Ahoj všichni potřeboval bych poradit mám teď nově motorku honda hornet CB 600 F. rok výroby 2012. A povedlo se mi do nádrže nalejt místo benzínu naftu. V nádrži mohlo být tak cca 2 litry benzínu a já tam z kanistru nalil tak 2 litry nafty.Motorka jsem nastartoval a po chvilce mi začala chcípat a z výfuku se začalo hulit hrozně moc....jaký navrhujete postup aby nedošlo k větší škodě než do ted...samozřejmě motorka žádnej karbulátor,má přímý vstřikování....z motorky dostat všechnu benzín a naftu a co střiky??? prosím o poradění co s tím? moskrát děkuju i kdyby jste mi mohli doporučit někoho kdo by mi to udělal a případně kolik si mám připravit?
tak ono to bylo trochu složitější jelikož motorka je dotažená z Francie tak nemá technickou atd. a řekl jsem si že ji přihlásím až na jaře jelikož teď už bych skoro nic nenajezdil a chtěl jsem se jet jen kousek projet, po vesnici jen...a jelikož v nádrži když jsme ji přivezli nebyl téměř žádnej banzín tak jsem tam chtěl krapet dolejt, aby mě to někde nenechal a v nanistru co máme doma byla nafta,přesně v tom samém kanistru ze kterého leju do sekařky benzín.....ale byla tam nafta v černým kanistru ve kterým vždycky byl benzín.A zjistil jsem to tak že když jsem motorku nastartoval a začalo se z ní kouřit hodně že něco bude špatně tak jsem se šel podivat co bylo v tom kanistru a našel sjem další kanistr na vlas stejnej ve kterým byl už ten benzín kterej jsem lil vždycky do sekačky tak jsem se dozvěděl že máme dva stejný kanistry nepopsaný...
nákej týpek na honda forum mi radí toto,,vypustit nadrz, ocistit sviecky a jazdit.,, ale bojim se aby se nepomrdali střiky i když by asi neměli jelikož nafta je mastná tak by se asi nemělo nic stát co myslíte ?
Nedělal bych z toho vědu,vylil bych tu směs z nádrže,nalil čistej benzín a prachsprostě to nastartoval. Čerpadlo prožene ten zbytek co je ve filtru atd,chvilku to bude třeba pokuřovat a za minutku,jak se to spálí to bude vrčet normálně. Ta nafta není přece jedovatá,navíc je mastnější než benzín a tak se nic "zadřít" nemůže...
kluci fakt moc díky za rady já se už bál že budu muset vyndat x desítek tisíc aby to bylo v cajku a navíc ty starosti kolem
Upravil petrtuma dne 25.10.2015 13:51
Vikec napsal:
Nedělal bych z toho vědu,vylil bych tu směs z nádrže,nalil čistej benzín a prachsprostě to nastartoval. Čerpadlo prožene ten zbytek co je ve filtru atd,chvilku to bude třeba pokuřovat a za minutku,jak se to spálí to bude vrčet normálně. Ta nafta není přece jedovatá,navíc je mastnější než benzín a tak se nic "zadřít" nemůže...
Presne to same by som urobil aj ja!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.