Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku
Strana 1 z 2:   1    2  

Nové "hračičky" od BMW
BIGR
Přidané 09.01.2016 10:22

Registrace: 30.12.07
Pokrok a nové technologie se nedají zastavit,ale je to pak ještě ta pravá radost z jízdy na motorce? To splynutí člověka se strojem? Asi budu mít pořád rád jednoduchý stroje...

http://www.motork...33220.html
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

Mr GS
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 10:39

Moderátor
Registrace: 18.12.08
zrovna na tomhle nespatřuju nic špatnýho a už vůbec nic,co by měnilo jízdu,jako takovou...to spíš KáTéMácký náklonový čidla a asistenty pro rozjezd do kopce.To umožňuje hňu.pům sedlat stroje o 160 koních...ale lepší světlo a HUP systém,kterej není ani součást motorky a navíc se dá vypnout?
Upravil Mr GS dne 09.01.2016 10:40
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Alda
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 10:42

Registrace: 20.10.07
A tu radost z jizdy by ti kazilo to, ze motorka lip sviti, nebo to, ze se muzes vic venovat situaci na silnici a min sklanet hlavu k budikum?

Mr GS
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 10:47

Moderátor
Já si třeba ten HUP moc nedokážu představit,jako dobrou pomůcku...asi to bude o zvyku,ale rozhodně je to přece v nějaký helmě a ne součást motorky.Když budu chtít novou motorku a ne toto,tak mám přece pořád svůj kokos.Já v tomhle problém nevidím.Spíš je smutný to,co má BMW v plánu vyrábět za motorky...to mě docela dostalo.To už bude i 12LC dobrá motorka secret

Kubrt
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 11:21

Registrace: 24.09.07
HUD Petre, Head Up Display a ne HUP. HUP je zkratka pro hlavni uzaver plynu Grin
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

Kubrt
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 11:24

HUD neni, respektive nebyl soucasti helmy. Vyuziva se v letadlech a je to pruhledovy displej, na ktery se Ti zobrazujou vsechny dulezity informace. Neco podobnyho ma i X5tka, kde se na predni sklo promita treba rychlost jizdy ...
A zrovna tato funkce mi prijde jako dobra. Do helmy by to byl opruz kvuli hmotnosti.
Ten HUD funguje na principu projektoru.
Upravil Kubrt dne 09.01.2016 11:25
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.

Mr GS
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 11:24

Moderátor
no jo...já měl furt v hlavě jen head up,tak mě z toho vzniklo HUP Grin

Mr GS
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 11:28

Moderátor
kubrt napsal:
HUD neni, respektive nebyl soucasti helmy. Vyuziva se v letadlech a je to pruhledovy displej, na ktery se Ti zobrazujou vsechny dulezity informace. Neco podobnyho ma i X5tka, kde se na predni sklo promita treba rychlost jizdy ...

Já vím,co to je a odkud.Jen si to nedokážu představit,jako dobrou pomůcku v tom smyslu,že to bude OK za všech okolností.Trochu bych měl bobky,že za určitých okolností to může překážet,rozostřovat oko atd...ale jak jsem psal...v tom,o čem se tady bavíme,je to součást helmy a ne motorky,takže to nebude nikdy problém,když to chtít nebudu.
V tom letectví,to nemáš 4cm od oka a nikdy tě současně neoslní protijedoucí vozidlo nebo podobně...a o tom píšu.Ale taky si myslím,že v BMW to dokážou vychytat.Problém ohledně nových technologií je většinou v zákazníkovi a ne ve výrobci...viz. používání světel denního svícení v noci a podobný ****viny claque
Upravil Mr GS dne 09.01.2016 11:32

Kubrt
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 11:32

Mr GS napsal:
kubrt napsal:

Já vím,co to je a odkud.Jen si to nedokážu představit,jako dobrou pomůcku v tom smyslu,že to bude OK za všech okolností.Trochu bych měl bobky,že za určitých okolností to může překážet,rozostřovat oko atd...ale jak jsem psal...v tom,o čem se tady bavíme,je to součást helmy a ne motorky,takže to nebude nikdy problém,když to chtít nebudu.

Jo, ja nedocetl clanek az do konce. Nemyslim si, ze by to melo rozostrovat zrak. Pouzivaji to prave i piloti v prilbach, ale taky jsou dost futuro. Myslim si, ze do helmy je to v soucasnosti chujovina. Budou velky a tezky. Muj nazor.

Mr GS
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 11:34

Moderátor
kubrt napsal:
Mr GS napsal:
kubrt napsal:

Jo, ja nedocetl clanek az do konce. Nemyslim si, ze by to melo rozostrovat zrak. Pouzivaji to prave i piloti v prilbach, ale taky jsou dost futuro. Myslim si, ze do helmy je to v soucasnosti chujovina. Budou velky a tezky. Muj nazor.

Uvidíme,s čím se vykasaj...ale mě je to defakto jedno...já si to rozhodně nekoupím...a už vůbec ne v předprodeji,jako někdo secret

Kubrt
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 11:36

Mr GS napsal:
kubrt napsal:
Mr GS napsal:
kubrt napsal:

Uvidíme,s čím se vykasaj...ale mě je to defakto jedno...já si to rozhodně nekoupím...a už vůbec ne v předprodeji,jako někdo secret

Tak tak, ani ja ne yes secret

Vjetrnik
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 12:27

Registrace: 09.10.07
kubrt napsal:..... je to pruhledovy displej, na ktery se Ti zobrazujou vsechny dulezity informace. Neco podobnyho ma i X5tka, kde se na predni sklo promita treba rychlost jizdy ...

...měl jsem u půjčeného Mercedesa S 500 4matic a vypínal jsem to, osobně mne to spíše rušilo, navíc to promítalo i značky a podobné "zbytečnosti"...

...ale kolegovi u A6 noční vidění s promítáním na sklo odvrátilo srážku se srnkou...

Já jezdím většinu času v otevřené přilbě, takže zde to jde mimo mne...Smile
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

GSPETR
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 13:51

Registrace: 22.11.15
HUD mám v autě a na moto bych to bral taky. Super při navigování a také při kontrole rychlosti na měřených úsecích. Rychlost vidím na skle. I informace o maximální rychlosti se občas hodí když člověk před radarem nepostřehne co to bylo za značku upravující rychlost.

BIGR
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 15:27

Alda napsal:
A tu radost z jizdy by ti kazilo to, ze motorka lip sviti, nebo to, ze se muzes vic venovat situaci na silnici a min sklanet hlavu k budikum?

Ne mě vadí,že je to samá elektronika,na který si doma,nebo na cestách nic neopravim a je to další věc navíc,co se může rozbít.
ty jsi nejezdil na fichtlovi? Nepamatuješ si jaký to bylo? To poznávání co a jak s ta radost,když jsi si sám něco opravil,nebo "vylepšil?
I když jak vidím dnešní kluky,tak je víc zajímá kolik jader má procesor v jejich mobilu,nebo kde sehnat hulení...
BMW R1200GS

vevis
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 16:06

Moderátor
Registrace: 05.03.08
BIGR napsal:
Alda napsal:

Ne mě vadí,že je to samá elektronika,na který si doma,nebo na cestách nic neopravim a je to další věc navíc,co se může rozbít.
ty jsi nejezdil na fichtlovi? Nepamatuješ si jaký to bylo? To poznávání co a jak s ta radost,když jsi si sám něco opravil,nebo "vylepšil?
I když jak vidím dnešní kluky,tak je víc zajímá kolik jader má procesor v jejich mobilu,nebo kde sehnat hulení...

Vidím to stejně! I na dvouventilu mi ta jizda přijde taková opravdovější.thumbs up
A asi nebude nahoda,že Tonda ktery uz jezdil snad na všech BMW a ma dvouvačku,tak nejvíc km asi najezdí na dvouventilu.Wink
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

hobr
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 09.01.2016 18:14

Registrace: 29.12.10
vevis napsal:
BIGR napsal:
Alda napsal:

Vidím to stejně! I na dvouventilu mi ta jizda přijde taková opravdovější.thumbs up
A asi nebude nahoda,že Tonda ktery uz jezdil snad na všech BMW a ma dvouvačku,tak nejvíc km asi najezdí na dvouventilu.Wink

Tomu se říká - "Návrat ke kořenům"....thumbs up
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."

BIGR
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 11.01.2016 07:43

hobr napsal:
vevis napsal:
BIGR napsal:
Alda napsal:

Tomu se říká - "Návrat ke kořenům"....thumbs up

DĚKUJU. Aspoň někdo mě pochopil...thumbs up
BMW R1200GS

Ivan
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 11.01.2016 09:28

Registrace: 10.02.07
BIGR napsal:
Pokrok a nové technologie se nedají zastavit,ale je to pak ještě ta pravá radost z jízdy na motorce? To splynutí člověka se strojem? Asi budu mít pořád rád jednoduchý stroje...

http://www.motork...33220.html

Ale pochopilo Tě jistě víc lidí:-). Abychom to vrátili k původní otázce - ano, myslím, že stále to bude ta pravá radost z jízdy na motorce a ke splynutí člověka a stroje může dojít úplně stejně jako na starším stroji. Stejně jako Ty, budu mít vždy rád klasické, jednoduché stroje ale novým technologiím se nevyhýbám. Co mne na nových modelech BMW vadí, nejsou technologie, ale podle mne ústup od neprůstřelné kvality a to je věc, která mne od nových modelů odrazuje... A taky podbízivý, konfekční, složitý a nepraktický design, tuhle jsem byl jednom salónu BMW a v motoodělení jsem si připadal jako na asijské tržnici... Koukat se dalo (teda v mém případě, jde samozřejmě o indiviuduální vkus) jen na RT, LC a R NiteT...

Medik
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 11.01.2016 09:47

Registrace: 04.05.08
Vobouchanou, rozhrkanou Jawu a kokosák na vás holotoannoy

Někomu se to bude líbit, někomu to určitě "prodlouží" óné, jinému zkrátí pobyt na zemi, bo místo aby čuměl na krávu vprostřed silnice bude se kochat teplotou vzduchu v pneu a někdo další se bude kochat krajinou se škopkem v kufru. Takže pokud to nebude vymahatelná nutnost, tak proč ne? každému dle gusta. Víc mě prudí "sladká" Francie s jejich vejmyslama - trojúhelník na motorku. Kam ho asi tak kur.va mám dát?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
Ivan
Nové "hračičky" od BMW
Přidané 11.01.2016 09:55

Registrace: 10.02.07
Medik napsal:
... Víc mě prudí "sladká" Francie s jejich vejmyslama - trojúhelník na motorku. Kam ho asi tak kur.va mám dát?

Kam asi? Na motorku, je to v názvu... Je to hovadina, když se Drákule rozbila motorka, dali jsme na silnici helmu s trojůhelníkem na varovném, reflexním návleku, to by mělo stačit... PS: to jsme si půjčili, já to nevozím, přijde mi lepší motorku odtlačit mimo vozovku... Mám jen povinnou vestu...

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 41
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,717
Nejnovější člen: vasfire

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 1.11 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI