Takova blbost, ale naštvalo me to, manželka koupila poškozeny rozprasovac na myti oken v Bille. Nikde nespadl, vytazen primo z folie jako byvaji napr sady mineralek.
No ale, po skladneni do skrinky v koupelne, pomalu ale jiste roztok vytikal nepatrnou prasklinkou ve dne, a protoze si toho hned nevsimnete, nýbrž bychom museli mit pocitac i v prdeli, uplne to tu skrinku z bílého lesku znicilo, rozklížila se police, kterou ani nelze vymenit.
Jen mi prijde ne uplne fer to neresit, mnohokrat jsem uz v zivote mavnul rukou, ale novou skrin vyhodit a nechat na miru vyrobit novou je fakt super.
Nějaka odpovědnost za způsobenou skodu vadnym vyrobkem existuje, spis me zajima jestli někdo něco takového nekdy resil, diky
F800GS
Nazdar ano prodejce avsak primarne vyrobce odpovida za skodu zpusobenou vadnym vyrobkem dle evropske smernice, ktera je pro nas zavazna a kterou jsme prijali, ale spoluucast zakaznika je vzdy 500 EUR.
Ja to resim skoro porad v ramci pojisteni s klientama, ale jsou to veky castky jako treba vysypany lozisko na nakladaku atd.
Upravil schrek dne 08.10.2017 18:59
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
no nazdar, asi me fakt spis zajima alepson priblizne stejna situace, ne lozisko v nakladaku, kde nakladak naboural do autosalonu a vzal sebou do hrobu pulku vystavenejch aut atd..
F800GS
Je to stejny a mimochodem nejde o zadnou bouracku, ale vysype se lozisko a kamion je nepojizdny.
Takze u tebe praskl obal rozprasovace a znicil ti skrinku . Takze je to uplne stejne uplne stejna odpovednost, jen jak pisu pokud nemas vetsi skodu jak 500EUR mas smulu a zalezi jen a jen pouze na vstricnosti obchodnika zda ti neco da. Samozrejme jde jeste o to, ze prodejce nebo vyrobce musi uznat reklamaci, ze vyrobek byl vadny.
Evropsaka smernice č. 85/374/EHS ze dne 25.července 1985 a novelizovana v roce 2000
Tady to mas pekne shrnute i v navaznosti na nase zakoniky a NOZ: http://www.busine...80814.html
Upravil schrek dne 08.10.2017 19:27
Čeština můj koníček
paragrafy a tyhle věci jsem uz cetl.. existuje i diplomka na toto téma, nekde z netu ji mam, otázka znela na nekoho kdo něco takového uz resil a jak dopadl.. proste zboží z podobného retezce, proste podobna prkotina, ano ta skrin jasan ze nema hodnotu 500ojro , ale "jen" 400...
F800GS
jak jsem napsal nad 500 EUR mas narok do 500EUR to je na prodejci, me treba odesel po 2 hodinach zdroj na pocitaci a vzal sebou i HDD, prodejce mi reklamaci na zdroj uznal a vymenil mi i vadny HDD , ktery sme kupoval jinde, ale rikam je to jen a jen na benevolenci prodejce zda k tomu pristoupi
Čeština můj koníček