Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

UKRADENÍ NOTEBOOKU Z AUTA POMOCÍ TERMOVIZE
Robert
Přidané 02.03.2009 20:41

Registrace: 19.06.07
Pokud by mi někdo řekl podobnou větu mynulý týden tak bych se mu nejpíše vysmál a odkázal ho na nejbližší léčebnu, ale dnes kdy už jsem to zažil na vlastní kůži se musím o novou zkušenost podělit.

Situce................
Konec týdne - pátek, jedu o trochu později ( 19:00 ) z práce a tak si zajedu na jídlo a kafe do pizzerie.
Je pátek a protože jsem urvanej tak nechám notebook v kufru auta pod zatahovací roletou ( kombi ), protože tam prostě není vydět a jdu se najíst.
Jídlo trvalo cca 40 minut a po jídle najdu na autě pozdrav v podobě rozbytého zadního okna a vybraného kufru.
Notebook za 60.000,- rok před upgradem v prdely, diář s programem na 14 dní dopředu jakbysmet.
Chacha DEBILE hilarious řek jsem si , nemáš bejt línej a máš ho rvát pořád s sebou i na jídlo, tady máš za to komplikaci v podobě okna + 2 dny seš bez vercajku než do nového narveš všechna data....................
Když mi došlo že data jsem zálohoval naposled před vánocema tak jsem se opotil a dosmál.........Angry

Dneska jsem byl v oné restauraci na jídlo znova a majitel mi zpětně -- po shlédnutí videa z parkoviště popsal celou situaci.
Okolo restaurace 3x projelo stejné auto, když byl vzduch čistý tak zastavilo opodál, jeden ZMR.. vystoupil, kapucu na hlavě a s malou věcí u oblyčeje obešel cca 7 aut na ulici a na jistotu se vrátil k mému kufru.
Přes sklo chvíly studoval obsah kufru ( přes tu věc ) poté mi rozbyl okno vyndal notebok, rychle přijelo čekající auto a poté i s mím novým kámošem odjelo.
Celý příběh trval "12" SEKUND.
Chvilku mi vrtalo hlavou čím zjistil že mám něco v kufru a čím se to koukal, a poté mi to došlo...............
Nic jiného jim to neřekne tak spolehlivě jako termovize, a pokud se to někomu zdá jako scifi tak se mrkněte třeba sem......( přesnost 0,1 st C. )

http://www.enelex...chnika.htm

mě už to jako scifi nepřijde.
Jo a pozor před tou restaurací maj takovejch příběhů cca 7 - 10 do měsíce..... ( Koloděje u Prahy No. 110 ), ale je smůla je že vám to neřeknou dřív než vás to potká.

omlouvám se za pravopis.
Robert přiložený následující obrázek:

[21.53Kb]
Upravil Robert dne 02.03.2009 20:42
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.

hicks
Přidané 02.03.2009 20:54

Registrace: 09.07.08
Robert napsal:
Pokud by mi někdo řekl podobnou větu mynulý týden tak bych se mu nejpíše vysmál a odkázal ho na nejbližší léčebnu, ale dnes kdy už jsem to zažil na vlastní kůži se musím o novou zkušenost podělit.

Situce................
Konec týdne - pátek, jedu o trochu později ( 19:00 ) z práce a tak si zajedu na jídlo a kafe do pizzerie.
Je pátek a protože jsem urvanej tak nechám notebook v kufru auta pod zatahovací roletou ( kombi ), protože tam prostě není vydět a jdu se najíst.
Jídlo trvalo cca 40 minut a po jídle najdu na autě pozdrav v podobě rozbytého zadního okna a vybraného kufru.
Notebook za 60.000,- rok před upgradem v prdely, diář s programem na 14 dní dopředu jakbysmet.
Chacha DEBILE hilarious řek jsem si , nemáš bejt línej a máš ho rvát pořád s sebou i na jídlo, tady máš za to komplikaci v podobě okna + 2 dny seš bez vercajku než do nového narveš všechna data....................
Když mi došlo že data jsem zálohoval naposled před vánocema tak jsem se opotil a dosmál.........Angry

Dneska jsem byl v oné restauraci na jídlo znova a majitel mi zpětně -- po shlédnutí videa z parkoviště popsal celou situaci.
Okolo restaurace 3x projelo stejné auto, když byl vzduch čistý tak zastavilo opodál, jeden ZMR.. vystoupil, kapucu na hlavě a s malou věcí u oblyčeje obešel cca 7 aut na ulici a na jistotu se vrátil k mému kufru.
Přes sklo chvíly studoval obsah kufru ( přes tu věc ) poté mi rozbyl okno vyndal notebok, rychle přijelo čekající auto a poté i s mím novým kámošem odjelo.
Celý příběh trval "12" SEKUND.
Chvilku mi vrtalo hlavou čím zjistil že mám něco v kufru a čím se to koukal, a poté mi to došlo...............
Nic jiného jim to neřekne tak spolehlivě jako termovize, a pokud se to někomu zdá jako scifi tak se mrkněte třeba sem......( přesnost 0,1 st C. )

http://www.enelex...chnika.htm

mě už to jako scifi nepřijde.
Jo a pozor před tou restaurací maj takovejch příběhů cca 7 - 10 do měsíce..... ( Koloděje u Prahy No. 110 ), ale je smůla je že vám to neřeknou dřív než vás to potká.

omlouvám se za pravopis.

hruza Sad

ale... zalohovat, zalohovat, zalohovat... + mit zasifrovanej disk.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Doc
Přidané 02.03.2009 20:58

Registrace: 23.02.07
ty brďo!
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988
BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic

randolf
Přidané 02.03.2009 20:59

Registrace: 27.04.08
Prestoze je mi Tve situace lito, musim Ti odporovat... Pres tu zatahovaci roletu "Termovize", jak ji rikas, videt nemuze. Vlnova delka infracerveneho zareni je prilis kratka na to, aby tim prosla, nehlede na to, ze ji hodne odstini uz sklo auta.

To co ukazujes na obrazku neumi "videt pres zed".

Napada mne jediny rozumny zpusob jak videt pres objekty - radar - jenze ten zase nefunguje tak, ze bys pres male zarizeni "videl" .. s jedinou vyjimkou - tzv. MMW - millimetre wave radar, tedy radar v pasmu kolem 100GHz, ktery takto fungovat muze a vidi i pres tenke prekazky (obleceni, napr). Bohuzel ale v soucasnosti neexistuje zadne komercne dostupne zarizeni na tomto principu a prototypy jsou neocenitelne.

Kdybych mel hadat, tak spis mel nejaky detektor radioveho signalu nejake konkretni frekvence, kterou maji vytipovanou ... notebook je i ve vypnutem rezimu castecne aktivni. Jeste jednodussi by pak bylo detekovat mobil - nemel jsi tam nahodou s tim notebookem i telefon?

Drzim palce, ale sam asi vis, ze zbytecne... ty zlodeje samozrejme nedopadnou a dokud se bude kradene zbozi kupovat, bude se i krast. Osobne bych zaviral hlavne ty co to kupujou - ti vytvareji prilezitost.

TomasTT
Přidané 02.03.2009 21:07

Registrace: 15.03.07
Podle mě by to mohlo být vidět, kdyby ten notebook byl ve standby. Každopádně - v autě nenechávám radši nic a od jisté doby otevírám tu roletu aby tam bylo vidět a nechávám otevřený i kastlíky. Aby viděli, že si pomůžou maximálně k brejlím proti slunci a pár žvejkačkám.
Opět platí skvělá myšlenka z Pulp Fiction - rozhovor Vincenta a Lance (drogový dealer): ... podle mě by za to měli věšet, prostě šáhneš někomu na cizí auto a šup - žádný soud, rovnou poprava". Možná to je příliš volný překlad ale tohle klidně podepíšu.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
NP
Přidané 02.03.2009 21:11

Registrace: 23.06.08
Roberte, ja vím, že Ti to nepomůže ale alespoň malá útěcha, že opravdu nejsi jediný, komu se tohle stalo. Stejná situace minulý rok u mne, byl jsem líný vyndat na noc z kufru komplety oblečení na moto (2 sady, Nadin a můj, včetně helem, bot a tankvaku), no a ráno zadní okno rozmlácené, roleta odsunuta (SUV, čili jako kombi) a moje věci i s tankvakem, botama, helmou s interphonem pryč . Nešlo o žádnou náhodu ale přesně jako popisuješ, termovizí nebo něčím jiným si zjistili, co mám v kufru a vybrali ho. Dobré poučení, byť trochu drahé, od tě doby nenechávám v autě vůbec nic, ani na krátkou dobu, protože jak je vidět, opravdu to umí vyčistit rychle. U Tebe jsou ve hře navíc ty data v PC, smůla real sad
Upravil NP dne 02.03.2009 21:15

Robert
Přidané 02.03.2009 21:13

Notebook byl naštěstí IBM, takže je jim k hovnu protože pokud nevý kód tak ho nerozjedou a je to zralý na výměnu desky.
Dneska už zálohuju každý den ( někdo mi vyškolyl ) a ta termovize myslím není tak bezzubá jak tu někdo psal. Když najdou mrtvolu pod hlínou tak proč ne kovovou studenou věc plnou součástek pod roletkou a za sklem.

Podívej se na fotku a řekni mi co je za oknem......................

[35.17Kb]

randolf
Přidané 02.03.2009 21:16

TomasTT napsal:
Podle mě by to mohlo být vidět, kdyby ten notebook byl ve standby. Každopádně - v autě nenechávám radši nic a od jisté doby otevírám tu roletu aby tam bylo vidět a nechávám otevřený i kastlíky. Aby viděli, že si pomůžou maximálně k brejlím proti slunci a pár žvejkačkám.
Opět platí skvělá myšlenka z Pulp Fiction - rozhovor Vincenta a Lance (drogový dealer): ... podle mě by za to měli věšet, prostě šáhneš někomu na cizí auto a šup - žádný soud, rovnou poprava". Možná to je příliš volný překlad ale tohle klidně podepíšu.

Dva druhy infracerveneho zareni je mozne detekovat CCD/CMOS snimacem - blizke IR a stredni IR.

Blizke IR zareni je emitovano tepelnymi zarici a hlavne sluncem, tedy veskera tato zarizeni vidi zareni odrazene (veskere dalsi je timto prehluseno).

IR zareni strednich vlnovych delek je zareni vydavane primo objektem (hledejte na wiki zareni cerneho telesa) a jde z nej odvodit teplota objektu ktery je zobrazovan - proto se to taky pouziva. Bohuzel, i tato zarizeni uvidi pouze objekt bezprostredne pred snimacem, zareni jakehokoli telesa za nim bude timto telesem pohlceno a dale znovu vyzareno - tedy notebook v kufru ti MIRNE (ale fakt hodne malo, setina stupne?) zahreje plato/roletku. Ty bys tou termovizi videl pouze toto mirne zahrati roletky - ale 1) na cele plose, takze nepoznas, proc je zahrata - muze to byt tim, ze je tmavsi nez okolni materialy a proto lepe pohlcuje/vyzaruje teplo a 2) o tak malo, ze to tato zarizeni zmerit nedokazi - ta umi cca 0.1 stupne.

Robert

TomasTT napsal:

SOUHLAS
Možná i motlitbičku na rozloučenou ......................................Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh! ...................
( Ezechiel 25, 17)

[82.65Kb]
Upravil Robert dne 02.03.2009 21:31

NP

Registrace: 23.06.08
Robert napsal:

Nějaký papouch, ne?

hicks
Přidané 02.03.2009 21:17

Robert napsal:
Notebook byl naštěstí IBM, takže je jim k hovnu protože pokud nevý kód tak ho nerozjedou a je to zralý na výměnu desky.
Dneska už zálohuju každý den ( někdo mi vyškolyl ) a ta termovize myslím není tak bezzubá jak tu někdo psal. Když najdou mrtvolu pod hlínou tak proč ne kovovou studenou věc plnou součástek pod roletkou a za sklem.

no nevim, jestli se ti nedostanou k datum.. pokud jsi mel vse sifrovane (o cemz pochybuji), staci vyndat disk.

Ad. zaloha.. staci vetsinou jednou tydne, ale peclive a nepolevit... a automatizovat Smile
17 cm

randolf
Přidané 02.03.2009 21:20

Robert napsal:
Když najdou mrtvolu pod hlínou tak proč ne kovovou studenou věc plnou součástek pod roletkou a za sklem.

Protoze neuvidi mrtvolu pod hlinou, ale mirne ohratou zem oproti okoli.

Nejspis lidi, ale ja jsem nerekl, ze to neprojde pres sklo, jen ze to to sklo utlumi - kdyby tam nebylo, byli by !mnohem! cervenejsi(=teplejsi) nez ta kytka.

falcons
Přidané 02.03.2009 21:30

Registrace: 03.07.08
hmm to je smutný, vzhledem k tomu že jsem se chvíli zabýval lovem těhle z....ů, tak jsem se naučil dvě věci! 1. nic cenného nenechávat v autě a 2. přesný opak než tady řikáte, všechny zatahovací rolety nechat odtažený, kaslík otevřený, prostě všechno, jen ať se podívaj že tam nic neni. pokud máte všechno zatažený, tim spíš to zkusí.

k tomu tvému případu, nevim, to video jsem neviděl, je možný že něco takového použil, ale upřímě řečeno moc nevěřim že měl podobnou vymoženost, většinou maj auta vytipovaný a moc dobře ví že tam je nějaký nový, který tam obvykle nestojí. Taky tě mohli vidět jak si ten notebook do kufru dával, případn tě klidně sledovali od práce až tam, je to uplně běžný.
K tomu že měl něco u hlavy, to bych přisuzoval, malý baterce, kterou mají tyhle "košťata" v KPZetce, malá baterka se slabým světlem, aby se podívali co asi tak v autě může být. Když do těch aut nakukujou tak zvedou ruku jako že se drbou a krátce si posvítí dovnitř.

Ale jak povídám, třeba to byl opravdu dobře technicky vybavený zloděj, ale moc tomu nevěřim
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

Robert
Přidané 02.03.2009 21:39

falcons napsal:
hmm to je smutný, vzhledem k tomu že jsem se chvíli zabýval lovem těhle z....ů, tak jsem se naučil dvě věci! 1. nic cenného nenechávat v autě a 2. přesný opak než tady řikáte, všechny zatahovací rolety nechat odtažený, kaslík otevřený, prostě všechno, jen ať se podívaj že tam nic neni. pokud máte všechno zatažený, tim spíš to zkusí.

k tomu tvému případu, nevim, to video jsem neviděl, je možný že něco takového použil, ale upřímě řečeno moc nevěřim že měl podobnou vymoženost, většinou maj auta vytipovaný a moc dobře ví že tam je nějaký nový, který tam obvykle nestojí. Taky tě mohli vidět jak si ten notebook do kufru dával, případn tě klidně sledovali od práce až tam, je to uplně běžný.
K tomu že měl něco u hlavy, to bych přisuzoval, malý baterce, kterou mají tyhle "košťata" v KPZetce, malá baterka se slabým světlem, aby se podívali co asi tak v autě může být. Když do těch aut nakukujou tak zvedou ruku jako že se drbou a krátce si posvítí dovnitř.

Ale jak povídám, třeba to byl opravdu dobře technicky vybavený zloděj, ale moc tomu nevěřim

Auto stálo pod lampou a svítit nemusel, v té restauraci mě znaj protože tam chodim 3-5 x do měsíce a stála tam i dražší auta. Notebook jsem do auta dával na druhém konci Prahy tak mě nejspíš nesledovaly cca 20 km to by se jim neoplatilo, a nikdo nevěděl kam jedu, páč moje břicho je dost silně IMPULSIVNÍ a kručí i při sebemenšim náznaku jídla.

[114.01Kb]
Upravil Robert dne 02.03.2009 21:40

mencas
Přidané 02.03.2009 21:47

Registrace: 21.05.08
Robert: randolf nepíše kraviny, u nás na VŠB v Ostravě máme na katedře sice starší (před pár lety stála přes půl mega ještě ke všemu se slevou z veletrhu) termovizi....docent nám to ukazoval na cvičení co to umí a já když jsem dal ruku za sklo (otevřené okno) tak ruka nebyla vidět a celé tělo co bylo napřímo, vidět bylo (zeptej se kamio'náků, že nejsou opálení za sklem (sklo nepropuští infračervené záření)....ještě docela vychytané bylo když jsem rukou zamíchal studenou vodu v kýblu a pak jsme se na to dívali s termovizí-bylo krásně vidět jak je ta voda nerovnoměrně ohřátá a mísí se....je to nepříjemné určitě ti to nepomože, ale ty ku*vy měli nějakej inej bazmek pomocí kterého to zjistili...naše katedra s touto termovizí hledá úniky na teplovodech apod. (to je k té mrt****)
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

randolf
Přidané 02.03.2009 21:47

Robert napsal:
obrazek

Tak tomu teda rikam tataracek Smile Mnam yummy

slonci
Přidané 03.03.2009 09:30

Registrace: 31.08.08
Když mi auto vykradli cca 4x,naposledy u McDonald na Jižní spojce, tak v autě nenechávám také nic, ale ono jim to nestačilo, tak mi cca před týdnem z auta ukradli alespoň rezervu,trojúhelník,hever a lékárničku a nevynechali ani výstražnou vestu! Cena včetně výměny okna byla opět kolem 20 tis.Tak co všechno mám z auta vyndavat???helplesshelpless

mencas
Přidané 03.03.2009 09:43

Registrace: 21.05.08
slonci napsal:
Když mi auto vykradli cca 4x,naposledy u McDonald na Jižní spojce, tak v autě nenechávám také nic, ale ono jim to nestačilo, tak mi cca před týdnem z auta ukradli alespoň rezervu,trojúhelník,hever a lékárničku a nevynechali ani výstražnou vestu! Cena včetně výměny okna byla opět kolem 20 tis.Tak co všechno mám z auta vyndavat???helplesshelpless

Grin tak včil jsem se opravdu zasmál....já bych bejt tebou asi jezdil na kole a místo řetazu bych kolo nechával volně položené a seděl by u něj hladovej rotvajler Grin
(ale asi bych byl stejně zoufalej jako ty real sad )
Upravil mencas dne 03.03.2009 09:44
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

Robert
Přidané 03.03.2009 10:53

Já mám nápad.......................

[22.55Kb]

hicks
Přidané 03.03.2009 11:03

Robert napsal:
Já mám nápad.......................

zajed s tim do Janova a dopadnes jak Yuri Orlov aka Nichalos Cage pote co zaparkoval sveho antonova v africe Grin

ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMjE0NjUwMjM5MF5BMl5BanBnXkFtZTYwNjAzMzQ3._V1._SX485_SY323_.jpg
17 cm

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 93
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.42 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI