erikus napsal:
Ahoj,
je zde někdo kdo by fundovaně dokázal poradit? Mám minimum zkušeností ale velkou chuť se pustit do něčeho nového...
Díky
Dneska už ho můžeš pouze koupit.Těžit ho už je nereálné. Podle mne je zajímavější ethereum.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
erikus napsal:
Ahoj,
je zde někdo kdo by fundovaně dokázal poradit? Mám minimum zkušeností ale velkou chuť se pustit do něčeho nového...
Díky
zacinas o Xlet pozdeji... nicmene pokud budes extra sikovnej, urcite je moznosti dost:
predstavu si muze udelat zde:
https://coinmarke...17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Běžnej člověk s počítačem a vhodnou výkonnou grafikou mohl Bitcoin těžit tak do roku 2014, dále už se to nerentovalo.
Co si vzpomínám tak 2 grafiky/4 jádra dávaly 1.4GH/s a v poolu jsem v létě 2013 dostával asi 0.05 - 0.1 BTC denně.
Pokud bych to spustil dnes tak mi to vytěží 0.00000481 BTC za měsíc !!! a to je asi $0.06 za 360kW/h => propálil bych 2000Kč měsíčně za elektriku
Současná realita:
Chci těžit BTC, nakoupím teda miner za $6000 co dává 2000GH/s a měl bych vytěžit 0.00687 BTC za měsíc ($88).
Tedy splatím ten HW za 68 měsíců. ALE !!! to je jen teorie, mezitím vzrůstá složitost výpočtů. Musel bych počítat že i cena BTC půjde ještě nahoru, na 2x-3x pak snad by se to rentovalo. Ale mašinka bere 1.2kW.... no a za rok je to 10MWh... no asi 60000,-Kč za elektriku za 2 vytěžené BTC ročně. Takže reálně se těžit dá, ale nebude to výdělečné. Ale určitě bych do toho nyní nešel
leto 2013 bylo na BTC spis pozde... to huz frcely jine mince
IMHO pokud je clovek talent, da se na tom vydelat. Ale spis na BMW foru bych doporucil bitcontalk.org. Ne kvuli offtopicum ale protoze u tohohle jsou zasadni CERSTVE informace.
Nez ti to nekdo prechrousta sem, casto je uz pozde a lukrativni chvile pominula.
17 cm
Dneska už se těží jen v Číně poblíž obřích hydroelektráren kde je elektřina velmi levná nebo dokonce zdarma... nikde jinde to nemá smysl... Jak píšou kluci, jdeš o pár let pozdě
A počkej až ta bublina splaskne až si lidi uvědoměj že nemaj prakticky nic cennýho
HonzaGS-SV napsal:
Dneska už se těží jen v Číně poblíž obřích hydroelektráren kde je elektřina velmi levná nebo dokonce zdarma... nikde jinde to nemá smysl... Jak píšou kluci, jdeš o pár let pozdě
A počkej až ta bublina splaskne až si lidi uvědoměj že nemaj prakticky nic cennýho
několik století tady fungují papírové peníze, které taky nemají žádnou skutečnou hodnotu a nezdá se, že by to někomu vadilo...
Zdvacetinásobení hodnoty bitcoinu za rok je bezpochyby fascinující záležitostpod trvalým dohledem
Je to tak bitcoin už dneska opravdu né, musela by být energie zdarma + HW taky zdarma nebo za hubičku, za pět prstů či podobně.
Každý si to může spočítat v kalkulačcehttps://alloscomp...calculator stačí jen zadat hashovací výkon.
Taky si říkám proč jsem do toho nenaskočil o 2 roky dřív, mohl jsem mít mohl jsem mít pár set nebo i tisíc BTC a jen bych si za jejich dnešní cenu užíval někde v karibiku
Bitcoinů je omezené množství a přibývat budou čím dál pomaleji, takže jejich hodnota půjde nahoru. Kdo si počká určitě vydělá. Jde jen o to nečekat příliš dlouho, mohlo by se přihodit něco nečekaného
atomix napsal:
Taky si říkám proč jsem do toho nenaskočil o 2 roky dřív, mohl jsem mít mohl jsem mít pár set nebo i tisíc BTC a jen bych si za jejich dnešní cenu užíval někde v karibiku
tohle neni na reseni verejne na foru.. pokecame nekdy na srazu 17 cm
Děkuji za info, ale stále mi to vrtá hlavou....dal by se využít klasickej starší větší server? Nemusí to být na BTC, ale třeba na Monero.... No a elektřinu bych chtěl brát ze solárka....
Prostě trochu jinej přístup ale aby to trošku cinkalo https://t.me/pump_upp
erikus napsal:
Děkuji za info, ale stále mi to vrtá hlavou....dal by se využít klasickej starší větší server? Nemusí to být na BTC, ale třeba na Monero.... No a elektřinu bych chtěl brát ze solárka....
Prostě trochu jinej přístup ale aby to trošku cinkalo
Cinkat to bude, ale zaroven to bude stat prachy. Ciste odhadem pro Monero das 15k za pecko s grafikou (RX570?), k tomu solary aby to utahlo tech stalych cca 200W, takze tezit jen ve dne v lete nebo pridas akku (5k/1kWh, takze nekolikrat) - to mas navratnost v radu let, pokud by narocnost tezby nerostla (coz roste) - IMHO nesmysl.
Proč, když je to tedy tak nevýhodné pořád nejsou dostupné grafické karty střední - střední vyšší třídy(1060)?
Nechal jsem si postavit nový pc a nesehnal slušnou grafickou kartu a 11 000Kč a více se mi za ní dávat nechce :-(
Jirik napsal:
Proč, když je to tedy tak nevýhodné pořád nejsou dostupné grafické karty střední - střední vyšší třídy(1060)?
Nechal jsem si postavit nový pc a nesehnal slušnou grafickou kartu a 11 000Kč a více se mi za ní dávat nechce :-(
Nevyhodne s ohledem na mistni cenu energii. Proto se taky tezba stehuje tam, kde je levnejsi elektrina (Cina) a pripadne neni problem s chlazenim (Island).