Resil jsem stejnou situaci a koupil za 150€ starsi lamelovy kompresor Hydrovane ma 1000hodin a dalsich min 50tis jeste natoci.Dava 600l/min a hlavne je tichy,mam ho v dilne vedle boxu.Pistovy kompresor uz bych nechtel,jedine sroubovy nebo lamelovy.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
To si dobre kupil. Ale momentalne je na bazosi jeden kus za 60000kc a to je moc
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Kdo s kompresorem nepracuje denně, ať si šroubový v žádném případě nekupuje!!! V žádném případě!!!!
Mám s tím ode mne z provozu zkušenosti a od servisáka potvrzeno, nechal jsem je oba rozebrat, páč jsem si myslel, že mě chce o****.
Dva Atmosy, každý věru za 120 kKč, stejně kupované, stojící na stejném místě i se sušičkou vzduchu:
1. jede pořád - po tisících a tisících hodinách je šroub jako nový
2. jede občas, pokud je potřeba a v provozu druhá dílna - po 1000 hodinách je vyrezlý šroub a vzniklá emulze "nalepená" na onom šroubu. Tím, jak jede občas, tak se zahřeje a při ochlazování vzniká kondenzát, který se při dalším zapnutí smíchá s olejem, vzniklá emulze - devastující i při dodržování servisů.
Kupte Orlík a budete spokojeni až do důchodu.
Švagr má na pískovně Orlík, pístový, klasika - jede v prachu venku v mrazu teplu již 5 let bez jakéhokoli zásahu...
Nechci tím poškodit Atmos, je dobrý, ale jen za podmínek nepřetržitého provozu. Kdo ho má a nechce si ho zničit, ale zároveň nemá takovou spotřebu vzduchu, tak si dá jednu odbočku "někam" a nechá "lehce" zapnutý kohout, aby pořád nutil kompresor jet - toť rada našeho servisáka. Což dělat nebudu, prostě jsem ho vypnul a nechávám ho stát.
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
Vybírám nový kompresor do dílny, rozhodl jsem se pro olejový. Nemáte někdo zkušenosti z dílny s kompresory aspoň s obdobnými hodnotami, jestli stačí pracovní tlak u Orlíku 8 nebo bude lepší 10 baru u Scheppachu
D-A-G-R napsal:
Vybírám nový kompresor do dílny, rozhodl jsem se pro olejový. Nemáte někdo zkušenosti z dílny s kompresory aspoň s obdobnými hodnotami, jestli stačí pracovní tlak u Orlíku 8 nebo bude lepší 10 baru u Scheppachu
Na běžné domácí použití stačí 8 barů. Vem si, že vzduchový nářadí má max tlak 6 barů a na stříkání je to ještě míň. Pokud nechceš hustit nákladní kola,tak je to fuk. Spíš se dívej kolik dokáže kompresor vytlačit litrů za hodinu. Pozor jsou udávány dva údaje. Sání a výtlak. Sání je vždy větší, než výtlak. Ale důležitější je ten druhý.Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Pokial by niekde nebol udany jeden z parametrov tak ucinnost piestovych kompresorov je cca 69-74%
Zalezi na co to budes pouzivat v tej dielni. Pokial len na prezutie kokies a fukanie gum tak ti staci ktory kolvek. Pokial bude praca narocbejsia tak aj vačši zasobnik 100L +
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Na servis, tj. vše co je nutné při servisu našich motorek, 50l je tak akorát do dílny větší určitě ne, spíš mi de o to abych bez větších problémů povolil vše co je na motorce např spojka, čep atd.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Přesně ten orlík co jsi dával do odkazu mám i já i když tento je zřejmě trochu modernizovaný páč já ho už mám asi tak 10 let ale s naprosto stejnýma hodnotama. Za celou dobu nepotřeboval žádný servis pouze občas mrknu na olej a odkalím, ale to je asi samozřejmost u každýho písťáku. S pneu nářadím mám malou zkušenost, měl jsem k němu sice utahovačku ale moc to nepoužívám, je třeba si uvědomit že 50l nádoba není bůhvíco a v podstatě furt ti to řve u ucha, ven ho nedávám. Takže primárně jej používám na dofouknutí čehokoliv a občas i něco ofouknu nebo stříknu pístolí. Doufám že ještě nějaký pátek vydrží protože já jsu spokojený.