Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Březen 2026 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

Stojan na zimu
Tapir
Přidané 01.11.2019 12:29

Registrace: 10.08.19
Dobrý den,

mohli byste mi doporučit nějaký stojan pro uložení motorky na zimu do pozice "pneu ve vzduchu"?
Potřeboval bych na zadek stojan pro letmo uchycené kolo. ( otázka - nebude se to páčit v ložisku, když by to bylo uchycené jen skrz otvor kola jednostranně ? )

A pak nějaký libovolný stojan na předek. Nejraději s odlehčením tlumičů, ale není podmínkou.

Ono jich je na netu dost, ale nejraději dám na doporučení někoho, kdo to má již odzkoušené a je s tím spokojen.

Děkuji Tapír

Mr GS
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 13:16

Moderátor
Registrace: 18.12.08
Tapir napsal:
Dobrý den,

mohli byste mi doporučit nějaký stojan pro uložení motorky na zimu do pozice "pneu ve vzduchu"?
Potřeboval bych na zadek stojan pro letmo uchycené kolo. ( otázka - nebude se to páčit v ložisku, když by to bylo uchycené jen skrz otvor kola jednostranně ? )

a když to stojí/jede na pneumatice, tak se to nepáčí v ložisku? Grin Kolo je tam snad taky jednostranně Wink
Když nechceš nic "páčit", tak si budeš muset podložit motor a nechat stát motorku na něm s vyvěšenými koly, jako na centrálním stojanu... ale určitě tím spíš ulevíš tlumičům, než ložisku.
od 23. 4. do 16. 6. servis mimo provoz !!! do odstávky jsou ještě volné termíny-volat předem
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

Tapir
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 14:22

Registrace: 10.08.19
Díky za doporučení konkrétního typu stojanu. Jak jste s ním spokojený ?Smile

xylem
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 14:25

Registrace: 16.09.15
Mr GS napsal:
Tapir napsal:
Dobrý den,

a když to stojí/jede na pneumatice, tak se to nepáčí v ložisku? Grin Kolo je tam snad taky jednostranně Wink
Když nechceš nic "páčit", tak si budeš muset podložit motor a nechat stát motorku na něm s vyvěšenými koly, jako na centrálním stojanu... ale určitě tím spíš ulevíš tlumičům, než ložisku.

no vida taky k zimnimu zamysleni:
+ postavis to na motor - pomuzes "odpocinout" si pruzinam a gumam
- ale zase mas tlumice na dorazech ....

a ted co je "lepsi" ?

ja bych za sebe treba rek, ze je asi lepsi to nechat stat normalne, protoze pak jsou tlumice v klidu (nejsou mackane dorazy) a pruziny zatizene jen motorkou = ani ne v polovine sveho pracovniho zdvihu = zadna unava se na nich neprojevi, urcite ne meritelna (tedy za predpokladu ze jsou samozrejme dobre spocitane/navrzene, coz teda predpokladam ....)

Spitfire
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 14:53

Registrace: 05.06.12
Tak kluci, tohle téma je opravdu vážný, Jel jsem speciálně za Bohumilem se zeptat a kouknout jak to dělá. On mi tvrdí, že nejlepší je motorku otočit úplně a položit ji na řidítka, že to tak děla roky s bicykly a dobrý. Sice z toho tečou všelijaké kapaliny, ale prý se žádná ložiska nepáčí, tlumiče netrpí na dorazech, gumy se netvarují do kostičky a plynové lanko se míň vytahuje. Jenom prosím poraďte mi, motorku se mi podařilo položit na bok, ale nevím jak ji otočit na ty řidítka.
to jen tak pro odlehčení...
Jinak k tématu: Nejlevnější varianta je třeba jednou za 3 měsíce popojet s motorkou o půl metru dopředu. Nebo můžeš na to eSko dodělat centrální stojan a nebo stojan pro letmo uložené kolo. Nic jiného na výběr není. Stojan letmo se uchycuje takhle:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/ZweiRadMuseumNSU_BMW_R1100S.JPG

Nebo dokoupit centrál: Měl by tam pasovat z RS nebo RT.
www.motocykl-online.cz/files/photo/226/full_0225-motocykly-bmw-r1100s-7.jpg
Spitfire přiložený následující obrázek:

[106.12Kb]
Upravil Spitfire dne 01.11.2019 14:58
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90

xylem
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:01

: )) kazdopadne, hlavne at to stoji ..... a motorka rovne ....

kim
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:30

Registrace: 12.10.08
To je dobrý téma fakt Grin Pokud tam máš hlavní stojan tak to na něj postav a budeš mít zadní kolo v luftu pak podšprajcuj trochu motor (nebo jiné vhodné místo) a tím zvedneš předek tudíž budeš mít obě kola v luftu ( a ještě bude možnost jima po týdnu otáčet aby se nevyvěsili pláště ) thumbs up

Mr GS
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:32

Moderátor
Registrace: 18.12.08
Tapir napsal:
Díky za doporučení konkrétního typu stojanu. Jak jste s ním spokojený ?Smile

Já výborně, protože mám centrální stojan... jestli myslíš, že seš vtipnej Wink
od 23. 4. do 16. 6. servis mimo provoz !!! do odstávky jsou ještě volné termíny-volat předem
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

xylem
Stojan na zimu
Přidané 01.11.2019 15:40

: ))) klidek .....
chce to dat na stojany, tak v poradku ne ? od toho se delaji ..... drzim palce at ti nekdo neco doporuci ...

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 149
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,780
Nejnovější člen: VojtechBrumla

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.28 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI