podělím se s Vámi o zkušenost. Na podzim jsem zazimoval motorku a v nádrži jsem měl jen rezervu. V sobotu jsem poprvé vyrazil a vše bylo ok dokud se motor nezahřál cca 4km - pak mi začal motor na neutrál brutálně chcípat dokonce i při řazení. V zátěži se choval vcelku obstojně. Dotankoval jsem plnou nádrž a závada nezmizela. Prostudoval jsem zdejší fóra a nalezl možné příčiny: přisávání falešného vzduchu netěsností, netěsnost podtlakových hadic, ucpaný palivový filtr, vadné palivové čerpadlo, nebo jeho regulátor.
Bavil jsem se o tom s kolegou v práci, který má Yamahu. Prý to měl také a že to prý dělá vysrážená voda v nádrži a doporučil Velfobin.
Ten jsem bohužel nesehnal ale koupil na pumpě názvem něco podobného ale dle popisu funkce stejná. Nalil jsem do nádrže 100ml - zamíchal a vyrazil dnes na zkušební jízdu. Ujel jsem 30km a moto si předlo jako nové. Tak snad jsem to teď nezakřikl a možná to někomu pomůže.
BMW F800GS '09
Tak tak.. Taky jsem měl před zimou plnou (98 benzín) a nakonec motorka stála jen 3 týdny a zase jsem vyrazil tuhle zimu toho moc nenastála..
Jinak ten problém bude nejspíš opravdu ta voda.. Je těžší než benzín a proto to zhasinalo.. Velfobin ji naváže na sebe a umožní průchod z motorky ven aniž by to zásadně ovlivnilo chování motoru