Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Poradíte - nepovedený přepis ?
chstepan
Přidané 15.03.2017 15:34

Registrace: 25.03.12
Před cca rokem jsem prodal starší motorku v kompletním ale rozebraném stavu novému majiteli. Sepsali jsme smlouvu a on si ji odvezl včetně TP ,OTP a mé plné moci s příslibem, že ji složí provede evidenční kontrolu a přehlásí ji, resp. pošle mě všechny doklady s evidenčkou a jeho plnou mocí, abych ji tady mohl na něho převést. Když se k tomu po pár měsících neměl, kontaktoval jsem ho emailem a dostal jsem odpověď, že neměl a nemá čas. Po té jsem ho ještě několikrát kontaktoval a připomínal. Nakonec přestal se mnou komunikovat úplně. Takže v současné době je to tak, že motorka je stále přihlášena na mě, a veškeré doklady má nový majitel. Mohli byste mi poradit jak v tomto případě postupovat ?
dík
š.
Upravil chstepan dne 15.03.2017 15:35
(ch)stepan

tomtom
Přidané 15.03.2017 17:14

Registrace: 13.07.11
Zajdi se zeptat na váš registr vozidel co ti řeknou. Funguji různě. Ale už by to mělo jít přepsat i v těchto případech.

Bohumil
Přidané 15.03.2017 17:26

Registrace: 13.02.07
Mohli ste to klidne prepsat, muzes to prepsat i rozdelany akorat mu daji RZ do depozitu protoze to nebude mit technickou.
Kupredu spatki ni krok...

OldaV
Přidané 15.03.2017 18:06

Registrace: 13.03.16
Brutální variantou je nahlásit na ouřadě ztrátu a vše si nechat vystavit znovu a RZ dát do depozitu, Pak vyzvat dotyčného experta ať ti pošle ověřenou plnou moc na převod on nebo mu to zrušíš.. nebo mu tímhle postupem jen pohrozit... Nicméně pro registr ji majitelem stále ty a bez ověřeného souhlasu obou stran s tím asi nikdo nehne. Dneska musí být plná moc navíc úředně ověřená. Rušil bych to až po pár písemných výzvách na doručenku a návratkou ...
Nejen motorky www.hrad-orlik.cz

www.castrum.cz
Dave81
Přidané 15.03.2017 18:14

Registrace: 12.12.12
Tak něco prodat a pak hlásit ztrátu TP není podle mě košer, když pominu morální stránku věci, tak nový majitel má platnou kupní smlouvu.
Je to blbá situace, dosel bych to po pravdě nahlásit na registr vozidel. Asi to nevyřeší ale mohli by poradit.

Pekelnik
Přidané 15.03.2017 18:29

Registrace: 31.12.15
Něco je zde http://auto.idnes...jetiny_fdv .
Ale jak píší není na takového šmejda páka. Pokud má všechy doklady od vozidla je to v ( l ) . Už více lidí takhle naletělo.
Já bych zkusil - nejdříve velký techničák nechat udělat znovu a důvod zničení - třeba ztráta. Po nějakém čase malý techničák, následován značkou. Prostě se z toho nějak vylhat a díky tomu získat nové dokumenty pro vyřazení z registru.
Pojistka chodí na tebe takže zelenou máš, přidat papír o eko likvidaci a hajdy na úřad.
Nechat zrušit a má smůlu.
No třeba někdo poradí lépe.

Někteří to mají ještě horší třeba paní Hanka
Dobrý den,
prodala jsem auto - na splátky, datum sjednání povinného ručení kupujícím ve smlouvě.
Kupující vzápětí auto naboural (na zrušení). Peníze nedoplatil, povinné ručení nesjednal, na registr k přepsání vozu se nedostavil, doklad o ekologické likvidaci nedodal (prodal auto na náhradní díly a ještě poskytl moje data z kupní smlouvy další osobě bez mého souhlasu, i rodné číslo). Auto je stále psané na mě, povinné ručení se neplatí, z registru nelze odepsat, pro kupujícího je to uzavřená věc, protože mi dodal SPZ a dál nekomunikuje.

A to je opravdu síla co jsou lidi za parchanti Mad .
Od 8.2.2019 www.german-sh.it

Orton
Přidané 15.03.2017 19:53

Registrace: 18.03.16
poradím ti jako zaměstnanec registru vozidel...
na takového není páky, ale přesto je několik možností:
1) můžeš to dát k soudu, pač policie ti v tomto nemůže pomoct...
2) půjdeš na registr podat podnět na přestupek, neboť kupující nesplnil ze zákona svou povinnost do 10 dnů od podepsání kupní smlouvy provést převod
3) zajdeš na registr vozidel, nahlásíš ztrátu TP+ORV+RZ, zaplatíš za druhopisy 100+100+200 a tím zneplatníš původní doklady které má kupec. Pak to necháš vyřadit z provozu (depozit) a pošleš kupci sms se smajlíkem...až ho chytěj benga nebo na technický, tak zjistí že nemá platný doklady a značku a bude veselo...

Orton
Přidané 15.03.2017 19:54

Registrace: 18.03.16
dle občanského zákoníku je vlastníkem kupující, takže všechny soudní spory v případě průserů lze vyhrát !!!!!

Marianos
Přidané 19.03.2017 15:59

Registrace: 25.06.16
To by neměl být problém,odhlásit,dát značky do depozitu.
zajít na pojišťovnu,kupující se pak musí starat, a prodejce nenese další přestupky

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 66
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,725
Nejnovější člen: Gasgas

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 2.64 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI