zdravím,
omlouvám se, že to sem nepatří,ale tak pořešit se to musí.Pujčil sem kamarádovi motorku, změřili ho trojnožkou, nestavěli,jel dál.Nyní mi přišlo předvolání k podání vysvětlení. Jak se zachovat??? Samozřejmě ho naprášit nechci.(nechápu kde vzali spz když prý měřil zepředu.
díky
V kostce, pokud měřili policajti a nezastavili, tak dojdeš a odmítneš v této věci vypovídat a nebo stačí reagovat i dopisem.
Podrobnosti a konkrétní rady/problematika v lincích výše.
Upravil geofre dne 27.08.2015 11:02
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Linky výše číst nebudu, ale když neuvedeš řidiče, dostaneš pokutu ty za neuvedení údajů. Jestli ma kámoš problém s body, tu pokutu za rychlost může teoretický na sebe vzít kdokoliv, kdo má příslušný řidičák.
Nějaké rady, jak s tím vy**** rači nečtu, když něco způsobím, tak prostě zaplatím za svou blbost. R1200GS 08
@Dejvit, v tom případě doporučuji si změnit Avatar na oholenou Ovci a dále se k tomu nevyjadřovat
Jak už jsem psal výše, pokud to byla trojnožka a živí monocajti, tak stačí odmítnout podání vysvětlení. Žádnou pokutu NEDOSTANE! Vše popsáno v lincích.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Ani tam nemusíš jít, oni sice ve výzvě vyhrožují pokutou, když se nedostavíš, ale dle judikatury Nejvyššího správního soudu když máš právo mlčet máš právo i nepřijít (parafrázováno).
Já odpověděl:
Vážená paní XXX,
v návaznosti na předvolání k podání vysvětlení ze dne Y.Z. 2015 vydanou Vaším úřadem Vám tímto sděluji následující:
Využívám svého práva nevypovídat v souladu s článkem 37 Listiny základních práv a svobod a ve smyslu odstavce 1 § 60 zákona 200/1990 odpírám výpověď v této věci. a nebudu tedy k žádosti o podání vysvětlení podávat další informace.
Podání vysvětlení v předmětné věci činím písemnou formou a v této souvislosti se odkazuji na ustálenou judikaturu v této věci, jmenovitě na rozsudky Nejvyššího správního soudu pod č.j. 5 As 37/2006-67 ze dne 11. 9. 2007 nebo rozsudek pod 1 As 32/2008-116 ze dne 5. 6. 2008.
Už se neozvala.
No a od skutku je již více než rok, takže by to mělo být promlčené.
Poznámka: promlčení přestupku se má někdy zvyšovat na 3 roky!!!
Doplněno:
Raději zdůrazním, že uvedené se stahuje jen na měření mobilními, ručními atd prostředky.
Pokud je to automatizované měření (radar v semaforu, stacionární budky...) uhraje to Úřad na Objektivní odpovědnost provozovatele a z toho se dostává mnohem hůře.
Upravil Suky dne 27.08.2015 12:24
Nedávno jsem někde zahlédl zprávu o nějaké policejní "novince", která umí změřit rychlost a pak kouknout za sebe. Ten, co to předváděl, povídal, že tímpádem mají už i na motorkáře... mám dojem, že to video bylo na idnes.cz...?
Jinak teda: dobrý kamarád by si to asi mohl (měl) dořešit sám a ne Tě tlačit do průseru, když jsi byl tak laskav a půjčil mu motorku, ne...?
Upravil Woodman dne 27.08.2015 14:39
...songs from the wood make you feel much better...
for Suky ... třeba jel tak rychle, že ho vzhledem k bezpečností radějí nestavěli potom bych se nedivil řidiči vyhnout se sankcí, ono přijít o řidičák je velký průser.
Dneska mají policejní vozy již většinou kamery, takže SPZ mohli vzít právě odsud.
R1200GS 08
Mi naměřili asi 57 km/h na široké přehledné 2+1 proudové cestě.
A místo aby mne policajti zkásli hned raději zaměstnají další lidi z úřadu a nutí mne se dostavit třeba přes celou republiku k projednání přestupku pod hrozbou sankce X tisíc.
Takže to co se dá vyřídit za pár minut díky jejich lenosti zabere klidně desítky člověkohodin.
tak jsem jim poslal, že odmýtám vypovídat,jak jste zde radily a dnes mi prišla pokuta 2500Kč :-) Asi jí uhradím,teoreticky je to bez bodů.Prý jelikož jsem provozovatel vozidla,tak musím zajistit, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla silničního provozu.
Mějte mě za ovci, ale když udělám průser, tak zaplatím. Tím nejsem ovce, ale normální člověk, který si je vědom, že překročil zákon. Pokud bych měl být popotahován za něco, o čemž vím že jsem nespáchal, tak se budu bránit, to je jiná, to ovce jistě nebudu. Ale takhle? Jezdit jako **** a pak se kroutit že to né já, ale opice... To není důstojné chlapa v nejlepších letech. :-D
právě mi bylo vyhvězdičkováno slovo H O V A DO, čili podle staročeštiny Dobytek. No, jestli to s tou cenzurou nepřeháníte soudruzi... Přičemž slovo Průser tam zůstalo. Divné, ale takové České...
Upravil Potok dne 21.09.2015 21:27
Potok napsal:
Mějte mě za ovci, ale když udělám průser, tak zaplatím. Tím nejsem ovce, ale normální člověk, který si je vědom, že překročil zákon. Pokud bych měl být popotahován za něco, o čemž vím že jsem nespáchal, tak se budu bránit, to je jiná, to ovce jistě nebudu. Ale takhle? Jezdit jako **** a pak se kroutit že to né já, ale opice... To není důstojné chlapa v nejlepších letech. :-D
Jo, máš pravdu, souhlasím s Tebou. Ale představ si chlapa co se živí ježděním, aby si vydělal tak musí kmitat a prostě "občas" nejede padesát km/h kde to není nutný a tohle se mu prostě může stát párkrát do roka. A je v p.r.d.e.l.i. Tak jako chápu že by měl být chlap. Jen taky vím že nemůže přijít domů a říct ženě a dětem: Nemám práci, nemám prachy, protože jsem tvrdej chlap...Tohohle se prostě nenažerou. A prostě se s tím snaží vy.dr.bat. To ho tím neomlouvám, vím že to není ta jak by mělo být, jenže mince má dvě strany. A že ten náš stát je úplně stejná ku.rwa, to asi taky víme. Vím že velká většina zdejších pisatelů není v roli toho řidiče o kterým jsem psal, ale i tak to prostě někdy může být... Nic ve zlým...
Potok napsal:
Jo, máš pravdu, souhlasím s Tebou. Ale představ si chlapa co se živí ježděním, aby si vydělal tak musí kmitat a prostě "občas" nejede padesát km/h kde to není nutný a tohle se mu prostě může stát párkrát do roka. A je v p.r.d.e.l.i. Tak jako chápu že by měl být chlap. Jen taky vím že nemůže přijít domů a říct ženě a dětem: Nemám práci, nemám prachy, protože jsem tvrdej chlap...Tohohle se prostě nenažerou. A prostě se s tím snaží vy.dr.bat. To ho tím neomlouvám, vím že to není ta jak by mělo být, jenže mince má dvě strany. A že ten náš stát je úplně stejná ku.rwa, to asi taky víme. Vím že velká většina zdejších pisatelů není v roli toho řidiče o kterým jsem psal, ale i tak to prostě někdy může být... Nic ve zlým...
a když takovej člověk někoho srazí díky tomu, že nedobrzdí, tak se to dá taky "obhájit" tím, že občas nejede 50 km/h protože se tím žíví atd? Nechci tady moralizovat, ale to co říkáš je v pohodě jen do té doby než se něco stane.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Jo, to je pravda. Vím že to tak je. Poukázal jen jen na jiný úhel pohledu. Ty asi nebudeš v tý situaci, jestli si to správně myslím. A taky jsem psal " nejede padesát km/h kde to není nutný". A víme všichni že takový místa jsou a právě na nich dost často číhá příslušník (((
Gagarin napsal:
Ale představ si chlapa co se živí ježděním, aby si vydělal tak musí kmitat a prostě "občas" nejede padesát km/h kde to není nutný a tohle se mu prostě může stát párkrát do roka. A je v p.r.d.e.l.i. Tak jako chápu že by měl být chlap. Jen taky vím že nemůže přijít domů a říct ženě a dětem: Nemám práci, nemám prachy, protože jsem tvrdej chlap...Tohohle se prostě nenažerou. A prostě se s tím snaží vy.dr.bat. To ho tím neomlouvám, vím že to není ta jak by mělo být, jenže mince má dvě strany. A že ten náš stát je úplně stejná ku.rwa, to asi taky víme. Vím že velká většina zdejších pisatelů není v roli toho řidiče o kterým jsem psal, ale i tak to prostě někdy může být... Nic ve zlým...
Je to presne tak ako to opisuješ, robil som rozvozcu mrazených potravin cca pol roka z dennym najazdom 350-430km a malokedy som to stihol pod 12hod, takže aby som nepracoval zadara vo svojom volnom čase tak som tiež musel dať občas dať nohu dole z brzdy hlavne na vyjazdoch z obce, mimo obec je to už nerevelantne nakoľko mame Euro-škrtene nakladaky na 90kmh.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Za co přesně je ta pokuta?
Jaké je odůvodnění?
Úřady nemají problém vystavit pokutu nad rámec zákona...
To potok:
A jak ty víš, že jel jak h0vado?
Tys byl za tou trojnožkou?
Podotýkám, že jet jak h0vado se dá i s menší rychlostí než zákonem stanovená 50 na čtyřproudové cestě mimo zástavbu...
Ale moralista má jasno hned...