Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Encyklopedie vs. balast ve forech
hicks
Přidané 19.04.2009 21:00

Registrace: 09.07.08
Rad bych zareagoval na neustale stiznosti tykajici se "zaplevelovani" for a vzpominek na "uzasne stare casy".

Myslim (tedy berte to za mou spekulaci :), ze:

a) forum kde neni zivo DLOUHODOBE (tj. v rozmeru let) podle mne NEPRODUKUJE ani dalsi hodnotne informace

b) vzpominky na "uzasnou minulost" myslim nezohlednuji prave ten casovy rozmer.. ze zacatku to funguje, ale pak to je nuda... nuda nestimuluje lidskou tvorivost

c) nejsem pro extremni zahlceni offtopicama, nicmene predstava o .. pomalu plynouci diskuzi jen k tematu... je podle mne... utopie. Mate nekdo funkcni priklad?

d) jestli se mistni komunita rozpadne... tak se vsadim, ze nekteri budou uplne stejne vzpominat na "dobu zivou", jako si ted stezuji na prilis mnoho offtopicu.

e) mam dojem, ze pro nemalo clenu fora je tohle tak nejak.. prvni nebo jedna z prvnich zkusenosti s diskutovanim po inetu... prosim... nevyvozujte z toho prehnane zavery

-

f) dal bych chtel hlasovat jeste jednou u Milosa za zavedeni wiki :))
Upravil hicks dne 19.04.2009 21:02
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

hicks
Přidané 19.04.2009 21:26

Emilio napsal:
Co to je wiki?To je něco jako PREJT?

prejt to je, kdyz do wiki pises ty Grin

wiki jsou stranky ktery muze editovat kazdej, takze treba na udajich o dvanactce se muze podilet klidne 30 lidi...
17 cm

mencas
Přidané 19.04.2009 21:31

Registrace: 21.05.08
Hicks: prosím tě, chtělo by to rozepsat pořádně co je to to "wiki" nebo dát sem odkaz kde to seženu, protože, jestli to mám chápat tak, že jeden den tam napíše toto a druhý den to změní někdo na tamto a tak to pokračuje...to asi nejde...prosil bych nějakou nápovědu, řekl bych že je to dost podstatný detajl, kterému nerozuumím Grin ...doufám, že nejsu sám pray
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

hicks
Přidané 19.04.2009 21:35

mencas napsal:
Hicks: prosím tě, chtělo by to rozepsat pořádně co je to to "wiki" nebo dát sem odkaz kde to seženu, protože, jestli to mám chápat tak, že jeden den tam napíše toto a druhý den to změní někdo na tamto a tak to pokračuje...to asi nejde...prosil bych nějakou nápovědu, řekl bych že je to dost podstatný detajl, kterému nerozuumím Grin ...doufám, že nejsu sám pray

takze -- wiki je v zasade program vychazejici/podobny wikipedii.. a funguje to v zasade tak jak jsi rikal.

Text muze menit kazdy, pricemz se uchovava historie... vypada to divne, ale dost casto to funguje.

Proste si vzpomenes na novou svolavacku, dopises do wiki.. ale udelas tam kix, ten 2 dny na to nekdo opravi atd.

V principu se muzes s nekym "chytit" nebo je mozne jedno tema vandalizovat... nicmene i to se da vratit nazpet.

Secteno podtrzeno.. je to VELMI EFEKTIVNI.

Ja bych treba rad udelal stranku o osmistofce se seznamem bugu...
17 cm

hicks
Přidané 19.04.2009 21:42

Emilio napsal:
Já to nechápu,ale to nevadí,pak mě to vysvětlíš,když to znáš!

mam to na www.motorrad.cz

staci dat upravit stranku.. muze to kazdej.

A jak to vůbec znáš?

ja jsem to nasadil v praci i na soukromy veci a je to fakt UKRUTNE RYCHLY. Nemusis se parat s nicim, rovnou pises a ostatni muzou hned pouzit.

Ten prejt bych si ale dal!

bioprejt Smile
17 cm

swat
Přidané 19.04.2009 22:01

Registrace: 18.03.07
No to by byl ještě větší chaos, než když do toho zasáhnu já Smile .... tohle jde snad možná na líbímseti.cézet ale tady???ShockShockShockShock Bože jen to ne..........stressstressstress
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis Smile

hicks
Přidané 19.04.2009 22:08

petrj napsal:
No to by byl ještě větší chaos, než když do toho zasáhnu já Smile .... tohle jde snad možná na líbímseti.cézet ale tady???ShockShockShockShock Bože jen to ne..........stressstressstress

znas lepsi zpusob jak udrzovat aktualizovane informace?

Clankem ktery vydate znova, a znova a znova?

Scrollovanim ve forech? Swate doporucuju ti neco si o wiki zjistit...

navic, kdyz se to nepovede, tak co? Smile se zrusi a hotovo..
17 cm

Drdodo
Přidané 19.04.2009 22:27

Registrace: 14.07.08
Tak jsem psal příspěvek, a po odeslání se nic nevložilo, protože systém mě mezitím odhlásil...možná s tímhle by Admin mohl něco dělat, stalo se mi to už podruhé.
Jinak něco ve stylu Wiki by možná stálo za zkoušku...já osobně ale myslel opravdu na něco ve stylu Novinky.cz, tedy bodování příspěvků. Potom by mi stačilo otevřít vlákno, a na prvních místech by nejdřív byl seznam např. prvních pěti nejbodovanějších příspěvků - a já bych v nich snad nalezl odpověď na předmět vlákna. Takhle musím pročítat tuny pozdravů a poznámek o počasí, než najdu relevantní odpověď...

vevis
Přidané 19.04.2009 22:33

Moderátor
Registrace: 05.03.08
Taky se mi to obcas stane.Staci dat zpet,prizpevek se objevi,zkopirovat a po znovuprihlaseni znovu vlozit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

hicks
Přidané 19.04.2009 22:36

Davleo napsal:
Tak jsem psal příspěvek, a po odeslání se nic nevložilo, protože systém mě mezitím odhlásil...možná s tímhle by Admin mohl něco dělat, stalo se mi to už podruhé.
Jinak něco ve stylu Wiki by možná stálo za zkoušku...já osobně ale myslel opravdu na něco ve stylu Novinky.cz, tedy bodování příspěvků. Potom by mi stačilo otevřít vlákno, a na prvních místech by nejdřív byl seznam např. prvních pěti nejbodovanějších příspěvků - a já bych v nich snad nalezl odpověď na předmět vlákna. Takhle musím pročítat tuny pozdravů a poznámek o počasí, než najdu relevantní odpověď...

nemeni se ti dynamicky IP?

Ad. bodovani prispevku... jo proc ne, ale wiki je jeste o necem jinem... nicmene par bodu to ma spolecne, souhlas.
17 cm

Drdodo
Přidané 19.04.2009 22:58

vevis napsal:
Taky se mi to obcas stane.Staci dat zpet,prizpevek se objevi,zkopirovat a po znovuprihlaseni znovu vlozit.

Nečekal jsem, že to půjde dát z5. Příště to zkusím. Normálně si text kopíruju do schránky, než to odešlu, ale tentokrát jsem to neudělall, protože jsem těsně předtím procházel jinou diskuzi...

Jinak mám statickou IP, takže nevím, kde je problém...

Drdodo
Přidané 19.04.2009 23:07

JInak Wiki používám hodně často, hlavně její originál ANJ stránky. Je tam ale vždycky risk, že informace není pravdivá. On totiž může někdo napsat úplnej blábol, a dokud ho někdo neopraví (za lepší blábol), tak tam prostě visí. A lidi, kteří jsou zvyklí tam jít a nalézt odpověď, ho pak šíří dál jako pravdu pravdoucí. Párkrát jsem tam už narazil na blbost, ale byl jsem línej to opravit...což by se mohlo stávat i tady na fóru.
Ale jinak souhlas, ono je to vlastně jedno, jestli se lidi hádají v diskuzi, nebo si navzájem přepisují text:-) Ale když se vrátím k tomu bodování: pokud někdo napíše blábol, dostane 0 bodů a každý ví...pokud někdo napíše dobrou věc, dostane mraky bodů, a každý zase ví, na čem je...zdá se mi to bezpečnější, než že se trefíš na "wiki" zrovna do období, kdy tam visí blábol a nikdo ho nestihl přepsat, nebo ho naopak zase někdo už přepsal na blábol:-)
Možná by to šlo vyřešit tak,že se technický článek "otestuje" na fóru pomocí názorů čtenářů (tedy něco jako korektura), a když dosáhne určité hodnocení (třeba pomocí bodů), může se přesunout do sekce Články...

randolf
Přidané 20.04.2009 00:19

Registrace: 27.04.08
mencas napsal:
Hicks: prosím tě, chtělo by to rozepsat pořádně co je to to "wiki" nebo dát sem odkaz kde to seženu

No... nejlip se o tom doctes na wikipedii Smile
http://cs.wikiped.../wiki/Wiki

randolf
Přidané 20.04.2009 00:22

Registrace: 27.04.08
Hicks napsal:

takze -- wiki je v zasade program vychazejici/podobny wikipedii.. a funguje to v zasade tak jak jsi rikal.
.

Hixi, je to naopak, ne ze wiki je podobne wikipedii, ale wikipedie se JMENUJE podle tohoto systemu vymeny.spravy informaci.
http://en.wikiped...ikiWikiWeb

hicks
Přidané 20.04.2009 00:25

randolf napsal:
Hixi, je to naopak, ne ze wiki je podobne wikipedii, ale wikipedie se JMENUJE podle tohoto systemu vymeny.spravy informaci.
http://en.wikiped...ikiWikiWeb

ja se jim to snazil nejak vysvetlit.. a hlavne bych nejradeji asi DocuWiki...
17 cm

machradek
Přidané 20.04.2009 00:30

Registrace: 20.06.08
Hicks napsal:
[quote]Davleo napsal:

nemeni se ti dynamicky IP?

Ad. bodovani prispevku... jo proc ne, ale wiki je jeste o necem jinem... nicmene par bodu to ma spolecne, souhlas.[/quTote]

To Hicks: Co má společného změna ip s loginem na webu? Můžeš si klidně během svého session zde změnit ip (třeba z veřejné na neveřejnou, kdy máš ip např. routeru pod který spadáš) ale i přes to jsi stále přihlášen....
Spíše na to budou mít vliv např. cookies.

Radek
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...

www.wildhogs.cz
hicks
Přidané 20.04.2009 01:00

machradek napsal:
To Hicks: Co má společného změna ip s loginem na webu? Můžeš si klidně během svého session zde změnit ip (třeba z veřejné na neveřejnou, kdy máš ip např. routeru pod který spadáš) ale i přes to jsi stále přihlášen....

Radek

ty vis jak tu resi presne sessions?

Ja ne... a IP muzou brat v klidu v uvahu... pokud se mu to odhlasuje, povazuju dotaz na dynamickou ipnu jako naprosto samozrejmy... stejne jako na cookies.
17 cm

machradek
Přidané 20.04.2009 01:19

Registrace: 20.06.08
Hicks napsal:
machradek napsal:

Radek

ty vis jak tu resi presne sessions?

Ja ne... a IP muzou brat v klidu v uvahu... pokud se mu to odhlasuje, povazuju dotaz na dynamickou ipnu jako naprosto samozrejmy... stejne jako na cookies.

To nevím, ale vím, že změnou IP to není... .-) Ale nechci se hádat .-)
Radek
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...

www.wildhogs.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 94
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.28 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI