po druhé chytla záchvat smíchu když si na to vzpoměla a já šel nakupovat rohlíky do obchoda a jedna z nich stála za pokladnou...nemohla mi nacvakat ani cenu za pár drobností real sad bugs
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

BoboNM
Super trapné pády
Přidané 03.12.2008 21:18

Ešte jedna, odchádzam nabalený z roboty, kufre, lodný vak, na víkend na záhorie, na moto odjazdených asi 1200 km od kúpy, stále som si ešte zvykal na ten kus parnej lokomotívy medzi nohamiGrin. Kolega veľký srandista sa mi rozhodol hupsnúť do cesty, že nech ho akože neprejdem. Bolo to na parkovisku pred firmou, práve v rekonštrukcii, samý štrk a blato. Už som mal vytočené rajdy doprava, chcel som vyjsť z parkoviska na cestu, cez taký malý kopček. Išiel som krokom, nohy na zemi, Samozrejme spojka, brzda, predné koleso ušlo a akosi už som videl, že je zle, pomaly som to elegantne položil na pravú stranu, zlezem a vravím, tak mi to aspoň pomôž zdvihnúť, nie? Ježiši, to je také ťažké? No nie, prečo asi by som to inak položil?GrinGrin

BoboNM
Super trapné pády
Přidané 03.12.2008 21:30

Málo čo sa ale chytá na môjho otca. Išili sme z rýb, on na babette, na chrbte veľký rybársky vak s vecami, schádzal z hrádze, cesta dole v pohode, ale úplne pod svahom taký jarok. Brzdil prednou brzdou, hup do jarku, betka aj s ním spravila "180 frontside flip"Grin pristal na držku, babetta ho zavalila aj s ruksakom, nevedel sa spod nej dostať, skrútilo mu ruku, takže pridal plný plyn. Pohľad pre bohov - 60 ročný pán dole papuľou, na ňom ruksak, betka kolesom hore, motor reve a koleso sa točí na plné gule. Dobehnem k nemu, či je v pohode, on sa rehoce ako divý, jediné čo mi povedal je: Neviem spod toho vyliezťGrinGrin

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 94
Členové on-line: 2
pohlava, oliv

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.37 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI