Ahoj,
tak došlo i na mě, a dne 3.7.17 jsem byl sražen v pracovní době dodávkou, 3 týdny v nemocnici, měl jsem toho docela dost, proběhlo 6 operací atd. více když tak v SZ. Poslední operace byla 1.12.17, teď mám v sobě cca 19cm železa a 19 šroubů.
Teď řeším odškodnění, borec v dodávce byl uznán vinným, a chce to řešit mimosoudně, byl jsem na probačním a mediačním úřadě, kde mi doporučili abych se v rámci odškodnění obrátil na poradnaodskodneni.cz, nemáte někdo s touto nebo s jinou obdobnou agenturou zkušenosti? Jde mi hlavně o to, aby když už je budu platit (platí se po vyrovnání, určitým procentem+ daň), opravdu využili všechno co pojišťovna má proplatit.
Díky za každou radu David.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
pockej to ma jit z jeho povinnyho, ne? Proc mimosoudne?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
pockej to ma jit z jeho povinnyho, ne? Proc mimosoudne?
Kdyby nepřiznal vinu, tak by to šlo k soudu, takhle když si je vědom viny, tak se odškodnění bude řešit mimosoudně. Co mám info, tak ze začátku všechno popíral, když zjistil, že by mu u soudu sebrali řidičák, tak už spolupracuje. A teď potřebuji zjistit s jakou a jestli se vůbec vyplatí s agenturou spolupracovat, aby opravdu využili všechny možnosti co pojišťovna poskytuje.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Tohle by měla asi řešit tvoje pojišťovna... určitě máš nárok na dorovnání platu, proplacení "bolestného" + všech nákladů na léčení a dokazování skutku jako takového.
Tvoje pojišťovna by ti měla přidělit úředníka...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky napsal:
Tohle by měla asi řešit tvoje pojišťovna... určitě máš nárok na dorovnání platu, proplacení "bolestného" + všech nákladů na léčení a dokazování skutku jako takového.
Nevím jestli zrovna jeho, ta s tím nemá nic společného. Ale ta vyníkova jo, ale proto se ptám kdo řekl, že on za to může? Pokud to řekl jen on sám, že se přiznává, tak pojišťovna nic platit nebude chtět. Takže to stejně skončí u soudu, buď s agenturou nebo bez. V každém případě tu agenturu bych zkusil. Bude to pro tebe znažší než studovat kvantum zákonů.
Upravil rak72 dne 06.01.2018 11:57
Samozřejmě... když se chce mimosoudně vyrovnat, tak proč do toho taháte pojišťovny? David potřebuje jen vědět, jestli má smysl spolupracovat s nějakou agenturou, která mu má zajistit to, že mu viník zaplatí všechny náležitosti...ale ta se na tom pochopitelně přiživuje. Já osobně bych se na agenturu vys.ral pokud bude viník plně spolupracovat.
Zkus si spočítat, co to všechno stálo fyzicky + následky + něco bych mu naúčtoval navíc, kvůli té jeho první reakci. Je to zm.rd, kterýmu kdyby se nevyhrožovalo, tak se s tebou bude tahat po soudech, přitom nedání přednosti je dle mýho názoru poměrně jasná věc.
Rozhodně se přimlouvám k tomu, abys mu to dal trochu pocítit a aby věděl, za co to má.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
To se divým, že o ten řidičák nepřišel.
V první řadě musíš vyčíslit škodu a chtít to po něm. A on ať se snaží.
Pokud to nepůjde k soudu a bude s probačním úřadem spolupracovat, tak dostane podmínku, takhle mi to bylo řečeno na probačním úřadě
VojtechPolicky napsal:
Moje pojišťovna je úplně mimo, ta jedná jen se mnou
Mr GS napsal:
Samozřejmě... když se chce mimosoudně vyrovnat, tak proč do toho taháte pojišťovny? David potřebuje jen vědět, jestli má smysl spolupracovat s nějakou agenturou, která mu má zajistit to, že mu viník zaplatí všechny náležitosti...ale ta se na tom pochopitelně přiživuje. Já osobně bych se na agenturu vys.ral pokud bude viník plně spolupracovat.
Zkus si spočítat, co to všechno stálo fyzicky + následky + něco bych mu naúčtoval navíc, kvůli té jeho první reakci. Je to zm.rd, kterýmu kdyby se nevyhrožovalo, tak se s tebou bude tahat po soudech, přitom nedání přednosti je dle mýho názoru poměrně jasná věc.
Rozhodně se přimlouvám k tomu, abys mu to dal trochu pocítit a aby věděl, za co to má.
Přesně potřebuju jenom poradit, jestli s agenturou má někdo zkušenosti a jaké, na internetu je tuna pozitivních recenzí, bohužel vím jak to chodí a negativní si můžou v systému ztratit.
To je právě otázka, je toho tolik z čeho všeho se dá odškodnění plnit, že nezkušený na ledacos zapomene, tak se právě bojím abych opravdu všechno využil. Jinak částka nad rámec jeho pojistky se bude taky řešit.
Mr GS napsal:
Samozřejmě... když se chce mimosoudně vyrovnat, tak proč do toho taháte pojišťovny?
Když nevíš, tak ti připomenu první větu z příspěvku. "Jde mi hlavně o to, aby když už je budu platit (platí se po vyrovnání, určitým procentem+ daň), opravdu využili všechno co pojišťovna má proplatit. "
....ale jinak platí výše napsané. Spočítat si všechno dohromady a chtít po viníkovi. Ten možná zaplatí bez mrknutí oka a nebo se bude šprajcovat a to pak bude jiný příběh.
Upravil rak72 dne 06.01.2018 11:59
Mr GS napsal:
Samozřejmě... když se chce mimosoudně vyrovnat, tak proč do toho taháte pojišťovny?
Když nevíš, tak ti připomenu první větu z příspěvku. "Jde mi hlavně o to, aby když už je budu platit (platí se po vyrovnání, určitým procentem+ daň), opravdu využili všechno co pojišťovna má proplatit. "
....ale jinak platí výše napsané. Spočítat si všechno dohromady a chtít po vinníkovi. Ten možná zaplatí bez mrknutí oka a nebo se bude šprajcovat a to pak bude jiný příběh.
Jedna věc je plnění z jeho pojistky, to by měla řešit ona agentura, pak je co budu chtít nad rámec pojistky od viníka, tam musím započíst věci, které mi jeho pojišťovna neproplatí, to už mám nějakou představu, mě jde hlavně o to aby mě jeho pojišťovna nějak nekrátila na odškodnění co bych měl dostat. Proto řeším jestli má agentura vyznám popřípadě jaké jsou zkušenosti.
Osobně jsem využil dvě agentury v jiných oblastech a zatím spokojenost.
V tvé kůži bych se podíval na částku, kterou jsem schopný dostat bez agentury a s agenturou a kolik to bude stát. Pokud to je do plusu, tak já s klidným srdcem doporučuju agenturu.
Pojišťovna neplatí, když nemusí a ono muset, nemuset je hlavně o znalosti různých kliček a vazeb v zákonech.
Upravil rak72 dne 06.01.2018 12:19
Něčím podobným jsem si prošel před 8 lety https://www.bmwgs...rowstart=0
Podle mě to není složitý... co ti zamítne pojišťovna, to budeš chtít po něm + ostatní náklady, na který nemáš od pojišťovny nárok. Otázka je jenom, co on na to...
Já jsem měl například nenárokovou částku platu, která běžně dělala cca 3500Kč měsíčně. Měl jsem ji několik let, ale že z definice zákona byla nenároková, tak mi ji prostě pojišťovna neproplatila, protože si řekli, že by klidně mohli nastat i jiné okolnosti proč bych ji po tu dobu nemusel brát... což je logický, ikdyž nepravděpodobný... tak jsem ji chtěl po viníkovi. Já měl ale štěstí aspoň v tom, že to nebyl takovej zm.rd a ten se necukal od začátku, takže všechno, co bylo řečeno mezi námi, proběhlo bez jakýhokoliv ouřadování.
Je sice fakt, že mu hrozilo trestní stíhání kvůli té nehodě. Odvolání záleželo na mě a on už byl v podmínce. Já jsem sice podepsal, že se vzdávám práva ho žalovat ještě dřív, než mi dal peníze (soud by proběhl dřív, než moje uzdravení a on by šel sedět), ale to tobě vzhledem k jeho jednání nedoporučuju.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
rak72 napsal:
Osobně jsem využil dvě agentury v jiných oblastech a zatím spokojenost.
V tvé kůži bych se podíval na částku, kterou jsem schopný dostat bez agentury a s agenturou a kolik to bude stát. Pokud to je do plusu, tak já s klidným srdcem doporučuju agenturu.
Pojišťovna neplatí, když nemusí a ono muset, nemuset je hlavně o znalosti různých kliček a vazeb v zákonech.
To je právě můj problém, vůbec nevím jakou částku si od pojišťovny nárokovat, nikdy jsem nic takového neřešil a moc v tomhle neumím chodit, mě jde spíš o to jestli s ono agenturou má někdo zkušenosti a neudělají na člověka podraz.
Mr GS napsal:
Něčím podobným jsem si prošel před 8 lety https://www.bmwgs...rowstart=0
Podle mě to není složitý... co ti zamítne pojišťovna, to budeš chtít po něm + ostatní náklady, na který nemáš od pojišťovny nárok. Otázka je jenom, co on na to...
Já jsem měl například nenárokovou částku platu, která běžně dělala cca 3500Kč měsíčně. Měl jsem ji několik let, ale že z definice zákona byla nenároková, tak mi ji prostě pojišťovna neproplatila, protože si řekli, že by klidně mohli nastat i jiné okolnosti proč bych ji po tu dobu nemusel brát... což je logický, ikdyž nepravděpodobný... tak jsem ji chtěl po viníkovi. Já měl ale štěstí aspoň v tom, že to nebyl takovej zm.rd a ten se necukal od začátku, takže všechno, co bylo řečeno mezi námi, proběhlo bez jakýhokoliv ouřadování.
Je sice fakt, že mu hrozilo trestní stíhání kvůli té nehodě. Odvolání záleželo na mě a on už byl v podmínce. Já jsem sice podepsal, že se vzdávám práva ho žalovat ještě dřív, než mi dal peníze (soud by proběhl dřív, než moje uzdravení a on by šel sedět), ale to tobě vzhledem k jeho jednání nedoporučuju.
Já jsme domluvený s právníkem, že kdyby se mi cokoli nelíbilo nebo bych si byl v něčem nejistý, tak obratem vše spolu budeme řešit popřípadě kdyby se z toho viník/pojišťovna chtěl vykroutit tak hned trestní oznámení atd., já budu určitě ještě 1/2 - 1 rok mimo a zdraví mi už nikdo nevrátí, tak z toho chci aspoň vytáhnout co nejvíc, když už bude ta možnost, sám se do vymáhání od pojišťovny nechci pouštět, proto chci znát nějaké reálné zkušenosti s agenturou, znám to z práce člověk zapomene napsat nějaké slovo oni se toho chytí a pojištovna nic nevyplatí
Jen abych doplnil tu pojišťovnu, mě ženská poničila auto, byl kamerový záznam, bylo vyjádření od PČR - viník byl jasný. Vše jsem řešil se SVOJI pojišťovnou, která to řešila z důvodu pojistné události - já ji dal papír od policie, kde byl viník a oni mi řekli, Nebojte se , jste náš klient, my toto pořešíme za vás... Ona měla jinou pojišťovnu a vše si to ty pojišťovny vyřešily mezi sebou, mě to měsíce přišly peníze na účet.
Jen jsem podepsal dva papíry, byl jsem 1x na policii a 1x na úřadě. hotovo tečka.
Tak proto jsem psal, že bych to nechal na pojišťovně. Nevím jakou máš pojišťovnu a jak máš nastavenou pojistku a zdali takové služby v pojistce máš zahrnuty. Já je měl, a ušetřilo mi to mrak času a "vyjednávání". Manžel té ženské rozhodnutí napadl a nařknul mě z pojistného podvodu. Naštěstí kamerový záznam byl rozhodující. Jeho žena se i přiznala, to jen ten její manžel, ko*kot, si něco dokazoval.
To je to, proč říkám že bych to řešil přes pojišťovnu.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky napsal:
Jen abych doplnil tu pojišťovnu, mě ženská poničila auto, byl kamerový záznam, bylo vyjádření od PČR - viník byl jasný. Vše jsem řešil se SVOJI pojišťovnou, která to řešila z důvodu pojistné události - já ji dal papír od policie, kde byl viník a oni mi řekli, Nebojte se , jste náš klient, my toto pořešíme za vás... Ona měla jinou pojišťovnu a vše si to ty pojišťovny vyřešily mezi sebou, mě to měsíce přišly peníze na účet.
Jen jsem podepsal dva papíry, byl jsem 1x na policii a 1x na úřadě. hotovo tečka.
Tak proto jsem psal, že bych to nechal na pojišťovně. Nevím jakou máš pojišťovnu a jak máš nastavenou pojistku a zdali takové služby v pojistce máš zahrnuty. Já je měl, a ušetřilo mi to mrak času a "vyjednávání". Manžel té ženské rozhodnutí napadl a nařknul mě z pojistného podvodu. Naštěstí kamerový záznam byl rozhodující. Jeho žena se i přiznala, to jen ten její manžel, ko*kot, si něco dokazoval.
To je to, proč říkám že bych to řešil přes pojišťovnu.
no jo jenže to co popisuješ je škoda na majetku, já mám újmu na zdraví a vozidlo nebylo moje, byla to motorka zákazníka