Potřeboval bych poradit. Po přepletení kola (což by nemělo mít vliv) a zpětné instalaci kola se mi zdá že kolo je posunuté na ose o cca 3 mm. Pozoruji to na brzdových kotoučích. Levý je nebezpečně blízko k brzdiči (pevná část) a druhá strana to má stejně ale opačně. Vše je utaženo tak jak má, vymezovací kroužek je zasunut do gufera, osa je dotažená a strana s vnitřním šestihranem lícuje s hranou těhlice. Co by jste doporučili zkontrolovat? Nemohlo se hnout ložisko v kole? (gufera lícují s hranou náboje kola).
BMW F800GS '09
A co treba spatne udelanej vyplet? Vim ze sem a tim mel problem na jine motorce.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Pokud to máš dobře složený tak jedině pozice ložiska ,ten kdo to vyplétal mohl možná kvůli upnutí do fórychtuńgu mít vydělaný lógry a ty nemusel dát z5 dobře(na doraz) ,zkontroluj samozdřejmě i kotouče ,se třmanama předpokládám si nic nedělal -přesto zkontroluj jestli dobře chodí ty pohyblivé části
Upravil kim dne 10.01.2016 10:01
Díky za tipy, v pondělí zavolám tomu co to přeplétal a zeptám se co s tím všechno dělal. Napadá mě, pokud by z nějakého důvodu vyndaval gufera a pak když je dával zpátky tak prohodil strany tzn nyní bych měl střed kola otočený než bylo původně, mohl by to být ten problém? Nevím jestli je střed kola symetrický.
Tak to sem nikdy neměřil a neuchovávám v hlavě ani jestli jsou gufera vnějším rozměrem shodná ale pokud by byly přehozený včetně distancních dílů tak je to jasný ale to by si měl poznat na pravé straně (po směru jízdy) do gufera zapadá osa kola do druhé strany,,hentý taký bazmek" a nejsem si jist ale asi budou rozdílných průměrů
Upravil kim dne 10.01.2016 11:03
Gufero na straně kde je krouček ABS má větší vnitřní průměr aby se do něj mohl zasunout spacer tzn. jinak se to ani složit nedá aby to do sebe všechno pasovalo. Odpoledne to ještě jednou rozhodím a zkontroluji.
BMW F800GS '09
Tak asi vyřešeno. Rozhodil jsem to a sundal gufera. Gufero které má větší vnitřní průměr (tzn. na stranu s ABS kroužkem) bylo na straně kde je ložisko pouze naražené. Gufero s menším vnitřním průměrem bylo na straně kde je ložisko zajištěné segerovou pojistkou. A to je opačně než je REPROMu. Zjistil jsem, že na straně kde je segerova pojistka je ložisko "utopené" cca o 2 mm více než na straně druhé. To jsou přesně ty 2 mm které mi tam haprovaly. Jakmile budu mít nová gufera a dám to dohromady tak zde potvrdím zda to bylo ono. Zajímavé je, že ten co mi vyplétal kolo, se dušoval že na gufera nesahal, tak nevím asi manželka když jsem spal :-(
BMW F800GS '09
Tak potvrzuji, problém odstraněn, teď to vše sedí přesně. Když jsem to měl rozhozený, tak jsem ještě promazal ložiska tak jak je popsáno zde http://advrider.c...ce.822088/BMW F800GS '09