dneska si tak prijdu a chci nastartovat, ale jak asi chapete, ani tuk. Nerozsviti se ani palubka, proste nic. Tak jsem zmeril baterii a ma 12.75V takze by mela byt v cajku. Dalsi vec je jeslti pod zatezi,ale spis me zarazi jeden dalsi problem.
Kdyz otocim klickem do polohy zapnuto, nestane se nic. ale jakmile zapalovani vypnu (klicek v poloze vypnuto/zamcena riditka), tak zacne palubka (tachometr a otacky trochu poskakovat, jako kdyz se na zacatku kalibruji budiky.) Bzuci to v intrvalech a porad do kola. Chci se zeptat, co je to za ten bzukot (jaka soucastka to zpusobuje), kdyz se vypne zapalovani a klicek? Zpoza motoroveho prostoru vychazi takovy klepot, jakoby se neco utahovalo/priviralo, ale to bylo bezne po kazdem vypnuti nebo zapnuti klicku. Jedna vec je palivova pumpa, to je jasne, to to neni, ale co to potom tedy je? Nejake napady?
Magmar napsal:
Takhle přesně se motorka chová když je baterka v háji.. Přípoj ji na nabíječkou a pak to zkus.. Ale na kabely se určitě taky podívej
Pochopil bych kdyby to hejbani rucicek na budikach zacalo pri zapnutem zapalovani - al ze to dela, kdyz je vypnute, mi nedava smysl. A baterka ma 12.75V coz je optimum.
Zkusim to nejdriv s nabijeckou az prijdu z prace, ale nedava mit o moc smysl, ze by se to takhle chovalo, kdyz je baterka v haji.
Mas s tim stejne zkusenosti, Magmare?
Změř napětí při otočení klíčku, jestli nesletí dolů. Někdy se tváří v pořádku, ale je úplně v háji, mě se kupříkladu sama nějak přepolovala a budíky poskakovali taky na yamaze.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Ahoj,
za mě - baterie v háji, ale úplně. Dokonce tak, že to nenastartuješ ani přes kabely
Na motorce manželky (F650GS twin) to dělalo úplně to samé a koukal jsem jak blázen, ale ani přes ty kabely to nešlo nahodit..
Ideální řešení je vyzkoušet to s jinou baterií
nForger napsal:
Ahoj,
za mě - baterie v háji, ale úplně. Dokonce tak, že to nenastartuješ ani přes kabely
Na motorce manželky (F650GS twin) to dělalo úplně to samé a koukal jsem jak blázen, ale ani přes ty kabely to nešlo nahodit..
Ideální řešení je vyzkoušet to s jinou baterií
Zdravim, ja jsme zapomnel napsat, ze mam taky F650GS Twin. Chtel jsem se nejdriv ujistit, ze to je tou baterii, predtim nez kupovat novou, takze asi budu muset zkusit na funkcni a podle toho jednat.
Trochu me panove utesuje, ze jste podobny problem take meli, pac ja jsem myslel, ze me rano omejou. Poskakovani budiku pri vypnutem klicku, to je problem tak pro chocholouska.
Ano přesně tohle jsem viděl na motorce v Italii kde klekla baterka (odešel jeden článek).. Normalně jsme zapnuli kliček - naskočily pouze hodiny jinak se nic nestalo - kliček vypnout a normalně rafičky padly kousek dolů a třasly se jak epleptik a chrčelo to.. že ma baterka 12.7 v klidu nic neznamená... ta baterka ktera odešla měla cca 3 mesice po přijezdu domů 12.2 ale jakmile jsi ji chtěl něčím zatížit byla skoro na nule.. schválně to měř když otočíš klíčkem a až to nastartuješ tak proměř jak moc ti do dobíjí/přebíjí nebo nedobíjí