Ahoj všem,
prosím o rady, jak postupovat při řešení náhrady škody na motorce a osobních věcech po nehodě v zahraničí.
Minulý týden mne srazila na motorce v Řecku autem místní obyvatelka. Policie na místě sepsala protokol, viníkem je řidička (za deště v prudké pravotočivé zatáčce dupla na brzdy, auto se utrhlo a já byl bohužel zrovna proti, ona to proletěla rovně a přitom mě sejmula). Policie by měla vyhotovit ještě oficiální zápis z nehody s razítkem a jsem dohodnutý s ambasádou, že mi ho přepošlou do ČR (řecká policie zasílá jen v rámci Řecka, tak jsem jí dal adresu ambasády v Aténách). Já mám naštěstí jen pár pohmožděnin a naraženou nohu, ale GSo dostalo slušně pohulit + nepromoky roztrhané, malý foťák v kapse nefunkční + plexi helmy poškrábané.
Jak teď postupovat? Koho kontaktovat? Co dělat?
Nesetkal jste se s tím někdo nebo nevíte na koho se obrátit?
Díky všem, Benedikt
Hlavne ze jsi celej jinak chlape obrat se na svou pojistovnu ta ti poskytne informace a nebo na CKP. Ja to resil dvakrat kdysi davno resil jsem to sam a nic moc sem nedostal a pred dvema rokama a vyridila mi to moje pojistovna.
Upravil schrek dne 11.05.2016 15:13
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jak pise schrek, ohlas to na tve pojistovne a dodej podklady od recke policie. Tvoje pojistovna to nasledne musi resit pres CKP s reckou pojistovnou vinika. Neco podobneho jsem resil, kdyz me v rakousku naboural auto francouzsky autobus. A to byl tehdy administrativni trojboj. Dulezite je, aby to vinik ohlasil na sve pojistovne. Pokud to neudela jako v mem pripade ten frantik, je to velky problem. Ja jsem to resil ca 1/2 roku a skodu mi nakonec zaplatila rakouska kancelar pojistitelu ve Vidni.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000