Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

výzva k podání vysvětlení
zminc
Přidané 27.08.2015 10:24

Registrace: 18.07.12
zdravím,
omlouvám se, že to sem nepatří,ale tak pořešit se to musí.Pujčil sem kamarádovi motorku, změřili ho trojnožkou, nestavěli,jel dál.Nyní mi přišlo předvolání k podání vysvětlení. Jak se zachovat??? Samozřejmě ho naprášit nechci.(nechápu kde vzali spz když prý měřil zepředu.
díky

geofre
Přidané 27.08.2015 10:28

Registrace: 08.02.12
http://www.30kmh.cz

http://www.dfens-...2014122801

V kostce, pokud měřili policajti a nezastavili, tak dojdeš a odmítneš v této věci vypovídat a nebo stačí reagovat i dopisem.
Podrobnosti a konkrétní rady/problematika v lincích výše.
Upravil geofre dne 27.08.2015 11:02
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010

Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí

zminc
Přidané 27.08.2015 10:32

děkuji,pročtu si to.

dejvit
Přidané 27.08.2015 10:51

Registrace: 02.05.14
Linky výše číst nebudu, ale když neuvedeš řidiče, dostaneš pokutu ty za neuvedení údajů. Jestli ma kámoš problém s body, tu pokutu za rychlost může teoretický na sebe vzít kdokoliv, kdo má příslušný řidičák.
Nějaké rady, jak s tím vy**** rači nečtu, když něco způsobím, tak prostě zaplatím za svou blbost. Wink
R1200GS 08

geofre
Přidané 27.08.2015 11:01

Registrace: 08.02.12
@Dejvit, v tom případě doporučuji si změnit Avatar na oholenou Ovci a dále se k tomu nevyjadřovat Grin

Jak už jsem psal výše, pokud to byla trojnožka a živí monocajti, tak stačí odmítnout podání vysvětlení. Žádnou pokutu NEDOSTANE! Vše popsáno v lincích.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010

Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí

Suky
Přidané 27.08.2015 12:21

Registrace: 08.05.12
Přesně jak píše geofre - má nedávná zkušenost.

Ani tam nemusíš jít, oni sice ve výzvě vyhrožují pokutou, když se nedostavíš, ale dle judikatury Nejvyššího správního soudu když máš právo mlčet máš právo i nepřijít (parafrázováno).

Já odpověděl:
Vážená paní XXX,

v návaznosti na předvolání k podání vysvětlení ze dne Y.Z. 2015 vydanou Vaším úřadem Vám tímto sděluji následující:

Využívám svého práva nevypovídat v souladu s článkem 37 Listiny základních práv a svobod a ve smyslu odstavce 1 § 60 zákona 200/1990 odpírám výpověď v této věci. a nebudu tedy k žádosti o podání vysvětlení podávat další informace.

Podání vysvětlení v předmětné věci činím písemnou formou a v této souvislosti se odkazuji na ustálenou judikaturu v této věci, jmenovitě na rozsudky Nejvyššího správního soudu pod č.j. 5 As 37/2006-67 ze dne 11. 9. 2007 nebo rozsudek pod 1 As 32/2008-116 ze dne 5. 6. 2008.

Už se neozvala.
No a od skutku je již více než rok, takže by to mělo být promlčené.
Poznámka: promlčení přestupku se má někdy zvyšovat na 3 roky!!!

Doplněno:
Raději zdůrazním, že uvedené se stahuje jen na měření mobilními, ručními atd prostředky.
Pokud je to automatizované měření (radar v semaforu, stacionární budky...) uhraje to Úřad na Objektivní odpovědnost provozovatele a z toho se dostává mnohem hůře.
Upravil Suky dne 27.08.2015 12:24

zminc
Přidané 27.08.2015 14:28

řikal mi to hned po té co ho zmerily,kde ho zmeřily,přesně totéž místo přišlo i v té výzvě,avšak pořád nechápu kde sebrali tu spz.takže trojnožka.

Woodman
Přidané 27.08.2015 14:37

Registrace: 23.09.09
Nedávno jsem někde zahlédl zprávu o nějaké policejní "novince", která umí změřit rychlost a pak kouknout za sebe. Ten, co to předváděl, povídal, že tímpádem mají už i na motorkáře... mám dojem, že to video bylo na idnes.cz...?
Jinak teda: dobrý kamarád by si to asi mohl (měl) dořešit sám a ne Tě tlačit do průseru, když jsi byl tak laskav a půjčil mu motorku, ne...? Wink
Upravil Woodman dne 27.08.2015 14:39
...songs from the wood make you feel much better...

Suky
Přidané 27.08.2015 20:32

Tak ono že to byla trojnožka obsluhovaná policajtem líným ho zastavit vyplývá i z toho, že jsi dostal výzvu k podání vysvětlení.

Pokud by ho změřil automat dostal bys něco jako Výzva provozovateli vozidla k uhrazení určené částky.

dejvit
Přidané 27.08.2015 21:20

Registrace: 02.05.14
for Suky ... třeba jel tak rychle, že ho vzhledem k bezpečností radějí nestavěli Grin potom bych se nedivil řidiči vyhnout se sankcí, ono přijít o řidičák je velký průser.
Dneska mají policejní vozy již většinou kamery, takže SPZ mohli vzít právě odsud.
R1200GS 08

Suky
Přidané 27.08.2015 21:51

Směješ se, ale mne pěkně serou.

Mi naměřili asi 57 km/h na široké přehledné 2+1 proudové cestě.
A místo aby mne policajti zkásli hned raději zaměstnají další lidi z úřadu a nutí mne se dostavit třeba přes celou republiku k projednání přestupku pod hrozbou sankce X tisíc.

Takže to co se dá vyřídit za pár minut díky jejich lenosti zabere klidně desítky člověkohodin.

zminc
Přidané 21.09.2015 21:11

tak jsem jim poslal, že odmýtám vypovídat,jak jste zde radily a dnes mi prišla pokuta 2500Kč :-) Asi jí uhradím,teoreticky je to bez bodů.Prý jelikož jsem provozovatel vozidla,tak musím zajistit, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla silničního provozu.

Potok
Přidané 21.09.2015 21:23

Registrace: 13.10.14
Mějte mě za ovci, ale když udělám průser, tak zaplatím. Tím nejsem ovce, ale normální člověk, který si je vědom, že překročil zákon. Pokud bych měl být popotahován za něco, o čemž vím že jsem nespáchal, tak se budu bránit, to je jiná, to ovce jistě nebudu. Ale takhle? Jezdit jako **** a pak se kroutit že to né já, ale opice... To není důstojné chlapa v nejlepších letech. :-D

www.milanpotucek.cz
Potok
Přidané 21.09.2015 21:25

Registrace: 13.10.14
právě mi bylo vyhvězdičkováno slovo H O V A DO, čili podle staročeštiny Dobytek. No, jestli to s tou cenzurou nepřeháníte soudruzi...Frown Přičemž slovo Průser tam zůstalo. Divné, ale takové České...
Upravil Potok dne 21.09.2015 21:27

www.milanpotucek.cz
zminc
Přidané 21.09.2015 21:29

tak jde zde hlavně o ty body......

Lub
Přidané 21.09.2015 22:13

Registrace: 03.12.13
Potok napsal:
Mějte mě za ovci, ale když udělám průser, tak zaplatím. Tím nejsem ovce, ale normální člověk, který si je vědom, že překročil zákon. Pokud bych měl být popotahován za něco, o čemž vím že jsem nespáchal, tak se budu bránit, to je jiná, to ovce jistě nebudu. Ale takhle? Jezdit jako **** a pak se kroutit že to né já, ale opice... To není důstojné chlapa v nejlepších letech. :-D

Jo, máš pravdu, souhlasím s Tebou. Ale představ si chlapa co se živí ježděním, aby si vydělal tak musí kmitat a prostě "občas" nejede padesát km/h kde to není nutný a tohle se mu prostě může stát párkrát do roka. A je v p.r.d.e.l.i. Tak jako chápu že by měl být chlap. Jen taky vím že nemůže přijít domů a říct ženě a dětem: Nemám práci, nemám prachy, protože jsem tvrdej chlap...Tohohle se prostě nenažerou. A prostě se s tím snaží vy.dr.bat. To ho tím neomlouvám, vím že to není ta jak by mělo být, jenže mince má dvě strany. A že ten náš stát je úplně stejná ku.rwa, to asi taky víme. Vím že velká většina zdejších pisatelů není v roli toho řidiče o kterým jsem psal, ale i tak to prostě někdy může být... Nic ve zlým...

Mardock
Přidané 21.09.2015 22:26

Registrace: 28.07.09
Gagarin napsal:
Potok napsal:

Jo, máš pravdu, souhlasím s Tebou. Ale představ si chlapa co se živí ježděním, aby si vydělal tak musí kmitat a prostě "občas" nejede padesát km/h kde to není nutný a tohle se mu prostě může stát párkrát do roka. A je v p.r.d.e.l.i. Tak jako chápu že by měl být chlap. Jen taky vím že nemůže přijít domů a říct ženě a dětem: Nemám práci, nemám prachy, protože jsem tvrdej chlap...Tohohle se prostě nenažerou. A prostě se s tím snaží vy.dr.bat. To ho tím neomlouvám, vím že to není ta jak by mělo být, jenže mince má dvě strany. A že ten náš stát je úplně stejná ku.rwa, to asi taky víme. Vím že velká většina zdejších pisatelů není v roli toho řidiče o kterým jsem psal, ale i tak to prostě někdy může být... Nic ve zlým...

a když takovej člověk někoho srazí díky tomu, že nedobrzdí, tak se to dá taky "obhájit" tím, že občas nejede 50 km/h protože se tím žíví atd? Nechci tady moralizovat, ale to co říkáš je v pohodě jen do té doby než se něco stane.
KOCHAČ AMATÉR
http://mardock.ra...

http://mardock.rajce.idnes.cz/
Lub
Přidané 21.09.2015 22:46

Registrace: 03.12.13
Jo, to je pravda. Vím že to tak je. Poukázal jen jen na jiný úhel pohledu. Ty asi nebudeš v tý situaci, jestli si to správně myslím. A taky jsem psal " nejede padesát km/h kde to není nutný". A víme všichni že takový místa jsou a právě na nich dost často číhá příslušník (((

JRM66
Přidané 21.09.2015 23:12

Registrace: 08.06.12
Gagarin napsal:
Ale představ si chlapa co se živí ježděním, aby si vydělal tak musí kmitat a prostě "občas" nejede padesát km/h kde to není nutný a tohle se mu prostě může stát párkrát do roka. A je v p.r.d.e.l.i. Tak jako chápu že by měl být chlap. Jen taky vím že nemůže přijít domů a říct ženě a dětem: Nemám práci, nemám prachy, protože jsem tvrdej chlap...Tohohle se prostě nenažerou. A prostě se s tím snaží vy.dr.bat. To ho tím neomlouvám, vím že to není ta jak by mělo být, jenže mince má dvě strany. A že ten náš stát je úplně stejná ku.rwa, to asi taky víme. Vím že velká většina zdejších pisatelů není v roli toho řidiče o kterým jsem psal, ale i tak to prostě někdy může být... Nic ve zlým...
Je to presne tak ako to opisuješ, robil som rozvozcu mrazených potravin cca pol roka z dennym najazdom 350-430km a malokedy som to stihol pod 12hod, takže aby som nepracoval zadara vo svojom volnom čase tak som tiež musel dať občas dať nohu dole z brzdy hlavne na vyjazdoch z obce, mimo obec je to už nerevelantne nakoľko mame Euro-škrtene nakladaky na 90kmh.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.hmm!

Suky
Přidané 22.09.2015 07:46

Za co přesně je ta pokuta?
Jaké je odůvodnění?
Úřady nemají problém vystavit pokutu nad rámec zákona...

To potok:
A jak ty víš, že jel jak h0vado?
Tys byl za tou trojnožkou?
Podotýkám, že jet jak h0vado se dá i s menší rychlostí než zákonem stanovená 50 na čtyřproudové cestě mimo zástavbu...
Ale moralista má jasno hned...

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 95
Členové on-line: 1
Ku Ba

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 7.86 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI