Nazdar.
Stále mi pribrzďuje zadné koleso. Brzdič zaseknutý nieje, lebo keď z neho vypúšťakom odpustím kvapalinu tak sa to uvolní. Nemali ste s tým niekto niekedy problém? Nemôže to byť hlavný brzdový valec? Prejavuje sa to po prvom zabrzdení zadnou brzdou.
Řešil to kámoš, pošlu mu odkaz at to tu odbjasní.. Udělal repas.. Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich
Zdar, taky jsem řešil tento problem. V mém připadě se jednalo o zaseknutý brzdový válec. Vyřešil jsem to repasovou sadu. http://www.schrem...s_id=37991 a dá se to koupit i přes ebay.
Upravil Venca_86 dne 03.06.2015 12:34
chci reagovat na tvuj dotaz.něco podobnyho sem řešil u auta hlavně u francouzů.Brzdová hadička je zevnitř narušená a utvoří takovou kapsičku která se chová jako jednosměrnej ventilek.Trvalo nam dlouho než sme takovou pi...vinu odhalili.Je to jen možnost,netvrdím že je to ono.
Ahoj, to pro mě zní jako zajímavej poznatek, protože se mi zadní brzda chová tak, že když ji zmáčknu, abych mohl třeba vyndat a zas dát v pohodě zpět kolo s kotoučem, tak se mi brdič vrací.. A než jsem rozdělal brzdovej válec, kterej byl teda zrezlej, tak mi brzda docela dost přibržďovala. Tak asi konečně dojde i na výměnu zadní hadičky za panceřku..
Díky za tip
Do it my way...
Zadretý hlavný brzdový valec. Po rozobratí som brzdový piest preleštil 1500 šmirglom a ten teflonový vodiaci valec 400 šmirglom, vyčistil v ultrazvukovej čostočke, zložil a funguje to ako nové. Každopádne najlepšie riešenie je asi ten opravný set.
Keď sa to niekomu stane niekde na ceste a chce pokračovať ďalej aj s funkčnou zadnou brzdou odporúčam do servisného náradia pribaliť 11 vidličák, segerky, 5 imbus, tenký šrobovák na vytlačenie piestu a kus 400 šmirglu.
Udělal jsem to nějak podobně, krom tý ultrazvukový čističky, tu už nemám po ruce.. Ale bál jsem se, aby to náhodou teď nebylo až moc volné, protože ta brzda si prostě pořád dělá co chce. Ale nezasekává se :-)
Do it my way...
Tak jsem taky rozebral, vzal šmirglem a krásně chodí..jen nevim jak se mi to podařilo, ale když pumpuju, tak mi to nebere brzdovku z nádobky..nevíte co je špatně? Do tý doby zadek brzdil úplně normálně...když to mam rozebraný a naleju do nádobky, tak mi to do válce proteče. Předem díky
Tak jsi to třeba prošmirgloval až moc a netěsní to pořádně, stejně, jako se toho bojím já
ta brzda si dělá co chce, jednou jde až do konce, jindy zabere hned..
Ale zatím to dojezdím do zimy, brzdí to.. pak vyměním hadicy za panceřku a asi i vyměním to těsnění. V jednom z topiků o brzdách je sada těsnění na zadní válec asi za 700kč. Do it my way...
Čau, měl jsem to samé a byl problém v tom vodícím silonovém či teflonovém pouzdře, pístek se nevracel až do spodní polohy, protože pouzdro nabobtná. Pružinka musí pístek vrátit až na pojistnou segrovku. Nouzově jsem to vyřešil, myslím, 11mm vrtákem a s citem v ruce vystružit.
Nemáš to zavzdušnené po rozobratí? Mne to istú chvíľu trvalo kým sa mi to celé zaplnilo brzdovkov. dovtedy to tiež vôbec nebralo brzdovku z nádobky. Povolil som holender trubky čo ide priamo z valca a zalial celý valec brzdovkov a potom to už išlo. A povol si vypúšťák na brzdiči.
Zavdušněné to mám, měl jsem to komplet otevřený..holendr jsem ani nenasadil, jen jsem nalil brzdovku do nádobky a pumpoval a žádná z válce nahoru nejde