Ahoj, v pátek odjíždíme na týden do alp a právě se mi podařilo zlomit klíč ???? . Moto má sice bezklíčové zapalování,ale na kufry a sedlo ho potřebuju. Nevíte jestli mi ho v Bmw udělají do pátku ?
K LCčku s bezklíčkovým zapalovaním dávají jen jeden :-( plus plastový servisní a ten je ta záchrana. Podle něj to nechat vyříznout do obyčejného klíče s vhodnou planžetou někde v zámečnictví. Na kufry neni potřeba mít uvnitř čip, dálku a vydrží o hodně více než ten origo vystřelovací ;-)
U bezklicoveho systemu to nebude tak jednoduche. Myslim si, ze tam neni uplne klasicky cip. V klici je i baterka, ktera podle me pomaha vysilat ten kod. Propojeni jde totiz az do cca 1,5 od motorky. Kdyz zdechne baterka, tak je tam specialni misto na prilozeni klice, aby slo vubec nastartovat.
U tohodle systemu je ten klic potreba mit jen v kapse a vic se neresi a na to mu v pohode staci i ten zlomeny. Sitexovi slo vazne jen o to otevrit sedlo a kufry, coz je uz proces ciste mechanicky a staci mit jen spravne vyrizlou planzetu na jakemkoliv klici a vubec to nemusi byt klic kam jde dat cip.
Tweety napsal:
U bezklicoveho systemu to nebude tak jednoduche. Myslim si, ze tam neni uplne klasicky cip. V klici je i baterka, ktera podle me pomaha vysilat ten kod. Propojeni jde totiz az do cca 1,5 od motorky. Kdyz zdechne baterka, tak je tam specialni misto na prilozeni klice, aby slo vubec nastartovat.
U tohodle systemu je ten klic potreba mit jen v kapse a vic se neresi a na to mu v pohode staci i ten zlomeny. Sitexovi slo vazne jen o to otevrit sedlo a kufry, coz je uz proces ciste mechanicky a staci mit jen spravne vyrizlou planzetu na jakemkoliv klici a vubec to nemusi byt klic kam jde dat cip.
Přesně tak. Klíč jsem si nechal vybrousit podle toho zlomeného. Je bez čipu,ale zato mnohem pevnější než originál a na kufry a sedlo je to ideál. V origo klíči není klasický čip,ale ke to přesně jak píšeš. Na origo se čeká týden.
Upravil Sitex dne 30.06.2017 06:59