Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

Stojan na zimu
Tapir
Přidané 01.11.2019 12:29

Registrace: 10.08.19
Dobrý den,

mohli byste mi doporučit nějaký stojan pro uložení motorky na zimu do pozice "pneu ve vzduchu"?
Potřeboval bych na zadek stojan pro letmo uchycené kolo. ( otázka - nebude se to páčit v ložisku, když by to bylo uchycené jen skrz otvor kola jednostranně ? )

A pak nějaký libovolný stojan na předek. Nejraději s odlehčením tlumičů, ale není podmínkou.

Ono jich je na netu dost, ale nejraději dám na doporučení někoho, kdo to má již odzkoušené a je s tím spokojen.

Děkuji Tapír

Mr GS
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 13:16

Moderátor
Registrace: 18.12.08
Tapir napsal:
Dobrý den,

mohli byste mi doporučit nějaký stojan pro uložení motorky na zimu do pozice "pneu ve vzduchu"?
Potřeboval bych na zadek stojan pro letmo uchycené kolo. ( otázka - nebude se to páčit v ložisku, když by to bylo uchycené jen skrz otvor kola jednostranně ? )

a když to stojí/jede na pneumatice, tak se to nepáčí v ložisku? Grin Kolo je tam snad taky jednostranně Wink
Když nechceš nic "páčit", tak si budeš muset podložit motor a nechat stát motorku na něm s vyvěšenými koly, jako na centrálním stojanu... ale určitě tím spíš ulevíš tlumičům, než ložisku.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Tapir
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 14:22

Registrace: 10.08.19
Díky za doporučení konkrétního typu stojanu. Jak jste s ním spokojený ?Smile

xylem
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 14:25

Registrace: 16.09.15
Mr GS napsal:
Tapir napsal:
Dobrý den,

a když to stojí/jede na pneumatice, tak se to nepáčí v ložisku? Grin Kolo je tam snad taky jednostranně Wink
Když nechceš nic "páčit", tak si budeš muset podložit motor a nechat stát motorku na něm s vyvěšenými koly, jako na centrálním stojanu... ale určitě tím spíš ulevíš tlumičům, než ložisku.

no vida taky k zimnimu zamysleni:
+ postavis to na motor - pomuzes "odpocinout" si pruzinam a gumam
- ale zase mas tlumice na dorazech ....

a ted co je "lepsi" ?

ja bych za sebe treba rek, ze je asi lepsi to nechat stat normalne, protoze pak jsou tlumice v klidu (nejsou mackane dorazy) a pruziny zatizene jen motorkou = ani ne v polovine sveho pracovniho zdvihu = zadna unava se na nich neprojevi, urcite ne meritelna (tedy za predpokladu ze jsou samozrejme dobre spocitane/navrzene, coz teda predpokladam ....)

Spitfire
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 14:53

Registrace: 05.06.12
Tak kluci, tohle téma je opravdu vážný, Jel jsem speciálně za Bohumilem se zeptat a kouknout jak to dělá. On mi tvrdí, že nejlepší je motorku otočit úplně a položit ji na řidítka, že to tak děla roky s bicykly a dobrý. Sice z toho tečou všelijaké kapaliny, ale prý se žádná ložiska nepáčí, tlumiče netrpí na dorazech, gumy se netvarují do kostičky a plynové lanko se míň vytahuje. Jenom prosím poraďte mi, motorku se mi podařilo položit na bok, ale nevím jak ji otočit na ty řidítka.
to jen tak pro odlehčení...
Jinak k tématu: Nejlevnější varianta je třeba jednou za 3 měsíce popojet s motorkou o půl metru dopředu. Nebo můžeš na to eSko dodělat centrální stojan a nebo stojan pro letmo uložené kolo. Nic jiného na výběr není. Stojan letmo se uchycuje takhle:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/ZweiRadMuseumNSU_BMW_R1100S.JPG

Nebo dokoupit centrál: Měl by tam pasovat z RS nebo RT.
www.motocykl-online.cz/files/photo/226/full_0225-motocykly-bmw-r1100s-7.jpg
Spitfire přiložený následující obrázek:

[106.12Kb]
Upravil Spitfire dne 01.11.2019 14:58
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90

xylem
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:01

: )) kazdopadne, hlavne at to stoji ..... a motorka rovne ....

kim
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:30

Registrace: 12.10.08
To je dobrý téma fakt Grin Pokud tam máš hlavní stojan tak to na něj postav a budeš mít zadní kolo v luftu pak podšprajcuj trochu motor (nebo jiné vhodné místo) a tím zvedneš předek tudíž budeš mít obě kola v luftu ( a ještě bude možnost jima po týdnu otáčet aby se nevyvěsili pláště ) thumbs up

Mr GS
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:32

Moderátor
Registrace: 18.12.08
Tapir napsal:
Díky za doporučení konkrétního typu stojanu. Jak jste s ním spokojený ?Smile

Já výborně, protože mám centrální stojan... jestli myslíš, že seš vtipnej Wink
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

xylem
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:40

: ))) klidek .....
chce to dat na stojany, tak v poradku ne ? od toho se delaji ..... drzim palce at ti nekdo neco doporuci ...

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 68
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,716
Nejnovější člen: LukasValek

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.25 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI