v červenci by sme s přítelkyní rádi podnikli výlet do Skotska. Chtěl bych poprosit ty co tam už byli jestli by se nepodělili o typy co ve Skotsku vidět, pokud možno se chceme vyhýbat velkým městem, máme rádi panoramatické a horské silnice a přírodu. čas na Skotsko by sme měli deset dní.
Pokud byste někdo měl typ kde levně koupit lístky na trajekt taky bych byl moc rád, chtěli by sme se vylodit co nejblíže ke skotsko buď Newcastle, nebo Hull.
Díky
YouTube Video
Upravil Saturnin dne 31.03.2016 14:03
Saturnin - povídání o našem výletu už ti sem "hodil" Mr GS. Jinak jsme jeli od DFDS z Amsterodamu (IJmundenu) do Newcastlu a lístky jsme brali přímo u nich (neřešili jsme žádného zprostředkovatele): http://www.dfdsse...tle-cruise
Skotsko je pro mě nádherné celé. Cesty po Vysočině, jezera, pobřeží, drsný sever, nádherný Isle of Skye, palírny Whisky. V průvodcích je toho popsáno hodně a určitě si vybereš. Taky mám raději hory, přírodu, výhledy. Z památek nebo zajímavostí mám raději ty technické - na všechno tohle tam narazíš. Kdyžtak se taky ptej - rád poradím.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Za mně Isle of Skye a pak ten nejhornější - nejsevernější výběžek projet cely, To je podle mně co hledáš, a co jsem hledal i já. Od Inverness nahoru ale východní stranou. Tongue atd.
Trajekt mi zařizovla kočka :
Michaela VAGNEROVÁ
Ile de Beauté Voyages s.r.o.
Olomoucká 14
618 00 BRNO
Jel jsem s nimi Korsu, Sardinii i tu Anglii, zařizovala mi i lístky na Island, ale z toho nakonec sešlo. Perfektní přístup, vybral jsem si přibližně datum, a odkud kam, obratem poslala termín na výběr, zaplatil jsem pak příkazem a v mailu byl scan lístku s čárovým kodem, nikdy žádný sebemenší problém.
Upravil Renek dne 01.04.2016 22:19
Palírny v Highland jsou bezva, doporučuju Glenfidisch, ale i ostatní jsou paráda. Pěkná je prohlídka Edinburgu a moc zajímavý jsou stavidla ve Fort Augustus.
Za mě teda nejvíc je cesta z John 'O Groats přes Durness, Ulapool až do Kyle of Lochals a pak na Skye je prostě boží. Zlatej hřeb, klidně bych si to dal tam i zpět :-)
Byl jsem přelom května a června. 10 dní, slunečno, 20 - 25 stupňů, jen na Isle of Skye bylo chladněji a ani kapka!!! Prostě jsem ani jednou nezmokl. Nikdo mi to nevěří, hlavně skoti né.
Renek napsal:
Byl jsem přelom května a června. 10 dní, slunečno, 20 - 25 stupňů, jen na Isle of Skye bylo chladněji a ani kapka!!! Prostě jsem ani jednou nezmokl. Nikdo mi to nevěří, hlavně skoti né.
Mám chuť tě poslat ... mě nechcalo jeden a půl dne z deseti. :-) Fakt očistec, ale stejně to bylo super.
Jinak doporučuji nevynechat silnici B869
Upravil mahomaho dne 01.04.2016 22:20
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Sem koupil i Companěro gatě ať nepromoknu a nic. Akorát cestou tam, jsem jel přes celou republiku ve 3 stupních. Tak to slunce jsem dostal asi za tu odvahu.
Upravil Renek dne 01.04.2016 22:34
Táké jsme byli v červnu, a většinou sucho, hele takový tip. V Edinburgu je jejich národní muzeum a je to zdarma. Žena maluje a tak jsem ji překvapil a vzal na Rembranta, Moneta. Je to kousek od hradu, a na hradu tam byla děsná fronta a dělo střílí v jednu. :-)))
Waltr napsal:
Táké jsme byli v červnu, a většinou sucho, hele takový tip. V Edinburgu je jejich národní muzeum a je to zdarma. Žena maluje a tak jsem ji překvapil a vzal na Rembranta, Moneta. Je to kousek od hradu, a na hradu tam byla děsná fronta a dělo střílí v jednu. :-)))
Plánuju podobnou cestu, mám ve Skotsku spoustu kolegů a bylo mi doporučeno Northcoast 500, https://www.north.../home.aspx.
Počítám trajekt do Newcastlu, projet trasu viz web (alespoň částečně) a po cestě na jih ještě projet Isle of Sky a možná Isle of Man. Alespoň nahrubo jsem si to tak plánoval.