Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné technické problémy
Strana 1 z 2:   1    2  

ne klepání ale mlácení z motoru
mara
Přidané 26.12.2008 21:56

Registrace: 05.03.08
Ahoj,
předem se omlouvám za dotaz v duchu "neřeš a jezdi"Smile
po asi měsíci a půl jsem jsem si vyjel, po nastartování se z motoru ozývalo velice silné bouchání, asi 10 vteřin.
Ne to co všichni známe při stertech, než se natlakuje olej do šponováků rozvoďáků
bylyto rány jak prase( rány jak prase - technický termín)
Znáte to někdo?
Je možné že je to dlouhým odstavením moto, dokonalím stečením oleje a jeho zhoustnutím díky zimě?
Nevěstí to do budoucna s motorem nějakej průser?
Olej má najeto 3000km, Motorex Legend 20W-50
Motorka 1150GSA najeto cca 83000 km.
Pak už to celej den bylo OK.
Sorry a dík za odpověď.blushing
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

chafre
Přidané 26.12.2008 22:25

Registrace: 08.11.08
Troufnu si spekulovat...stejny problem jsem kdysi resil na mem prvnim 1150 GSA v roce 2002..silne rany z motoru po nastartovani, a to to tehdy byla nova masina. Doslo to az na reklamaci v Autecu, Prava pricina se tehdy vlastne nenasla, nalili tam novej olej, zkontrolovali napinaky atd, a je fakt ze to prestalo. A je taky fakt ze to delalo prave jen v zime..ja bych si opravdu tipnul na totalni "prochlazeni" motoru a tim padem delsi dobe nez se to rozhazi (olej) vsude kam je nutne, hlavne vrsek je problem. Chtelo by to naslouchatko {nedelam si srandu, fakt]Smile, idelani je to doktorsky nebo ocelova tycka, a pokusit se to odposlechnout odkud to leze. Po 80000 uz maj rozvody narok a pomalu se blizi jejich cas, takze bych si fakt tipnul na ne..navic olej 20/50W je spis na leto ne? V zime se doporucuje "ridsi" varianta....no asi jsem ti moc nepomohl, ale co nadelasGrin
GS 1200 R Adventure

W
Přidané 26.12.2008 22:44

Registrace: 06.03.08
Nazdar příteli. No neporadím Ti konkrétně , ale před 3 týdny jsem startoval odstavenou 12tku s Shell Advance Ultra 4T 15W-50 -plnou syntou s 15tkm na tacháči a symptomy byly přesně stejné, jak píšeš Ty . Rány, bouchání a řachtáni cca 10vteřin ...jo moto je 2008blushing Olej měl cca 7tkm.secret
Včera jsem to zkusil znovu a přiznám jsem Ti , měl jsem dost silný bobky co bude , a ono nic..... hmm!Jen šepot květin. Vím, že Ti to příteli moc nepomohlo....., ale tipnul bych si, na vizkozitu oleje, najeté km...... hmm! . Osobně bych dal nový olej na jaře a tzv" neřešil a jezdil "lol Soráč, víc mi nenapadá....hmm!

mara
Přidané 26.12.2008 23:21

Díky kamarádi boGSeři za kozultaciSmile
Vypadá to, že i tyto zvuky jsou v repertoáru našich miláčků.Je to moje první zima s BMW a mám o hrošíka strach aby neomarodil.
Je otázka, jestli kvůli tomu laborovat s teplotním rozsahem oleje.
Díky
(chce to častěji jezdit)

vevis
Přidané 27.12.2008 09:02

Moderátor
Ja si myslim,ze je to tim olejem.Teda viskozitou.Nekde psali,ze prave tomu 20w50 muze v zime trvat treba i 10 sekund nez se dostane na vsechny mista v motoru.helpless
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

Hrabe_X
Přidané 27.12.2008 09:30

Registrace: 31.10.07
Asi to bude fakt olejem,který stekl do vany a potřebuje se rozlézt celým motorem.Ale za 7let vlastnictví motorky mi to neudělalo.
Čas rozvoďáku v 80tis km rozhodně nenastal, jak píše "chafre", takže v tomhle směru bych osobně zachoval klídek. Wink
Další věc,která mě napadla je "kotva starteru",která by se delší odstávkou mohla slepit a při naskočení motoru se jí nechtělo vycvaknout a tak dostala pár kopanců. 80tis km je ideální čas na vyčištění a promazání startovacího mechanismu (doporučení na dlouhé zimní večery).

H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

raptor - neaktivni ucet
Přidané 27.12.2008 10:51

Registrace: 09.08.07
mna este napada ci to nemohol byt zaseknuty pastorok startera?
casto sa stava ze sa tam dostane humus a ten pastorok sa potom nema ako zasunut naspat a to su potom slusne rany

ale ak to bolo z motoru a potom ti to uz nespravilo plati znama poucka BMW - neries a jazdi comfort

a pripajam sa ku hrabeX cas rozvodovych retazi pri 80tkm a standardnom zaobchadzani urcite neprisiel... v manuale sa pise ich vymena pri 100tkm ale poznam motorky ktore maju nad 120 tisic km a nikto sa tych rozvodovych retazi ani nedotkol...

Paji
Přidané 27.12.2008 14:04

Moderátor
Registrace: 03.04.07
Podle popisu to vypadá na nedostatečné mazání. Mě se to stává, když mi motorka lehne a olej steče na jednu stranu. Když ji pak zvednu a nastartuju, tak jeden válec klepe, než se začne vše zase promazávat. Ale jen pár vteřin, rozhodně ne 10s.

MikiberG
Přidané 27.12.2008 14:20

Registrace: 11.04.07
Jestli má motorka hydr. napínáky řetězu, nebo vymezováky vůle ventilů pak jeto klasická situace. Motor se zastavil v poloze kdy je některý napínák stlačen a po dobu odstávky z něj unikl olej. Po nastartování oleji chvíly trvá než se k němu dostane a on si napumpuje - vymezí vůli. Může to znamenat i opotřebení napínáku - jen v případě že by to zlobilo opakovaně a hlavně po kratší odstávce. Zatím není důvod panikařit.
Dakar 650, HusaberG

Bohumil
Přidané 27.12.2008 14:45

Registrace: 13.02.07
Já dávám spoustu zimních startů ale mlácení jak prase se mě teda eště nepodařilo,trochu línějc se to otáčí ale jak chytne tak uplně normální zvuk. GS 1100,108 tisíc km a čas rozvoďáků taky ještě rozhodně nenastal.Smile Radil bych počkat až bude mít 100 tisíc pak si sedne.flower
Kupredu spatki ni krok...

sokolik1313
Přidané 27.12.2008 16:27

Registrace: 05.05.08
taky se mně párkrát stalo,že jsem přišel do garáže,nastartoval a něco v tom klepalo,dokud jsem se nerozjel nebo jsem nepřidal plynu.Jako by se tam něco povolilo.Nakonec jsem usoudil,že asi odněkud stekl olej a nezaobíral jsem se s tím

chafre
Přidané 27.12.2008 17:43

Registrace: 08.11.08
Hrabe_X napsal:
Asi to bude fakt olejem,který stekl do vany a potřebuje se rozlézt celým motorem.Ale za 7let vlastnictví motorky mi to neudělalo.
Čas rozvoďáku v 80tis km rozhodně nenastal, jak píše "chafre", takže v tomhle směru bych osobně zachoval klídek. Wink
Další věc,která mě napadla je "kotva starteru",která by se delší odstávkou mohla slepit a při naskočení motoru se jí nechtělo vycvaknout a tak dostala pár kopanců. 80tis km je ideální čas na vyčištění a promazání startovacího mechanismu (doporučení na dlouhé zimní večery).

jA taky nepsal, ze by mel honem,honem letet a menit rozvodySmile nicmene pise ze ma 83k, serviska na ne je ve 100k, takze zase tak daleko to od ni nema...asi pred tremi lety jsem tusim u Zlabka prohlizel motor (spis to co z nej zbylo) prave po pretrzenym rozvodaku, a nebyl to hezky pohled. Ale dost hororovych historek...Grin opravdu si myslim, ze to bude olej. Kazdopadne me BMW za 8let naucilo jednu vec..moc neposlouchatGrin jeste dnes si pamatuju jak (presedlajice z Hondy) jsem byl vydesenej z te pestrosti zvuku, ktere GS umi vydavatSmile
GS 1200 R Adventure

Alda
Přidané 27.12.2008 18:16

Registrace: 20.10.07
Si myslim, ze kdyby to bylo olejem, tak to dela ve stejnych podminkach kazdej boxer ne?
Jezdim 20W50 Castrol, najeto 34000km, jezdim do teplot kolem 0°C, takze motorku startuju na hranici mrazu a rozhodne jsem zadnej rozdil oproti teplym startum v lete nikdy nezaznamenal.

mara
Přidané 27.12.2008 18:43

Pánové dík za názorythumbs up
teď to počítám, motorka stála 2 měsíce, ztoho měsíc na bočáku, kdoví, kam ten olej až stekl, tak dlouho nejezdit - ostudablushing.
Mů závěr je:
kombinace dlouhá odstávka + zima + olej spíš na o trochu "teplejší" provoz.
Starter ne, ten jsem mazal a čistil před 10t km volnoběžka tehdy řvala jak tygr když se dotáčela.
Navíc ten zvuk byl o dost silnější nebo tvrdší a déle trvající varianta známého
klepání při startu než se natlakují napínáky.
Ten zvuk připomínal vylágrovaný ojniční oko, tam ovšem klepání do opravy nepřestaneShock
No nic, motorka pak celej den jezdila a motor vrčel stejně dobre a hladce lako vždy a to je důležitý.
Prostě asi tyto zvuky provází lehce zemědělskou konstrukci motoru která zaručuje jeho dlouhověkost.
Ještě jednou dík za konzultaci a zdravím vás s heslem "neřeš a jezdi"

Juan
Přidané 28.12.2008 16:48

Registrace: 16.03.08
Bacha, ještě by to mohlo být kurvítkem

http://www.splach...vitka.html

hmm!

libovka
Přidané 02.05.2009 20:58

Registrace: 01.05.09
Ahoj klucííí,
stal jsem se novým majitelem R1150GS a jak jsem se zaposlouchal do motoru tak se ozívá z levého válce klepání.FrownPo startu než začne mazat tak je to docela hrubší zvuk ,ale po natlakování olej to klepe mín.Zvuk zmizí až od 2000ot.Motorka jede normálně,nekouří.Olej mám novej a ventily jsou seřízeny. Zdá se mi že jako by to byl lágr na ojnici,ale doufám že ne.

bystricke
Přidané 02.05.2009 23:32

Registrace: 04.11.07
jestli to máš odstaveny delší dobu,tag je to snad normálníShocki já poslouchám ty šrotstarty,to báwo je asi hodně specifická motorka ,těžko říct ěšli to má hydrauliku a dělá to jen na pár sekund tag bych to nechal a jezdil častěji
Upravil bystricke dne 03.05.2009 09:19
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
libovka
Přidané 03.05.2009 08:56

Registrace: 01.05.09
No ale ono to dělá i při běžícím motoru když zhasne mazání.Jakmile přidám nad 2000ot.tak to zmizí.

bystricke
Přidané 03.05.2009 09:14

Registrace: 04.11.07
libovka napsal:
No ale ono to dělá i při běžícím motoru když zhasne mazání.Jakmile přidám nad 2000ot.tak to zmizí.
tak to asi nemá správný tlak mazání při volnoběhuhelpless
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
brtnik
Přidané 03.05.2009 09:41

Registrace: 06.05.08
To by chtelo slyset, me taky GS ruzne klepe, ale je to normalni, neni to japonec, To jsi jeste neslysel nastartovanou za studena LC8 to jsem fakt myslel, ze je motor v hajiSmile zkus si nekde poslechnout jiny GS

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné technické problémy :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 81
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.31 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI