Dělá to Epson, měl by mít trysky s nějakým potahem, který by měl bránit zasychání. Nicméně i tak pokud netiskneš denně - resp. několikrát do týdne (včetně všech barev), pořiď si laserovku...
Multifunkční síťová (je to super, tisknu z obýváku, z pracovny... ze všech notebooků atd...) černobílá laserovka od HP stojí cca 3000,-
...hele, když jsem to řešil, tak jsem se ptal svého IT člověka co mi dělá PC, síť atd.. Řešil jsem rychlost tisku/skenování atd.. Všechno na nic, rozdíl skoro nepoznáš (tedy řešil jsem HP v ceně cca 8 tis Kč), hlavní je záruka. Ok, koupil jsem HP, zaregistroval, prodloužil záruku na 3 roky a hle. po cca 26měs. odešla tisková hlava. Ok zavolal jsem, nahlásil číslo tiskárny, poslal do Holandska a za týden jsem měl doma novou tiskovou hlavu, takže za mě ok. Když jsem to říkal tomu IT člověku, tak mi jen suše odvětil, jsem to říkal.
Navíc mi sdělil, jen tak na okraj, info týkající se těchto tiskáren s zásobníky/tankovacím systémem. Zásobník je dobrá věc, jedna náplň na xy stránek, ale je třeba to odladit spolu s celkovou kapacitou tiskové hlavy. Prý to vydrží třeba 2,5 XY zásobníku a pak odejde. Omluva za slohové cvičení pouhého uživatele tiskárny, ale já za sebe opět vezmu tiskárnu rozumného výrobce s dobrou zárukou.
www.jantruhlar.cz
Nicméně i tak je toto téma moc obecné napiš co potřebuješ:
Tiskneš doma v práci?
Jak moc (barva/černobíle)
Kolik stránek za měsíc
Scanuješ hodně (sto stránkové smlouvy, sem tam fakturu?)
Jak píši výše, může ti stačit obyč základní laserovka za 3 tis a bude ti sloužit roky bez problémů, a nebo potřebuješ tiskárnu za 50...
Zvaž jak často to bude... pokud opravdu nebudeš tisknout alespoň jednou (raději víckrát) do týdne tak se na to vykašli a pořiď nějakou laserovou multifunkci ať nemusíš řešit zalepené trysky atd...
jo a hlavně síťovou (určitě máš doma více PC a rozhodně budou spíše přibývat...)