Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina

Bělorusko
Pedro
Přidané 03.04.2016 13:05

Registrace: 10.04.07
V červnu se chystáme do Pobaltí a hodláme navštívit i St. Petersburg. Napadlo nás jednu cestu směřovat přes Bělorusko.
Máte prosím někdo zkušenosti s cestou do Běloruska? Jak to chodí na hranicích, policejní kontroly, cena benzínu, možnosti ubytování, atd.
Díky za jakékoliv info.

honzapopelka
Bělorusko
Přidané 03.04.2016 13:24

Registrace: 14.04.12
Já byl v Bělorusku pracovně. Benzín za pakatel. Hranice, spíš ven z Běloruska kontrola ze strany Litvy - aby se nevezlo PHM, cigarety atd.
BMW R1200GS (2004)

georg
Bělorusko
Přidané 03.04.2016 19:21

Registrace: 22.01.12
Jezdím tam často pracovně, občas autem, byl jsem i na moto.
Jediná zdržovačka na hranicích je s tím, že musíš do červeného koridoru na celnici, vyplnit celní prohlášení na dočasný dovoz motorky. Při výjezdu ti ji zase vyclí na vývoz. Zabere to cca 15-20 minut. Vem si s sebou fotokopii malého techničáku(obě strany). Jinak si ji budeš muset pořídit na hranici, zdrží tě to a stojí to několik euro.
Občas je na hranicích fronta, občas i několik hodin ale to zejména v Brestu.
Přejeď o cca 50 km severněji. Je tam nový přechod a nikdo tam nebude.Leží na silnici 66 z polského Kleczsele do běloruského Vysokoje. Z hranic do Brestu cca 45 km. Projedeš za max. 20 min.
Obecně všechny hlavní silnice velmi dobré ( myslím povrch). Benzín všude a za polovinu.
Dodržovat rychlost, mají tam pořádek a když se má něco kontrolovat, tak se to kontroluje. Pokud jednáš s policajtama slušně, tak v poho a ještě poradí.( jinak uniforma je unifoma jako všude)
Na dálnicích se platí elektronické mýto (cizí SPZ). Nevím jestli moto také. Já tam byl na moto ještě před tím než začali vybírat. Pokud se bude platit, tak si koupíš malý čip, zaplatíš zálohu a mýtné brány tě registrují. Při výjezdu ti zbytek zálohy vrátí a vrátí zálohu na čip. Jsou to relativně malé sumy. Info hned na hranicích, čipy prodávají na benzínkách (zelených-Belorusneft)
Hotely a penziony jsou, nejsou extra drahé. Jídlo dobré, mají ještě státní normy, všechno je z pořádných surovin, náhražky zatím velmi málo. Kuchyně podobná ruské.
U hlavních silnic jsou parkingy s občerstvením. Shopy na benzinách jako u nás.
Když ještě budeš něco potřebovat tak se ozvi.
co mě nezabije , to mě posílí

georg
Bělorusko
Přidané 03.04.2016 19:25

Registrace: 22.01.12
Jinak Bělorusko je placka jako Polsko nebo Pobaltí, ale je tam málo obyvatel na km2, takže hodně volné přírody a hlavně spousta překrásných jezer s krásnou čistou vodou. A strašně hub.
co mě nezabije , to mě posílí

lucags
Bělorusko
Přidané 03.04.2016 19:56

Registrace: 13.01.09
Taky o něčem podobném uvažuju.hmm!
Do běloruska pořád z vízem???

mara
Bělorusko
Přidané 03.04.2016 20:07

Registrace: 05.03.08
Ano.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 59
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.14 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI