V půli června se chystám navštívit tuto prý krásnou zemi.Délka celé dovolené 14dnů, spaní na divoko, určitě minimálně jednu cestu po ose ( né trajekt).Každá rada dobrá.
Díky
zatím se na nic nepřipravuj, my tady žijeme stejnak vždycky "na poslední chvíli"
teď beze srandy, až budeš více rozhodnutej a trochu naštudovanej, proberem to, jsem k dispozici...
(víš, jako konzultace, nejdeš zcela nepřipraven, popřemýšlej, co by tě zajímalo a skloubíme to)
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
po ose je to lepsi, zabere to dva dny a cca 800km co neni tak zle. trajektem to zabere o den vic a je to drazsi. navic srbsko, makedonie (pritomni rekove at laskave odpusti :-) ci severni recko a hory jsou skutecne nadherne kdyz do nich zajedes. vrele doporucuju. byl jsem tam uz nekolikrat a z toho jednou trajektem z terstu, nikdy vice uz do toho nejdu :-) osa praha-bratislava-budapest-szeged-nis-solun je dobra cesta i kdyz vetsinou dalnice, ale alespon to odsejpa. vzdycky spime v malem penzionku v Retzke na madarsko srbskych hranicich. je to tak akorat na pul cesty.
Upravil turby dne 21.12.2008 10:57
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Doc: jedem k vam na jare zase, letosni zari se v recku moc nepredvedlo :-)
Upravil turby dne 21.12.2008 10:52
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
turby napsal:
Doc: jedem k vam na jare zase, letosni zari se v recku moc nepredvedlo :-)
welcome
Bacha na siesty. V tu dobu tě nechji i zdechnout. Nikde nic a nikdo nemaká.Alespoň co se nám stalo.
Jinak na menších plážích se dá v pohodě přenocovat a je tam obrovská koncentrace koček na motorkách. Bacha na soustředění při jízdě.Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Na Řecko je dobré si vyčlenit alespoň 14 dní a stejně to je rychle tam a ještě rychleji zpět.Pokud to uvažuješ po ose tak cesta je přes Maďarsko, Srbsko a Makenodii většinou po supr silnicích s mítem.Řecko od hranic přes Thesaloniki dálnice s mítem.Jinak kolem dálnice vede normoš silnice tudy jezdí místní.Co se týče památek tak můžeš začít Leptokárií ,Olymposem, Meteorou a postupovat dolu k Athénám většina památek je označena ,tak nemůžeš minout.Východní pobřeží je poměrně rovinaté a zmého pohledu ne příliš zajímavé . Kempovačka téměř všude a nikdo si tě nebude všímat .Athény a okolí je tak na 4 dny a i to je frkot, ceny pro našince vysoké ale stojí to zato.Kolem Kolosea je lešení ale jinak nádherný výhled. Po Athénách doporučuji jezdit brzo ráno jinak provoz po 8 hodině je fakt hustý.Dobrá mapa Řecka a zvláště Athén nutností.Jezdí se poměrně rychle a všude se troubí ,tak jako cizinec jsi vlastně zdržovač.Na to si zvykneš a budeš po 2dnech ignorovat.Na silnicích o 2 proudech se běžně jezdí za bílou čárou po krajnici pokud jsi pomalejší.Co se týče cesty -Rakousko v pohodě dálnice, Slovinsko pomalejší s vysokým provozem ,Chorvatsko mimo dálnici přes Plitvice v poho.po jadranské magistrále policajti s radarama a nesmlouvaji.,Černá Hora -maximální opatrnost jezdí se hodně rychle a bezohledně,Albánie při troše opatrnosti v pohodě ,policie všude ochotná poradit a vyfotit se s takovýma exotama na motorkách.Cesty dobrý až na vyjímky ,na čtyřproudovce jsou i kruhové objezdy.Trasa Skeder,Lezhe,Dures,Vlore, Djirokaster,Saranda, dobrá asi jako 2 třída u nás ,ale stojí za to.V Sarandě možno trajektem na Korfu.Můžu dát kontakt na ubytování.Dále na jih -hraniční přechod pod Butriti následuje Igumenitsa , Preveza a na Patru ,sem tam 4 pruhy .Patra,Korinth- doporučuji průplav,následují Athény.Cesta pomalejší ,ale fakt pro Gs jak dělaná, Pobřeží členité a pro mě zajímavé.Řecko jsem si rozdělil na 4roky dovolených po 14 dnech a stejně mám jistotu že za nějaký rok se tam vrátíme propátrat více.Cesta do Řecka ať západem nebo východem je na dlouhé povídání,ale to Tebe ochudí o zážitky objevitele.Mapy se nechají koupit v mapových centrech v každém krajském městě.Literatura k památkám se prodává i v Čechách.
Protože vím přesně, jaké je Řecko z pohledu Čecha, pokud nemáte mnoho času a chcete od všeho kousek, mám pro vás dobrý nápad
cokoli co je Řecku roztroušené po celé zemi, najdete jako koncentrát na Peloponesu.
To je něco, co se objet během 7-10 dní (i když jako vždy a všude, času není nikdy dost, vždycky něco chybí) a poznáte vše. Jsou tam i památky i hory, pláže narvané i opuštěné.
Vím že je krásné jet po vlastní ose, ale možná není špatné i trajektem, ale musí se dobře vědět odkud a za kolik. Např. trajekt, který vyjíždí odpoledne nebo v podvečer je super věc, protože na motorce bys necestoval a takto odsýpají kilometry většinou nezáživných autostrád. Když si spočítáš benzín, mýtné a ušetřený nocleh, vlastně ani není drahý. Pokud to chceš srovnávat s cenou campingu na souši a kabiny na lodi - není to fér. Srovnávej kabinu s hotelovým pokojem a camping s obyčejným lístkem na palubu. Pak je zřejmé, že je to vlastně i levnější. Často používám trajekt do Itálie, pro tyto všechny výhody, navíc mi to doplňuje ten správný pocit pestrosti. I lodí i na mašině! Když jsem naloděn a přivázaná mašina a jsem na palubě a vzdaluje se od pobřeží, je mi jasné, že cestuji někam daleko a psychosynthesa je OK na dalších 14 dní. Z Prahy nebo Brna to není do Ancony tak daleko, kolem tisícovky, čili za jeden den. Pokud vystoupíte již v Igoumenitsa, máte překrásnou pobřežní cestu dolů k Patře. Pokud nechcete, můžete vystoupit až v Patře a udělat celý okruh Peloponesu a skončit zase v Patře nebo si vyjet na sever do Igoumenitsy, ať už kvůli projížďce, nebo (jako já několikrát) protože hodíte loď co vám v Patře ujela....
Prostě trajekt má své výhody. Hodíš jeden plnej den a jseš v severní Itálii a po tomto plném dni dáš relax na palubě a vylodivše se (sakra to mám ještě češtinu co?) jseš odpočatý a plný síly začít adventurous Řecko (je adventurous zaručeně - i když nechceš!!!)
[149.4Kb]
bravo, pohotovej.... Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
MCJ napsal:
Kde to je? Je to někde v Řecku? Že bych se tam v létě s přítelkyní zastavil
Docu znáš nějakou slušnou učebnici pro výuku Řečtiny? Chtěli bychom se s přítelkyní v létě před cestou do Řecka něco málo naučit.
neznam, ale mohu ti napsat slovniček top 100 , to staci na komunikaci
http://www.greeka...avagio.htmFrajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....