Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Bravantice - Bilovec
Dejvidek
Přidané 14.06.2016 09:54

Registrace: 18.02.11
Mozna nekteri znate cestu mezi Bravanticemi (Motobar u Hanky) a Bilovcem. Za deste je kousek tohoto useku krajne nebezpecny. Jezdim tudy hodne casto (do prace a zpet) a vim, ze povrch vozovky je hodne zaludny. Za sucha v pohode, ale jakmile naprsi, dej se vule bozi...

Otazka je: co s tim? Ma to cenu nekde hlasit? Protoze o takovem povrchu jinde v CR nevim. Chova se to uplne stejne jako zalita spara v asfaltu. Klouze to a prilnavost se blizi nula cela nula h@vn@...

Vcera jsme byli s moto kousicek od padu, viz video, za tech 20k km se mi to jeste na normalni ceste nestalo...

Pri prvnim smyku okamzite plyn dolu a vzapeti mirne pridan plyn pro co nejrychlejsi korekci... Zapracovala taky kontrola trakce, viz trojuhelnik na pristrojovce.

YouTube Video

tomtom
Bravantice - Bilovec
Přidané 14.06.2016 11:06

Registrace: 13.07.11
Kam to chceš hlásit? Kolik jsi jel? Přizpůsobil jsi jízdu stavu a povaze vozovky? Jaké a v jakém stavu máš pneu? Na pád to až tak nevypadalo.. ne?

pavelgs
Bravantice - Bilovec
Přidané 14.06.2016 12:12

Registrace: 03.10.07
Znám to tam.Stalo se mi to samé.Na silnici je položená vrstva,která neodpovídá normě a obsahuje příliš velké množství asfaltu a celé se to umocnilo tím,jak jej sluníčko a těžké auta "vytáhly" nahoru.Kecy o nepřizpůsobení rychlosti nejsou na místě.Stalo se mi to v rychlosti max 60 km/h v přímém směru za hustého deště na moto Africa twin.Už se tam pár motorek a aut vydalo studovat detailně příkopovou květenu...Ten úsek je celkově dlouhodobě katastrofální.Dřív tam byla taková roleta,že autům to utřepávalo vlákna v žárovkách a motorkám,pokud to nebyl místní se rozklepaly řídítka tak,že to čas od času někdo zakončil letem do kopřiv.Ostatně,jak jsem si včera všiml,jsou tam zase nějaké trosky u krajnice,takže zřejmě opět někdo zabodoval....Shock
Upravil pavelgs dne 14.06.2016 12:14

zdenek1
Bravantice - Bilovec
Přidané 23.06.2016 20:42

Registrace: 17.09.14
A nejsou tam vyjeté koleje a v nich třeba trochu vody? Připadá mi to , jako bys vjel ke středu vozovky a najel právě do koleje .....Jezdím tam celkem často ( i v dešti ) a zatím pohoda .... to ale netvrdím, že to není možné !

awe_cz
Bravantice - Bilovec
Přidané 23.06.2016 22:19

Registrace: 21.06.14
tomtom napsal:
Kam to chceš hlásit? Kolik jsi jel? Přizpůsobil jsi jízdu stavu a povaze vozovky? Jaké a v jakém stavu máš pneu? Na pád to až tak nevypadalo.. ne?

Spravci komunikace, komu jinymu.

Spitfire
Bravantice - Bilovec
Přidané 23.06.2016 23:06

Registrace: 05.06.12
mně se tam zatím na tom úseku nic nestalo (tuk tuk) ale je pravda že tam jsou docela hluboké koleje, nemohlo to být aquaplaningem?
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90

pavelgs
Bravantice - Bilovec
Přidané 24.06.2016 00:15

Registrace: 03.10.07
Pokud můžu mluvit za sebe,tak koleje tam sice jsou,ale jediný důvod proč to tam klouzne jsou velké plochy separovaného ČISTÉHO asfaltu,které za mokra fungujou jako ledová plotna.A za sucha a vedra to není o moc lepší.Až budete mít tamtudy cestu,zastavte na bus zastávce na straně prasečáku a koukněte na cestu zblízka....Shock
Ptal jsem se na to tatíka,který se recepturama pro silnice zabýval léta letoucí a podle něj to je ukázkový příklad zpackané receptury v kombinaci s lajdáctvím příslušné zkušební laboratoře a zakončené diletanským dozorem...Obvyklejší prý bývá spíš opačný problém,kdy se asfaltu do směsi dá málo a na cestu se položí jen olepené kamenivo,ale to bývá spíš z důvodů šizení.
Podobný případ jako je ten bílovecký byl kdysi na křižovatce v Klimkovicích ve směru na Polanku.Nemálo lidem se tam stalo,že za mokra zatočili a auto jelo rovně jako na náledí.Po pár bouračkách cestu odfrézovali a položili nový koberec.Od té doby klid.

Dejvidek
Bravantice - Bilovec
Přidané 24.06.2016 08:15

Mel jsem obute Anakee2, ktere mely od novoty cca 2.000km, takze byly v super stavu. Bylo po vydatnem desti, mozna tam byl nejaky kacirek vody, ale takova situace by na normalni ceste nenastala. Napr. po soubezne dalnici jsem jel v prutrzi mracen kolem 130km/h a moto sedela jak pribita. Je tam ten ****ni povrch, jak bylo zmineno...

Jo a poslal jsem dopis spravci komunikace, tak uvidime co z toho vyleze.

j_a_k
Bravantice - Bilovec
Přidané 24.06.2016 08:51

Registrace: 02.05.14
Dejvidek napsal:
Mel jsem obute Anakee2, ktere mely od novoty cca 2.000km, takze byly v super stavu. Bylo po vydatnem desti, mozna tam byl nejaky kacirek vody, ale takova situace by na normalni ceste nenastala. Napr. po soubezne dalnici jsem jel v prutrzi mracen kolem 130km/h a moto sedela jak pribita. Je tam ten ****ni povrch, jak bylo zmineno...

Správce komunikace to nsjpíše hodí za hlavu. Doporučuji poslat stížnost, nejlépe datovou schránkou nebo na e-podatelnu příslušného úřadu, nejlépe ORP a kraj (pokud je to silnice 1. třídy, pak je to na kraj). Elektronické podání (datovou schránkou i e-mailem) má tu výhodu, že se dá doplnit i o to Tvé video.
Stížnostmi se úřady obvykle zabývají, i když nejsou zaručeně podepsané elektronickým podpisem.

bartus
Bravantice - Bilovec
Přidané 28.06.2017 11:15

Registrace: 17.12.10
Dejvidek napsal:

Položili tam nový povrch Grin třeba ten dopis pomohl Grin

www.bartus.eu
Slavek-xxx
Bravantice - Bilovec
Přidané 28.06.2017 12:03

Registrace: 18.06.07
Stalo se mi to samy nekolikrat, jednou u Kopidla jeste na 1150tce GSu jsem mel zadni kolo tak o pul metru na kazdou stranu a hledal jsem misto kam si lehnu. Nechapu, ze SUSky nenakoupi nekolik stroju na vyskrabavani tohodle hladkyho ujezdenyho asfaltu. Takze jak napsal j_a_k - hlasit, reportovat, otravovat.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999

RadkoNJ
Bravantice - Bilovec
Přidané 28.06.2017 12:14

Registrace: 02.02.15
Kdysi (cca 15let) se něco podobného podařilo silničářům ve Veřovicích o Frenštátu. Za deště to bylo jak na ledě. Bylo tam několik nehod a poslední myslím Avie , nebo popeláři jeli v zatáčce rovně zabili několik lidí v osobáku. potom to urychleně zeškrábly a udělali nový povrch.

Dejvidek
Bravantice - Bilovec
Přidané 28.06.2017 16:05

Už cca měsíc je tam nový povrch... Konečně!!!

clap

Dejvidek
Bravantice - Bilovec
Přidané 28.06.2017 16:11

bartus napsal:
Dejvidek napsal:

Položili tam nový povrch Grin třeba ten dopis pomohl Grin

No to určitě!!! Grin

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 69
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,724
Nejnovější člen: setr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.49 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI