Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Nová přilba BMW
prochy
Přidané 17.11.2008 09:01

Registrace: 28.10.08
Zdarec, jestli to tu někde už je tak se omlouvám - jinak nová přilba vzhled karbon BMW Enduro...
http://www.superb...bmw-enduro

www.superbike-online.cz
Geralt
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 12:21

Registrace: 06.11.07
Tak ta vypadá opravdu nádherně...thumbs up
Kdybych si už nekoupil Uvex Enduro, asi bych o ní uvažoval... i když, ta cena asi taky nebude malá...blushing
KTM 1190 Adventure R

xavier
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 12:37

Registrace: 29.07.07
Uvex enduro se zacina delat taky v carbonu,cena je docela desiva 600€
Aktualne 1250 GSA HP

Geralt
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 12:41

Hmm, tak to je teda taky pálka... naštěstí mi ta moje sedí jako ulitá, takže zatím nemám důvod měnit... snad jedině, kdybych ji někde rozlousknul, na což se snad nechystám...Grin
KTM 1190 Adventure R

pavelgs
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 13:42

Registrace: 03.10.07
shimanski napsal:
Tak ta vypadá opravdu nádherně...thumbs up
Kdybych si už nekoupil Uvex Enduro, asi bych o ní uvažoval... i když, ta cena asi taky nebude malá...blushing

O Uvexu uvažuju.Můžeš o ní napsat něco bližšího?Zpracování,hlučnost....prostě pohled uživatele.

Geralt
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 14:01

Chtěl jsem něco univerzálního, jak na cestování, tak na vyblbnutí v terénu a na výběr toho moc není: BMW, Arai, Shoei, Uvex a to je z těch lepších asi vše... (omlouvám se, jestli jsem na nějakou zapomněl...).
Díky ceně padla volba na Uvex, mám černou matnou se stříbrnými doplňky a z fc-moto přišla na něco málo přes 4tis., což mi přijde jako velmi dobrá cena...thumbs up
Zatím jen maximální spokojenost, zpracování velmi dobré, měl jsem v ruce Araiku a nevím, nevím, zpracování mi přišlo možná lepší na té Uvexce...
Polstrování super, nikde netlačí a je max. pohodlné a sedí jak má, nastavení štítku taky ok (jen jediná muška by se dala vytknout Uvexu a to ta krytka na štelovací šroub kšiltu, ale to je detail, navíc je v ceně jedna náhradní...), plexi má přesné polohy a chodí taky super, jen při velmi velké zátěži se v terénu začne mlžit(řeší to lehké pootevření o asi 4-5mm) nebo jej sundat a vyměnit za enduro brýle (což je do terénu lepší i z toho důvodu, že plexi je malinko kouřové, já v terénu radši vozím čiré brýle...). Zapínání je také velmi dobře řešené, dá se krásně rozepnout jednou rukou a popravdě už bych možná po této zkušenosti D kroužky nechtěl...
Co se týče hlučnosti, tak myslím, že je na tom vcelku dobře, nepřijde mi nijak obzvlášť hlučná, měl jsem předtím karbonovou HJC FG-14 a myslím, že je to srovnatelné.
Jen při vyšších rychlostech, tak nad 150-160 už je znát odpor vzduchu, který táhne za kšilt hlavu dozadu, ale to je u přileb s kšiltem normální, takže to neřeším.
Takže když to shrnu - jsem maximálně spokojen a koupil bych ji znovu, protože nevidím v této cenové relaci ( popravdě se dá směle rovnat s jednou tak drahými konkurenty) jinou přilbu, kterou bych koupil místo ní...thumbs up
Ale je fakt, že každý má jinou hlavu a nároky, takže ne každý se mnou musí souhlasit.
Je lepší, když si ji sám někdě vyzkoušíš.
Nicméně, já mám na nějaký čas vybráno...Wink
Přeji šťastnou volbu, ať dobře vybereš...thumbs up

edit: tady se už jednou řešila a je tu několik dalších majitelů, tak se možná teké podělí o zkušenosti...
http://www.bmwgs....ead_id=954
Upravil Geralt dne 17.11.2008 14:09
KTM 1190 Adventure R

Geralt
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 14:12

A tady přidávám odkaz na e-shop, kde jsem tu moji pořídil...
http://www.fc-mot...-Matt-0001
Cena je myslím dobrá...Wink

Nebo tady ji někdo prodává novou, nejetou také za dobrý peníz...
http://www.motoin...55-56.html
Upravil Geralt dne 17.11.2008 14:13
KTM 1190 Adventure R

xavier
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 14:33

Registrace: 29.07.07
Mam taky uvexu enduro,takze ti napisu i muj nazor.Mam ji jednu sezonu,stribrnou verzi.Je taky matna,ty barevny verze jsou leskle. Modrou ma kamarad Pepe,ten lak je asi horsi nez na matny verzi,pri lehkem padu nebo odreni se mu to odpryskava,to me nedela,ale zas barevne vypadaji vic sportovne.Ty nove barvy 2009 nevim jak na tom jsou....Bal jsem se zapinani,byl jsem zvykli na D-krouzky,ale jak rika Simansky- je to dobry reseni a asi bych dal ted prednost tomuto reseni pred D krouzky.Zpracovani je dobre,zkousel jsem si vsechny endurohelmy a u teto mi prisel nejlepsi pomer cena-vykon,jen krytky vepredu vetrani a nahore na sroub u ksiltu jsou z lacinejsiho plastu,polstrovani je prijemny,ja ale musel vyndat z helmy takovy kus tvrdsiho molitanu ktery je v oblasti spanku(naproti uchytum plexi z venku) to me tlacilo,ale po vyndani mi helma sedi perfektne.Hlucna neni,samozrejme ksilt nejaky rachot ve vetsich rychlostech dela,ale kdyz se sunda tak je to jak slusna integralka.Mel jsem predtim Arai Astro R a hlucnost je srovnatelna.Osobne ten ksilt ani nesundavam,ale nekdy bych uvital kdyby byl pevnejsi,zvlast pri vyssich rychlostech.Je to enduro-cestovni prilba a ne enduro prilba,treba vetrani vepredu je jen jako,zadne diry skrz nejsou,ale zespodu helmy je oddelavaci latka pred pusou(nevim jak to nazvat) a v lete se da odepnout a pak dovnitr docela fouka a nebyl problem.Plexi se nemlzi a kdyz tak jen na chvilku a staci pootevrit o jeden zoubek a rychle je to pryc.
Celkove jsem s helmou naprosto taky spokojenej a koupil bych si ji znovu.
Aktualne 1250 GSA HP

tomino
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 14:52

Registrace: 13.01.08
Tak to je super,diky kluci clap za postrehy a zkusenosti o Uvexu,hodne o ni uvazuju a taky sem nevedel jak to je s tou matnou a lesklou variantou-ted mam jasnothumbs up
Shimanski:to sis tu velikost helmy onjednal jentak na blint a nechal poslat z Nemecka nebo si nekde nasel obchod kde sis ji vyzkousel???Jestli nasel tak prosim dej vedet kde se obchod nachazi.Diky

Geralt
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 15:01

to Tomino> změřil jsem si hlavu krejčovským metrem a podle velikosti 56cm jsem objednal z Fc-moto velikost S. Předtím jsem měl HJC a tu jsem měl dle 56cm XS...
Ale Uvexa mi sedí výborně.Wink
Jinak s tou matnou černou barvou nemám sebemenší problém, ani škrábance na tom nejsou po půl roce nijak extra vidět...thumbs up
KTM 1190 Adventure R

becka
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 15:52

Registrace: 12.10.07
Myslel sem že pudu do toho zlevněnýho Schubrta, ale todle vypadá slušně. A za ty prachy kdyby vydržela rok...
hlavně, že je pivo ftlamě

tomino
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 15:57

Registrace: 13.01.08
shimanski napsal:
to Tomino> změřil jsem si hlavu krejčovským metrem a podle velikosti 56cm jsem objednal z Fc-moto velikost S. Předtím jsem měl HJC a tu jsem měl dle 56cm XS...
Jinak s tou matnou černou barvou nemám sebemenší problém, ani škrábance na tom nejsou po půl roce nijak extra vidět...thumbs up

Shimanski ses fakt borec clapclap,ja bych se asi takhle bal objednatthumbs up

Geralt
Nová přilba BMW
Přidané 17.11.2008 16:04

Tomino napsal:
shimanski napsal:

Shimanski ses fakt borec clapclap,ja bych se asi takhle bal objednatthumbs up

No,borec asi ne... někdo by řekl, že je to neuvážené, takhle nakupovat, no ale když nikde poblíž nešla vyzkoušet, sehnat ji bylo v ČR vůbec celkem problém a tam ji měli skladem hned, tak jsem to risknul... mimochodem to HJC jsem kupoval úplně stejně...blushing
Mám holt asi štěstí...Wink
KTM 1190 Adventure R

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 106
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.30 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI