Uvažuji o nákupu motorky české výroby z roku 1966,tak jsem si říkal,že tady určitě nějaké nadšence najdu.Nedohledal jsem žádné podobné vlákno,tak se to tady třeba rozjede.Pokud by jste někdo věděl o něčem z roku 1966,tak budu rád z jakékoliv informace.Klidně sem,nebo do PM.
.
Já zase marně sháním něco z roku 1967.
To se snad ani Jawy ani Čízy nedělaly Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
PavelDR napsal:
Uvažuji o nákupu motorky české výroby z roku 1966,tak jsem si říkal,že tady určitě nějaké nadšence najdu.Nedohledal jsem žádné podobné vlákno,tak se to tady třeba rozjede.Pokud by jste někdo věděl o něčem z roku 1966,tak budu rád z jakékoliv informace.Klidně sem,nebo do PM.
Ahoj Pavle, mám kromě Bramboráka ještě lahůdku naší výroby, skútr ČZ 502 :-) ve své době stroj dost na výši.. Na Oldtimer festivalu ve Slavkově jsem se byl podívat v roce 2011 a je to tam fakt parádní.. Jinak jezdívám už téměř pravidelně na konci září na závody veteránů do vrchu Brno-Soběšice a to je hodně velká bomba. Vidět 70, 80 a více let staré stroje v provozu, to je balzám na duši.. Bohužel foto vložit neumím
PavelDR napsal:
Ahoj Pavle, mám kromě Bramboráka ještě lahůdku naší výroby, skútr ČZ 502 :-) ve své době stroj dost na výši.. Na Oldtimer festivalu ve Slavkově jsem se byl podívat v roce 2011 a je to tam fakt parádní.. Jinak jezdívám už téměř pravidelně na konci září na závody veteránů do vrchu Brno-Soběšice a to je hodně velká bomba. Vidět 70, 80 a více let staré stroje v provozu, to je balzám na duši.. Bohužel foto vložit neumím
Tam se už taky druhý rok chystám.Třeba mi to vyjde letos,tady pokud se mi to nebude krýt s Rumunskem.
.
PavelDR napsal:
Tam se už taky druhý rok chystám.Třeba mi to vyjde letos,tady pokud se mi to nebude krýt s Rumunskem.
No když Ti to vyjde rozhodně nebudeš zklamaný.. Já tam byl 6x, 7x a pokaždé bomba..
Zdravím, na prodej nemám, ale v tomto roce se vyráběla Jawa 250 sport. Je to GS od Jawy, pěkné svezení i po rozbitých cestách.Motor panelka , kola 19, delší kyvka !!!
Dělala se ještě v klasické Jawácké červené , oranžová a oranžovobílá.Proti tomu jsou Jawy na 16 kolech kostitřasy.
Jawa 250 typ 590 Sport rok výroby: 1966 tohle je vývoz amerika
kataklysm přiložený následující obrázek:
Ja jsem po dlouhych letech letos dodelal J 350/354 r.v. 1962. Dedicny kousek v rodine, takze jsem to proste musel uz dorazit Ale hodin a hodin práce a penez to zblajzlo. Typove to zadny mimoradny kousek není, ale u srdce to při projížďce stejnak zahreje
milanosor přiložený následující obrázek:
[170.74Kb]
Upravil milanosor dne 22.06.2016 06:47
I pád na hubu je pohyb kupředu
PavelDR napsal:
Pokud vím, tak se v r. 1966 (asi Tvoje narození že? :-) ) dělala např. Jawa 250 typ 559 (panelka)
Dál se tuším v tomto roce začala vyrábět vývozní 350 Californian. Ta se pak prodávala i u nás.
Pivos přiložený následující obrázek:
[28.81Kb]
Upravil Pivos dne 22.06.2016 08:11
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
j_a_k napsal:V roce 66 se určitě dělala panelka. Jednu mám doma ....
...také mám jednu doma...jednou jsem se na tom svezl a bylo to poprvé a naposledy mít to proč ne (mít větší obývák, stojí tam), ale jezdit na tom nic pro mne..."Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ja mel stadiony, parezy, cz 150, kyvacku, panelkuspavem, panelku, 639,634....ted mam 80g/s PD 1985 a muzu rict ze konecne poradny veteran na kterym se da jezdit. jawa je sice pekna ale to je asi tak fsecko...
Kupredu spatki ni krok...
Sportka i California jsou pěkné motorky.Něco se někde občas ukáže.Klidně bych koupil i něco s menším obsahem důležitý je rok výroby (1966)a aby to bylo na značkách.Předpokládám,že na tom moc jezdit nebudu,ale kdybych chtěl,tak aby to šlo.Možná ještě zkusím zapátrat co v tomto roce dělalo BMW,ale to bude asi mimo můj rozpočet.
Zatím stále hledám.
.
Jsem se fakt pobavil. Srovnávat starý Báwo s Jawou Jawa je jednoduchá, levná motorka pro toho, kdo není úplně levej. Je jasný, že je to technicky někde jinde, ale taky to nestojí balík jako dvouventil z BMW produkce, kterej mě osobně třeba moc nesedl. Já naopak na starou Jawku nedám dopustit - když se na ní mákne, tak je spolehlivá - důkazem budiž to, že moje kývačka z roku 1958 dojela 3x na Elefanty a zpátky (420km) bez závady na rozdíl od Japonců či některých BMW a to v těch největších sračkách! Já si naopak jízdu na kyvce užívám a když si to prdim krajinou 70km/h, tak mám úsměv na rtech. Každej se za touhle motorkou otočí. Taky na to dělali luxusní doplňky PAV, sajda. Pokud trváš na roku 66, tak panelku nebo sportku. Tady zrovna jedna je - žádná hitparáda, ale rok 66 to je: http://www.sbazar...a-rok-1966