Čaute ahojte, chcel by som poprosiť o radu. Mám záujem o kúpu modelu F800GS z 2008 od BMW. Prečítal som neskutočné množstvo fór, vrátane zahraničných a stále sa neviem rozhodnúť . Jedná a mi len o ten motor ktorý sa tu aj riešil, že je určitá časť motora na vyvažovacom hriadeli poddimenzovaná.. Množstvo majiteľov má na tom motore odkrútené stotisíce kilometrov bez poruchy, niekto zasa po zábehu ho mohol vyhodiť pre spomínanú chybu konštruktérov... Preto sa chcem poradiť s vami aké máte skúsenosti s motorom z roku 2008 pre BMW F800gs. Finančný balík momentálne nedovoluje ísť do vyšieho ročníka teda 2010+. Šli by ste do toho keby ste vedeli že motorka má pravých 6 tisíc kilometrov? Vďaka za rady.
jasny 6000km by mohlo byt vpohode, mas nekde odkaz nebo info odkud to presne je, jinak podkud se nehodlas porad valet po zemi je to uplne vpohode
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Pokud je to v dobrým stavu a mělo to slušný zacházení tj pokud s tím nejezdili ,,offík" kde to bylo kolama víc nahoře než dole, tak by to nemělo být chycený.
Než 2008 -09 bych šel do téhle, cena není o tolik vyšší a těch doplňků, jen to odpružení muselo stát.... http://www.bmwgs....d_id=28085
zde je na Motorkarich.cz http://www.motork...82913.html
Jen bych se poptal, kde to má tu Servisku?
Upravil Jirik dne 13.01.2016 11:37
http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/bmw/bmw-f-800-gs/bmw-f-800-gs-868674.html Servisku nemá, to je pravda ale nemá na sebe jediný škrabanček. Úplné drobnosti hovoria že to je fakt moto ako z fabriky
6000km? no nevim jesli se za ty km da sjet original obuti to přezout na enduro a nasledne ještě o 50% ojet :-) i ty rucky vypadaji na 30 ja koupil rok starou motorku se 17tis a rucky vypadali 5x lip..... po 6000 musí novota svitit z kazdeho dilu a ne podivnosti uz z foto 800x600 ale neva- na ten rok a 40tis skutecnych vypada slusne :-)
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
6000 a už nemá servisku to ať si nabouchá za trenky -už to vypovídá o předchozím majiteli (nebo překupníkovi)své; Jak píše milánek o pneu to taky něco napoví a když se podívám na ty fialový svody... v těchto cenových relacích bych motorku bez servisky nebral; u motorky staré 15let za 60 tisíc bych to ještě spolkl...
Jestli chces chlape na motorku se ti zajdu podivat, mam to relativne kousek od baraku. Gumy mohl vymenit hne po koupi , taky sem to udelal a moje rucky vypadaji hur o dost a to mam 27000. Z obrazku vpodstate moc toho nepoznas, takze nejlepsi je osobni jednani a zajet se podivat. Jeste me zarazila jedna vec ovladac vypinani a startovani motoru je na F800 trochu jinej tenhle je z F650twin, ALE ty prvni kusy to mohly mit stejne to nevim, kdyb to byl rok 2009 uz je to jasny.
Dej eccho.
PS: rozhodne bych sel radeji do te trady z fora za tech 196 tis.
PSS: to by mohl vedet treba servisak, jestli uz to nekdo obesel , ale na F800GS pokud se stahly km , tak blikaly, musela se vymenit cela ridici jednotka, ale treba uz na to kluci chytri prisly
Upravil schrek dne 14.01.2016 12:44
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
milanek napsal:
6000km? no nevim jesli se za ty km da sjet original obuti to přezout na enduro a nasledne ještě o 50% ojet :-) i ty rucky vypadaji na 30 ja koupil rok starou motorku se 17tis a rucky vypadali 5x lip..... po 6000 musí novota svitit z kazdeho dilu a ne podivnosti uz z foto 800x600 ale neva- na ten rok a 40tis skutecnych vypada slusne :-)
Ručky vypadají poměrně normálně, hodně záleží jak často používáš vyhřívání a co máš za rukavice. Co se týče gum, tak mohl motorku už dostat na off gumách přímo z fabriky, nevím jestli to pořád jde, ale dřív sis mohl zaškrtnout v objednávce aby ti to rovnou dovezli na špalkách.
Mikes napsal:
Měl jsem 2009 a ten chcípák tam takový byl.
Akorát na 3. fotce vidím 20880km, tak kde řešíte 6000...??
Reagují na příspěvek č.6 je v něm odkaz http://www.motork...68674.html
Upravil DAGR dne 14.01.2016 19:04
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Foggino napsal:
... Jedná a mi len o ten motor ktorý sa tu aj riešil, že je určitá časť motora na vyvažovacom hriadeli poddimenzovaná.. Množstvo majiteľov má na tom motore odkrútené stotisíce kilometrov bez poruchy, niekto zasa po zábehu ho mohol vyhodiť pre spomínanú chybu konštruktérov....
Já tu motorku neměl a nechci ti ohledně ní radit,ale jen tak všeobecně logicky... kdybych si chtěl koupit motorku,která trpěla nějakým podobným neduhem,tak radši paradoxně zvolím vyšší nájezd.Když ta moto bude mít najeto 100tis. ,tak už to dost pravděpodobně nebude ten "páteční" kus,jinak by se to už dávno projevilo ...taky bude mnohem levnější a nejspíš nebude stočená ...vím,že jsou lidi,co mají motorku 8 let a najedou jen 6 tis...ale kolik jich je a kolik je takových inzerátů? Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Foggino napsal:
... Jedná a mi len o ten motor ktorý sa tu aj riešil, že je určitá časť motora na vyvažovacom hriadeli poddimenzovaná.. Množstvo majiteľov má na tom motore odkrútené stotisíce kilometrov bez poruchy, niekto zasa po zábehu ho mohol vyhodiť pre spomínanú chybu konštruktérov....
koupit motorku,která trpěla nějakým podobným neduhem,tak radši paradoxně zvolím vyšší nájezd.Když ta moto bude mít najeto 100tis. ,tak už to dost pravděpodobně nebude ten "páteční" kus,jinak by se to už dávno projevilo ...taky bude mnohem levnější a nejspíš nebude stočená ...vím,že jsou lidi,co mají motorku 8 let a najedou jen 6 tis...ale kolik jich je a kolik je takových inzerátů?
Z toho logicky vyplývá, že v případě zájmu o koupi motorky trpící poruchovostí bude lepší ta s větším nájezdem
Co se tady člověk nového nedoví..
Upravil ondrejn dne 14.01.2016 19:25
Foggino napsal:
koupit motorku,která trpěla nějakým podobným neduhem,tak radši paradoxně zvolím vyšší nájezd.Když ta moto bude mít najeto 100tis. ,tak už to dost pravděpodobně nebude ten "páteční" kus,jinak by se to už dávno projevilo ...taky bude mnohem levnější a nejspíš nebude stočená ...vím,že jsou lidi,co mají motorku 8 let a najedou jen 6 tis...ale kolik jich je a kolik je takových inzerátů?
Z toho logicky vyplývá, že v případě zájmu o koupi motorky trpící poruchovostí bude lepší ta s větším nájezdem
Co se tady člověk nového nedoví..
pochopitelně...když se to neprojevilo,tak to asi nebude ta poruchová.Když si někdo chce koupit 8 let starou motorku a bojí se,že se projeví typická závada,tak co chceš poradit?...Kup tu s nejmenším nájezdem za největší peníze a doufej,že se to do roka neposere a nezapluješ do toho ještě za dalších 50 tis za novej motor+práci...takže ve výsledku budeš mít starou vraždu s měněným motorem za cenu nový motorky s bezporuchovým motorem? Co se tady ještě nedozvím
Upravil Mr GS dne 14.01.2016 19:32
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tak podla toho všetkého tá moja bola skladaná v strede týždňa, 145tis km a motor si "cvengá" ako skoro každa osemstovka. Už niekoľko desiatok tisíc km. Prežila si toho dosť, tak uvažujem že to museli byť nejaký "rasisti" čo im to zaklepalo.
Tak zatiaľ teda nehodlám predať, veď kto by to aj odomňa kúpil.
Dnes jsem se byl podívat na tuto 800gs v Č.Budějovicích
http://www.tipmoto.com/motorky/bmw/296659-f-800-gs.html
Je ode mne asi 60 km a jel jsem zrovna kolem.Novota svítí ze všech součástek.Ukázali mi ochotně na požádání i německý TP(s jedním majitelem).Chtěl jsem i nějaký doklad o doložitelnosti km a byl mi předložen německý original STK 9/2014 na jméno majitele viz.TP s 4244km.Kupovali ji od privátního majitele z Dortmundu.
Upravil Francek dne 16.01.2016 14:01