Nevim, jestli je to pravda, jeste jsem tam nevolal ale jsem si jistej, ze zavolam. Zprava puvodne prichazi z Ceskyho rozhlasu. Svine jedny..
ČEZ připravil jednoduchý trik, kterým vydělá desítky miliónů měsíčně. Ty pochopitelně nevytáhne z nikoho jiného než z občanů České republiky. Trik je velice jednoduchý. Každý odběratel elektrické energie před časem dostal od svého milovaného ČEZu brožuru Oranžový průvodce. Běžné kecy na kvalitním papíře jste asi zahodili stejně jako většina ostatních.
Zásadní chyba, která z vaší kapsy přihraje ČEZu zbytečně téměř 150 Kč ročně, a které nemusíte platit. V brožuře je totiž napsáno, že vás váš milovaný dodavatel oranžové energie Vas automaticky přesunul do tarifu COMFORT.
Co je to takový COMFORT made in ČEZ? Tento tarif prý obsahuje "širokou škálu doplňkových služeb". Za místní hovorné si můžete zavolat na zákaznickou linku! Můžete využívat některou z forem elektronické fakturace. V ceně je i písemná korespondence s ČEZem...
Co však dělat, pokud máte na chatování jiné kamarády než ČEZ? Tarif Basic vás vyjde ročně o 142,80Kč levněji při stejných cenách elektrické energie. Jak tyto peníze ušetřit a jak především zabránit úplně zbytečné podpoře milovaného monopolisty, který vyplácí tak pěkné roční odměny našim milovaným členům jeho dozorčí rady?
Zákaznická linka ČEZu je 840 840 840. Měla by stát místní hovorné. Na tomto čísle se můžete s tarifem COMFORT rozloučit. Pokud to neuděláte, podporujete ČEZ trik: Oproti minulému před COMFORTNÍMU období ČEZ díky COMFORT triku získává od každého miliónu odběratelů navíc naprosto bezpracně 12 miliónů korun každý měsíc! Kolik je asi v ČR odběratelů, kteří se automaticky stali členy onoho COMFORTního klubu, aniž o tom vědí? Šacoval bych to tak na tři milióny...
Lidi neuvěříte, ale je to pravda! Dneska jsem tam volal a operátorka mi řekla, že je to tak. Tak jsem jí hned nařídil změnu na tarif Basic - je to kupodivu zdarma- zatím!!!. Budu platit míň a až je někdy v budoucnu budu volat, nebo jim psát jinak, než mailem (ten je zatím prý zdarma), tak zaplatím 40,-Kč. V době bezplatných zákaznických linek!! Ty pražský svině už neví, jak by nás odřeli. Silně zvažuji, že na ně pošlu ČOIKU.
Nepodporujte ty … ani vy a rozešlete tento mail všem svým známým. Pokud tomu nevěříte, zavolejte si nejdřív na to číslo 840 840 840 zvolte kód 0 - ostatní služby a budete se divit!
Milan Vorel
Český rozhlas 2 - Praha -
Jaroslava Červená
Redakce slovesného vysílání
Vinohradská 12
120 99 Praha 2
telefon 22 155 2537
Je to pravda. Take jsem s brozurou hned slehnul do popelnice. Před 5 minutami jsem na linku 840840840 volal a byli jsme vsichni automaticky zarazeni do tarifu COMFORT, jak se pise ve zprave. S poplatkem 142,80Kc za nic. Ihned jsem udelal zmenu do tarifu BASIC. Za stejne ceny za kWh, ale bez tohoto zbytecneho priplatku. Chteji rici jenom zakaznicke cislo a overeni dle data narozeni a adresy a okamzite tarif COMFORT zrusi. Nebylo by asi marne to uverejnit v nejakem periodiku. Miliony lidi vi kulovy, ze nevedomky prispivaji zlodejum.
Jindra OK1XR
Jsou to jednoduché počty:
Za předpokladu 3 000 000 odběrných míst a výše uváděného ročního poplatku 142,80Kč je roční zisk ČEZu jenom z tohoto triku 428 400 000 Kč, slovy 428,4 miliónů korun!!
Tenhle trik je starej přesně rok a je to pravda..... bylo to rozesílaný vloni mailama a už vloni chodila ta samá příručka co letos.....skutečně jsem tam za naší rodinu volal a přehlásil nás zpátky na základní tarif, telefon za infolinku si pak klidně zaplatím - nepotřeboval jsem jí nikdy.
Doufám, že mě nepřesunuly ty kurvy zase, musím se do tý posraný brožurky podívat.
A nyní jeden vzkaz Čezu: H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Nicmene hned jak se dostanu ke svymu zakaznickymu cislu, volam - bude to muj prvni hovor s CEZem, doufam ze i posledni.
Upravil Alda dne 09.01.2009 08:56
Nicmene hned jak se dostanu ke svymu zakaznickymu cislu, volam - bude to muj prvni hovor s CEZem, doufam ze i posledni.
Jestli tě každoročně automaticky přesunou na vyšší tarif, nebude to poslední hovor,ale budeš se muset každej rok znova hlásit, že chceš platit méně.
Další věc,která by Vás mohla zajímat odběratele Eonu- přišla mi mailem:
zjistěte si doma stav elektroměru a pošlete přes internet www.eon.cz -
ťuknout vpravo na možnost elektřina, otevře se nová stránka, která dává
možnost online formuláře - ťuknout a vyplňit a poslat.
Do 15.1. 2009 je možné poslat stav elektrom. k 31.12.2008.
Jinak Vám budou počítat zdražení elektřiny od posledního vyúčtování.
To znamená, jestli měl někdo vyúčtování např. v VI. / 08 budou to s
navýšením počítat už od VII / 08.
Tuto důležitou informaci psali v Lidových novinách malinkými písmenky a nikde jinde, např. ve zprávách to uvedeno nebylo.
Z práce jsme volali na Eon, kde nám tento fakt potvrdili, takže jestli chcete ušetřit penízky, tak to co nejdříve pošlete.
Vyšla o tom i miniaturní zpráva v Právu a je to opravdu tak.Tak tuto zprávu přeposílám a pokud chcete šetřit, tak se podle toho zařiďte.
Chudáci lidi,aby jen sledovali,kdo je chce vokrást....
Upravil Hrabe_X dne 09.01.2009 09:09
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe: neni nic jednodussiho, nez si zaregistrovat virtualni kancelar. Udelas tam naprosto vsechno, o cem ani nevis ze jde a zpoplatneny neni nic, bo neotravujes.
Trosku mimo misu.. i pres moji nenavist k CEZu, meli jsme ve firme CEZ kancelar. Kdybyste videli s jakyma problemama a v jakym mnozstvi lidi volaj, ani se nedivim zpoplatneni tech linek..
Víš, Emilio, nic ve zlým, nechci Tě urážet ani vyvolat hádku, ale: První zpráva v tomto vlákně je dost podstatná finanční zpráva. Jako takovou jsem ji i s odkazem přeposlal mojí paní, která tuto část ekonomických vztahů má v naší rodině na starost. Jaké bylo moje překvapení když mi po chvíli odepsala, co že jí to to posílám za odkazy a o jaké pitomosti se to starám, že na puberťácké žvásty nemá čas... Po mém zpětném telefonickém dotazu jsem zjistil, že jako první jí na monitoru vyběhla Tvoje vtipná glosa o sexuchtivých pracovnicích ČEZu, což opravdu nebylo to, na co jsem jí chtěl dnes upozornit...
Prosím, nešlo by ponechat alespoň některým zprávám jejich původní význam? Chápu, že Tě jiné zprávy, zážitky a nebo zvuky zajímají a lákají víc než nás, staré a nechápavé prďoly. Ale pokusím se Tě touto cestou o tuto laskavost požádat a doufám, že to budeš chápat. Vím, že si od Tebe vysloužím nějaký vtipný komentář, ale risknu to...
Alda napsal:
...neni nic jednodussiho, nez si zaregistrovat virtualni kancelar. Udelas tam naprosto vsechno, o cem ani nevis ze jde a zpoplatneny neni nic, bo neotravujes...
Můžu k tomu dostat nějakou podrobnost? Myslím, že to bude zajímat i ostatní...
Emilio napsal:
...Ten muj dodatek byl jen spestření,nezapomeňte,že tu jsou i mladčí,které ČEZ vůbec ale vůbec nezajímá.....Naschledanou
Jo a ženě že se omlouvám,když se potkáme někde na výletě nebo setkání,tak jí po tobě pošlu třeba BOMPARY.....
Nevím, ale mě, když příspěvek nezajímá, tak do něj nepíšu, ani se ho nesnažím zpestřit. Zkus se realizovat v omalovánkách...
A mojí paní se omlouvat nemusíš. Našemu nejmladšímu puberťákovi je čtrnáct, takže podobné hlody slýcháme občas i u nás doma. Akorát méně častěji. Jeho totiž ta puberta už začíná opouštět... Nashledanou...
Jo a za Bonpary předem díky...
Upravil radosek dne 09.01.2009 17:59