Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW F650GS
Strana 1 z 2:   1    2  

Cinske olejove filtry
mison
Přidané 14.02.2018 14:31

Registrace: 09.02.16
ma s tim niekto skusenost? Cena je nizka, vyzeraju ako HF151.. na moto sa meni olej kazdy rok, tak pokial je ta kvalita aspon priemerna, tak by to nemuselo byt zle.

https://www.ebay....mp;vxp=mtr

TomR1
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 14:39

Registrace: 08.09.09
Ahoj, sorry ale

1. jsou věci na kterých opravdu nemá smysl šetřit a nechápu co Tě k tomu vede dělat pokusy kvůli pár korunám u takto důležitého dílu..?????

2. kolik je ta úžasná úspora..?
https://www.alza....BjEALw_wcB

Ale jak se říká: Kdo chce kam pomozme mu tam...

Tom
Tom

encore
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 14:57

Registrace: 18.06.14
lol určitě to zkus. Kdyby to nevyšlo, tak pak mrkni sem https://www.bmwgs...d_id=17514

Pokud už nemáš najitej motor na aliexpresu.
Doplňky a díly na BMW GS: https://mojegs.cz
Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
Zajímavé fotky z cest po světě na BMW GS: https://www.faceb...k=timeline

blog.mojegs.cz/wp-content/uploads/2016/12/logo-mojegs_barevne-300x93.jpg

mison
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 14:58

viem za aku cenu je hiflo na alze, ale pytam sa na skusenosti. Je viac ako pravdepodobne, ze hiflo je tiez made in china ako vacsina veci. Par korun rozdiel je aj medzi origo bmw a hiflo. Pravdepodobne kupim ten z alza, ale zaujima ma ako su na tom cinske filtre. Ci to nieje dobra tema na diskusiu?

mison
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:17

a tiez idem dat do tlmicov cesky tlmicovy olej za 3 eura/liter, ale to je v inom vlakne. Nechcem davat do moto viac prachov ako je treba. Zaujimalo ma to iba preto, ze cina vychadza 1,8eur za filter a najlacnejsi filter v EU hiflo priemerne 4 eura co je za par plieskov a kus papiera celkom dost nie?

TomR1
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:20

Píšeš, že znáš cenu z Alzy a že olej měníš každý rok... v tom případě Já tam vidím rozdíl a ušetřených 38,- Kč za rok.

Jestli Ti ta úspora 38,- Kč stojí za pokus s ¨no name¨ značkou pak jak jsi psal: ¨by to nemuselo být zlé...¨ (když budeš mít štěstí)

Tom
Tom

TomR1
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:23

mison napsal:
a tiez idem dat do tlmicov cesky tlmicovy olej za 3 eura/liter, ale to je v inom vlakne. Nechcem davat do moto viac prachov ako je treba. Zaujimalo ma to iba preto, ze cina vychadza 1,8eur za filter a najlacnejsi filter v EU hiflo priemerne 4 eura co je za par plieskov a kus papiera celkom dost nie?

Promiň, beru vše zpět.

Buď si děláš pr..l a Já ti to sežral a nebo je to ztráta času Ti něco vůbec vysvětlovat.

Hodně zdaru.

Tom
Tom

mison
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:26

vobec si nerobim prdel.. len ma zaujima ake mas skusenosti s cinou ked hned vravis ze je to zle. Ked uvidis v obchode dve podobne housky z ruznych pekaren tak kupis automaticky drahsi? proste ma zaujima ako su na tom tie filtry.. ked to cinania vyrabaju, tak sa to zrejme aj kupuje a pouziva. Mozno je to presne ten isty filter aky davas do moto akurat v inej krabici.

TomR1
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:37

Možná jsou stejné, ale Já raději zaplatím navíc 38,- Kč za to že nebudu trnout jestli to je OK a budu mít klidný spaní.

Prostě mě stojí za to dát navíc 38,- Kč za značku kterou mám vyzkoušenou a je všeobecně používaná a nemusí to být zrovna originál díl...

Ale už tuším odkud vítr fouká a je mi jasné, že ty zase nebudeš mít klidný spánek pokud bys měl pocit, že jsi utratil zbytečně nějakou kačku.

Uvidíme, třeba Ti poradí někdo další.

Pak je to v pořádku, každý podle svých priorit a jak už jsem psal - hodně zdaru.

Měj se

Tom
Upravil TomR1 dne 14.02.2018 15:38
Tom

servisak
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:42

Registrace: 02.01.09
Presne z tohodle duvodu uplne nesnasim servisovat F ka . Kdyz se resi i setreni na olejovem filtru.
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

xarrow
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:55

Registrace: 20.08.13
Konkrétně s olej. filtry z Číny zkušenosti nemám. Nakupuju buď na https://www.bangg... nebo DX.com. Teď jsem vzal nějaký věci na pitbike, ale to je jiná diskuze, byť Stomp, stejně všechno čína. Něco funguje něco je shit, ale s tím tam nakupuju.

Co se filtru týče, dávám buď origo, ale sada stojí 600+ nebo tohle https://www.motov...talie.html. Řekl bych, že jsou to origo filtry Smile. Mají uvnitř ten plech a pružinu (obtokový ventil?). Ale já najedu 20000 km za rok, takže desetikačky na filtru neřeším. Víc by mě stála případná závada a byl bych nasranej, že nemůžu jezdit Wink. V loni jsem nechával dělat servis a při té příležitosti nevyměnili těsnění pod víčkem filtru. ****vinka za 60 Kč v servisu za 10k, ani bych si nevšiml. Ale když jedeš trip kolem republiky a teče ti olej z pod víčka, tak si všimneš a v sobotu se to neřeší úplně ok. Buď to něco pokazí nebo to ve finále stojí víc.
Kazděj podle svých možností, zkušeností a asi i štěstí Grin.
Upravil xarrow dne 14.02.2018 15:59

Bohumil
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:55

Registrace: 13.02.07
Taaak a zrovna si objednej cinskou brzdofku, zarofky, brzdovy hadice...no a za 2 roky to mozes zrecyklovat jak cinskyho skutra...Grin
Kupredu spatki ni krok...

encore
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 15:56

Registrace: 18.06.14
To není o Fku, to je o majiteli Smile
Doplňky a díly na BMW GS: https://mojegs.cz
Online ceník BMW dílů:https://mojegs.cz...h-dilu-bmw
Zajímavé fotky z cest po světě na BMW GS: https://www.faceb...k=timeline

blog.mojegs.cz/wp-content/uploads/2016/12/logo-mojegs_barevne-300x93.jpg

xylem
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 16:08

Registrace: 16.09.15
mison napsal:
vobec si nerobim prdel.. len ma zaujima ake mas skusenosti s cinou ked hned vravis ze je to zle. Ked uvidis v obchode dve podobne housky z ruznych pekaren tak kupis automaticky drahsi? proste ma zaujima ako su na tom tie filtry.. ked to cinania vyrabaju, tak sa to zrejme aj kupuje a pouziva. Mozno je to presne ten isty filter aky davas do moto akurat v inej krabici.

.... kdybych před vás pánové postavil dvě krabičky od sirek ale dvě NAPROSTO stejný krabičky a o jedný z nich vám řekl, že je z USA, tak .......

Wink pardon, mi to nedalo no ...

mison
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 16:22

iste ze je to o majiteli.. na tie cinske som dostal typ od ineho chalana, a momentalne ked je v alze hiflo (co podla ceny tiez nebude ziadna slava) za 3,8eur (bezne 5-6eur) tak tie cinske nebudem riesit. Olej tam dam najlacnesi na na trhu, shell. Este stale mohla ta debata dopadnut tak, ze jasne tie cinske kupujeme uz roky a su v pohode Grin . Za pokus to stalo sa opytat nie? Aj cinsky filter ma by pass a aj cinania maju vlastny trh s kvalitnymi vecami. Na xiaomi nikto nenadava. Netreba byt zaujaty, a hned odsudzovat, ale je fakt, ze tiez nebudem experimentovat. Z ciny sa mi to viac pozdavalo kvoly celkovej cene a ze mi to pride az domov, kde pri hociakom filtry z eshopu si este zaratajte postovne. aj na ali maju filtre aj za 8 dolarov za kus.

mison
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 16:25

Bohumil napsal:
Taaak a zrovna si objednej cinskou brzdofku, zarofky, brzdovy hadice...no a za 2 roky to mozes zrecyklovat jak cinskyho skutra...Grin
ked uz extrem tak poriadny Bohumile Grin ..btw myslis ze cinania ktorych je asi tak 10x viac ako europanov s autami importuju brzdovku z europy? Ci mas prestavu, ze v cine jazdia na 125 riksach a bicykloch...

HonzaGS-SV
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 16:41

Registrace: 13.09.09
Víš proč je i ten značkový filtr dražší? Že se někdo za něj zaručí... tomu noname je to jedno jaký si udělá jméno/nejméno... Tady vím co kupuju narozdíl od tvého dotazu na neznámý produkt kde může kvalita značně fluktuovat... Může být lepší, horší... ale nevím zda se tu najde někdo kdo by si ho i zadarmo dal do motorky a zkoušel to na sobě... Já nevím já bych z jízdy asi nic neměl s vědomím že se může a nemusí udělat z motoru totálka... Toto fakt nepochopím...

TomR1
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 16:57

Přesně tak pochopil bych kdyby jsme se bavili o rozdílu 500,-, ale přece 50 nebo 100,- nemůže být likvidační pro nikoho kdo si muze dovolit jezdit na motorce ať už to je pionyr nebo eFko...

A i kdyby to byl rozdíl 500,- nebudu to přeci dělat na věcech jako je ol.filt, olej, brzdy apod...Tohle mě fakt hlava nebere na tohle už člověk musí být chronickej skrt...!!

Jinak proti věcem z Činy nic nemám ale je rozdíl zkusit žárovku, gripy, zrcátka apod... nebo díly který muzou způsobit poškození motoru nebo si rozbit hubu...

Tom
Tom

TomR1
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 17:01

mison napsal:
iste ze je to o majiteli.. na tie cinske som dostal typ od ineho chalana, a momentalne ked je v alze hiflo (co podla ceny tiez nebude ziadna slava) za 3,8eur (bezne 5-6eur) tak tie cinske nebudem riesit. Olej tam dam najlacnesi na na trhu, shell. Este stale mohla ta debata dopadnut tak, ze jasne tie cinske kupujeme uz roky a su v pohode Grin . Za pokus to stalo sa opytat nie? Aj cinsky filter ma by pass a aj cinania maju vlastny trh s kvalitnymi vecami. Na xiaomi nikto nenadava. Netreba byt zaujaty, a hned odsudzovat, ale je fakt, ze tiez nebudem experimentovat. Z ciny sa mi to viac pozdavalo kvoly celkovej cene a ze mi to pride az domov, kde pri hociakom filtry z eshopu si este zaratajte postovne. aj na ali maju filtre aj za 8 dolarov za kus.

S tím olejem to taky udělej tak.. kup nejlevnější co najdeš na netu Shell nebo Castrol a k modlitbe za olejovy filtr přidej ještě jednu- abys neměl smůlu na pancovanej obarvenej a prebalenej olej... GrinGrinGrin

Tip pro Tebe: V Číně mají taky brzd desky a kotouče Wink
Tom
Upravil TomR1 dne 14.02.2018 17:03
Tom

mison
Cinske olejove filtry
Přidané 14.02.2018 17:12

HonzaGS-SV napsal:
Víš proč je i ten značkový filtr dražší? Že se někdo za něj zaručí... tomu noname je to jedno jaký si udělá jméno/nejméno... Tady vím co kupuju narozdíl od tvého dotazu na neznámý produkt kde může kvalita značně fluktuovat... Může být lepší, horší... ale nevím zda se tu najde někdo kdo by si ho i zadarmo dal do motorky a zkoušel to na sobě... Já nevím já bych z jízdy asi nic neměl s vědomím že se může a nemusí udělat z motoru totálka... Toto fakt nepochopím...
myslis, ze ked si das znackovy filter a odide ti motor, tak nieco poriesis? Pravdepodobne nie. mozes nakricat na kontretnu osobu co ti to predala, ale tym to konci. Vacsina z vas mozno ani nevie co vam v servise namontuju. Ako som uz pisal, zaujimalo ma ci ma niekto s tymi filtrami osobnu skusenost. Nic viac, nic menej. A kedze som nenasiel na nete 1000 staznosti na cinske filtre do moto, tak mozno to nikto ani neriesi. Niekedy to moze byt kludne tak ze pri vyrobe tych kvalitnych filtrov nechaju bezat stroj o 5 minut dlhsie a potom to predavaju ako noname. Presne ako pisete.. kto by daval smejd do motorky a riskoval, ale ocividne to svoj trh ma ked sa vyrabaju a predavaju. Nikto z vas ich nepozna, nebudem riskovat ani ja.. tym to hasne. Ale v principe ich neodsudzujem, lebo na foto vyzeraju v pohode.

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW F650GS :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 71
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,718
Nejnovější člen: Bezmena22

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.24 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI