Ahoj všem.
Můžete mi prosím někdo poradit, co by mohlo být špatně, nebo jestli to je normální?
Dneska jsem jel z Mladé Boleslavi do Berouna a zpět s manželkou dohromady vážíme asi 140kg, ale motorka F800ST na 5tku a 6tku vůbec netáhne, motor dost řve, otáčky mírně za 4000 a rychlost kolem 120km, rovina, nebo mírnej kopec a na 6tku to ztrácí výkon, spojka neprokluzuje. Jsem zvyklej z Yamahy fz600 fazera, že to táhlo i na šestku do kopce, ale tady ne, mám najeto na BMW jen 1000km. Je to normální, nebo je něco špatně? Poslouchal jsem motor, jestli v něm třeba nemlátí, cvaká jako šicí stroj na volnoběh, ale to je prý normální, co jsem na fórech pročetl. Na diagnostice žádná chyba, olej v prostředku měrky. Je to ročník 2007 najeto 25000km.
Doufám, že není v čoudu motor. Možná blbá otázka, nemůže být na motorce omezovač, nebo rozhašený ventily? Plánuju nechat udělat svíčky a seřídit ventily, ale nevím ještě u koho? Můžete poradit kdo by to mohl udělat?
Jakej má průběh f800, otáčky, rychlost, zařazený stupeň?
a cos cekal ?:-) fazer jede jak pichla svine a co neukeca kroutakem to urve na vyfuku ,800ka na silnici je proti fazerovi jen chudej pribuznej :-) pokud to ma aspoň trochu jet tak to pod 6 ani netoc -vysad zenskou obuj spunty a na sotolince dej první 4 kvaltty do plnnych a cerveny otáčky - pak uz to slaby nebude :-), ale na silnici to podela i starej bandit co bere vic oleje nez benzinu :-) bmw forever :-)
Upravil milanek dne 05.06.2016 00:26
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
No to se mi zdá trochu příkré hodnocení nejel jsem na fazeru ani na 800ST (na litrech jo, to nelze srovnávat)ale jestli je to podobný jak f800gs tak bych netvrdil že to nejede a musí se točit do červenýho- je to motor který se dokáže bez problémů posbírat na šestku od 3 000/ot a na plyn reaguje dostatečně samozdřejmě nelze srovnávat se supersporty ale pokud osmikilo normálně funguje (a řidič nemá v sobě nějakýho závodnickýho rapla) tak to na cestování i svižný svezení dle mně bohatě stačí, jezdím ve dvou,mám oblečenej 140kg,s babou +70kg nějaký zavazadlo a mašina jede jak z praku tj že výkon bohatě stačí.
tak rozjedes to, ale urcite není 4000 místo odkud by se to mělo ve dvou rozjizdet do kopce :-) to chce aspoň od 2 kvalty dolu a dat mu radne napit :-) potom ok
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)