Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Oblož : Global Shipping Program
Pamilton
Přidané 18.07.2018 09:47

Registrace: 09.01.14
Zdary,dnes jsem si naběhl na Ebay, podělím se s vámi o zkušenost, popřípadě přidejte svoji.
Dnes jsem si objednal na Ebay bundu Dainese, která se u nás prodává kolem 13 tisíc. Cena 350 dolarů a doprava do ČR 35 dolarů tak avizoval prodejce. Odkliknu: koupit nyní, a platba paypal. Za chvilku mi telefon oznámil blokaci platby v bance prodejci 350 dolarů a v hned na to platbu za dopravu 177 dolarů za služby Global Shipping Program. Takže bunda už vyjde dosti podobně jako v dalších nabídkách. Stalo se to již někomu? Je to kurvárna prodejce nebo Ebay?
BMMW R1200GS LC 2014

lako
Přidané 18.07.2018 09:54

Registrace: 23.02.10
Podle mě by jsi měl kontaktovat PayPal. Podle mě mají ochranu kupujících v tomto směru..
Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich

Instagram - Andrew POV

bmwgsa
Přidané 18.07.2018 16:25

Registrace: 16.10.13
Název tohoto vlákna by měl být spíš: jsem trouba, nečtu aukci celou.

Není to oblož, ale standartní způsob dopravy EBAYe z USA. Kdyby jsis totiž aukci pozorně přečetl, tak v oddělení "Shipping, Returns & Payments" je tento poplatek přímo a viditelně uveden. Je to v položce "Import charges". Tato položka zahrnuje poplatek GSP za zpracování této zásilky - tzn. vyřízení celních formalit a samozřejmně i clo. Tzn. že zásilku již nemusíš proclívat - Vlastně clo zaplatíš už při koupi včetně, zjednodušeně řečeno, poplatku za "celní deklaraci". Pokud jsis myslel, že když kupuješ z USA nějakou věc, a koupíš jí za cenu uvedenou v aukci + dopravu, tak tě musím upozornit, že i zde platí celní předpisy a standartně bys zásilku musel proclít tady. GSP je jednodušší právě v tom, že už nemusíš, všechno vyřídí za tebe. Smile ale pokud tě to potěší, kdysi dávno jsem byl překvapený jako ty. Když jsem ale zjistil všechny fakta a souvislosti, dnes rád využívám, protože je to pohodlné. Navíc, u každé aukce vidím přímo částku, kolik tyto poplatky budou. Když klikneš na "i" u položky "import charges" otevře se ti stránka s podmínkama GSP a vše je tam vysvětleno. Já teda nekupuji bundy ale spíš "speciální" elektroniku (nějaký historický věci, sbírkový kusy atd..) a tohle je běžné. Tento poplatek se odvíjí od ceny kupovaného předmětu. Když je to věc za 30 USD tak je to pár korun, s cenou pak roste i poplatek.. Nicméně platí, že je vidětelně u aukce a jen jsis to nepřečetl. Jediná nevýhoda (pro nováčky nakupující z USA) je že tato položka není přímo u ceny kupovaného předmětu s dopravou ale kousek jinde a to hned řádek pod cenou dopravy (u PC verze) a nebo pod popisem předmětu v podmínkách zaslání (u mobilní verze)
Upravil bmwgsa dne 18.07.2018 16:35

hicks
Přidané 18.07.2018 21:31

Registrace: 09.07.08
na preposilani (zvlast mensich veci) z USA doporucuji pouzit shipito.com.

Sice u toho levnejsiho tarifu zredukovali tracking (porovnej s Aliexpressem), ale stejne je to gut. Nabizeji odstraneni faktury + dvojity prelep...

Pripadne procleni si pak clovek resi sam.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Tomas1200GSA
Přidané 18.07.2018 21:58

Registrace: 04.09.08
Ta bunda by Te vysla na stejne penize, protoze by jsi zaplatil clo tusim 10% + 21% DPH + celni deklaraci, vse je pocitano z ceny zbozi + ceny dopravy.

Takze tech 177$ tak jako tak. Jestli jsi si myslel, ze jsi s tim cesky receno vychcal a nakoupis mimo EU za super penize, tak financak a celnici Te malicko predbehli. Asi o dvacet let.
Od cla a dph je osovbizeno zbozi do 20 Eur.
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6

Pamilton
Přidané 19.07.2018 14:34

Tomas1200GSA napsal:
Ta bunda by Te vysla na stejne penize, protoze by jsi zaplatil clo tusim 10% + 21% DPH + celni deklaraci, vse je pocitano z ceny zbozi + ceny dopravy.

Takze tech 177$ tak jako tak. Jestli jsi si myslel, ze jsi s tim cesky receno vychcal a nakoupis mimo EU za super penize, tak financak a celnici Te malicko predbehli. Asi o dvacet let.

Milý čechu, s nikým jsem vychcat nechtěl, to nemám v povaze. Bunda byla nabízena ve slevě, což jako obchodník dokážu pochopit. Na Ebay jsem již mnohokrát nakoupil a cena byla složena z ceny základní a dopravy. Zde byla cena dopravy vyčíslena přesně pro dodání do ČR a bylo avizováno dopředu kolik v případě nákupu budu platit. Na účtu mi však paypal blokuje podstatně vyšší částku... Jakékoli upozornění na další poplatky, natož konkrétní suma, nebylo uvedeno.
Upravil Pamilton dne 19.07.2018 14:36
BMMW R1200GS LC 2014

hicks
Přidané 19.07.2018 14:37

Tomas1200GSA napsal:

houno... do 22EUR.
17 cm

Pamilton
Přidané 19.07.2018 14:47

bmwgsa napsal:
Název tohoto vlákna by měl být spíš: jsem trouba, nečtu aukci celou.

Není to oblož, ale standartní způsob dopravy EBAYe z USA. Kdyby jsis totiž aukci pozorně přečetl, tak v oddělení "Shipping, Returns & Payments" je tento poplatek přímo a viditelně uveden. Je to v položce "Import charges". Tato položka zahrnuje poplatek GSP za zpracování této zásilky - tzn. vyřízení celních formalit a samozřejmně i clo. Tzn. že zásilku již nemusíš proclívat - Vlastně clo zaplatíš už při koupi včetně, zjednodušeně řečeno, poplatku za "celní deklaraci". Pokud jsis myslel, že když kupuješ z USA nějakou věc, a koupíš jí za cenu uvedenou v aukci + dopravu, tak tě musím upozornit, že i zde platí celní předpisy a standartně bys zásilku musel proclít tady. GSP je jednodušší právě v tom, že už nemusíš, všechno vyřídí za tebe. Smile ale pokud tě to potěší, kdysi dávno jsem byl překvapený jako ty. Když jsem ale zjistil všechny fakta a souvislosti, dnes rád využívám, protože je to pohodlné. Navíc, u každé aukce vidím přímo částku, kolik tyto poplatky budou. Když klikneš na "i" u položky "import charges" otevře se ti stránka s podmínkama GSP a vše je tam vysvětleno. Já teda nekupuji bundy ale spíš "speciální" elektroniku (nějaký historický věci, sbírkový kusy atd..) a tohle je běžné. Tento poplatek se odvíjí od ceny kupovaného předmětu. Když je to věc za 30 USD tak je to pár korun, s cenou pak roste i poplatek.. Nicméně platí, že je vidětelně u aukce a jen jsis to nepřečetl. Jediná nevýhoda (pro nováčky nakupující z USA) je že tato položka není přímo u ceny kupovaného předmětu s dopravou ale kousek jinde a to hned řádek pod cenou dopravy (u PC verze) a nebo pod popisem předmětu v podmínkách zaslání (u mobilní verze)

OK děkuju za vysvětlení, sice bych se vsadil, že jsem posléze prohledal všechny odkazy spojené s tou nabídkou a zmínku o poplatcích jsem nenašel, každopádně co píšeš dává smysl.
BMMW R1200GS LC 2014

Tomas1200GSA
Přidané 19.07.2018 16:35

hicks napsal:
Tomas1200GSA napsal:

houno... do 22EUR.

ach, to nám soudruzi dopřáli...
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6

Tomas1200GSA
Přidané 19.07.2018 16:38

Pamilton napsal:
Tomas1200GSA napsal:

Milý čechu, s nikým jsem vychcat nechtěl, to nemám v povaze. Bunda byla nabízena ve slevě, což jako obchodník dokážu pochopit. Na Ebay jsem již mnohokrát nakoupil a cena byla složena z ceny základní a dopravy. Zde byla cena dopravy vyčíslena přesně pro dodání do ČR a bylo avizováno dopředu kolik v případě nákupu budu platit. Na účtu mi však paypal blokuje podstatně vyšší částku... Jakékoli upozornění na další poplatky, natož konkrétní suma, nebylo uvedeno.

Jak se můžeš nazývat obchodníkem, když nevíš absolutní základy týkající se cla a dph ze zemí mimo EU???
Smile

Už ani ózetka nejsou co bývalismiley004
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6

hicks
Přidané 19.07.2018 17:24

Tomas1200GSA napsal:
hicks napsal:
Tomas1200GSA napsal:

houno... do 22EUR.

neraduj se, seveřane. Ma to padnout na nulu...

https://ekonomika...nomika_fih

...doufam, v dalsi revoluci...
17 cm

Tomas1200GSA
Přidané 20.07.2018 13:18

hicks napsal:
Tomas1200GSA napsal:
hicks napsal:
Tomas1200GSA napsal:

houno... do 22EUR.

neraduj se, seveřane. Ma to padnout na nulu...

https://ekonomika...nomika_fih

...doufam, v dalsi revoluci...

Se tady necháme absolutně zgleichschaltovat... jebky
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6

hicks
Přidané 20.07.2018 15:00

Tomas1200GSA napsal:
Se tady necháme absolutně zgleichschaltovat... jebky

...jako jestli mi odpalej Aliexpress.. a za zbozi za 8USD budu platit +21% VAT PLUS 10USD za zprostredkovani poste.. tak osobne potahnu na Brusel.

Protoze tolik casu co setri Ali se jen tak nevidi. Clovek nemusi litat po obchodech jak ****.. aby mu casto prodali TO SAME zbozi, co predtim koupili nekde v Schenzenu na trzisti.
17 cm

schrek
Přidané 20.07.2018 22:11

Registrace: 24.08.10
me nesere ze mi daji clo a dan sere me poplatek poste 220,- a to sem rad jelikoz kdyz to de pres DHL je to minimalnbe 550,- a dokonce to myslim uz zvedli na 810,-

a presne z toho duvodu jsem rad kdyz si neco poslu z USA to udelaji za me (GSP) bez te hnusne posty
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 69
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,724
Nejnovější člen: setr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.77 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI