Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina

Výlet Praha-Mnichov-Glossglockner-Vídeň-Brno-Praha
krwell
Přidané 08.07.2020 12:46

Registrace: 17.06.20
Ahoj,
na začátku srpna plánujeme s manželkou výlet na motorce. Vyjíždět budeme z Prahy směr Mnichov do muzea BMW a projít si centrum města, další den na Glossglockner, tam někde přespat, pak Vídeň a projít si centrum města, další den do Brna do Zoo a ráno směr Praha.
Nechtěl by se někdo přidat na výlet?
Další věc, zda je na cestě něco, na co si dát pozor. Nevím, jak je to v Německu a Rakousku, zda tam nejsou nějaké omezení ohledně vjezdu motorek do měst atd.. Mám R1200GS rv.2010.
Popřípadě pokud by jste měli nějaký tip, kde se po cestě stavit.
Díky.

xylem
Přidané 08.07.2020 13:07

Registrace: 16.09.15
jen jed, je to v pohode ... a tipu je desna spousta, ale tezko doporucovat kdyz se nevi na co jsi Wink
ale vzhledem k tomu ze mas sebou polovicku, tak za me tip na vyborne vino v dolnich dunajovicich, fakt doporucuji ... a motorky maji radi
https://www.googl...16.5827993

krwell
Přidané 08.07.2020 13:22

Super. Díky mockrát za tip. My vlastně taky moc nevíme, co by jsme chtěli vidět. Mám motorku pár měsíců a tohle je první společný delší výlet.

xylem
Přidané 08.07.2020 13:37

Registrace: 16.09.15
rado se stalo .....
tak jestli si nekde jeste moc nejel a ani ne ve dvou, tak si projed ten GG a uvidis jestli se ti zamotaji riditka, pripadne batuzku hlava a podle toho to pak doplanuj, z GG na Viden je spousta moznosti kudy jet, spousta hezkych klikatych cest, ale jde to i po rovne dalnici

uzijte si to ...

karlospv
Přidané 14.03.2021 10:20

Registrace: 25.05.16
Jak to dopadlo? Vysla cesta dobre?

krwell
Přidané 14.03.2021 10:44

Dopadlo to tak, že jsme dojeli do Mnichova a od druhého dne hlásili na další 4 dny pekelnej déšť. Čili jsem změnili plány, druhej den jeli zpátky do Prahy celou cestu v lijáku. Vyspali jsme se doma a další den vyrazili autem do Vídně :-). Čili jako motovýlet to moc nevyšlo, ale celkově to bylo v pohodě. Uvidíme jak tenhle rok s tm Glossglocknerem, ale jak to bude možné, tak se tam chci jet podívat.

FaktNeniCoResit
Přidané 05.05.2021 23:42

Registrace: 19.04.20
krwell napsal:
Dopadlo to tak, že jsme dojeli do Mnichova a od druhého dne hlásili na další 4 dny pekelnej déšť. Čili jsem změnili plány, druhej den jeli zpátky do Prahy celou cestu v lijáku. Vyspali jsme se doma a další den vyrazili autem do Vídně :-). Čili jako motovýlet to moc nevyšlo, ale celkově to bylo v pohodě. Uvidíme jak tenhle rok s tm Glossglocknerem, ale jak to bude možné, tak se tam chci jet podívat.

Gloss je dobrej. Byl jsem tam minulej rok s dvouměsíčním řidičákem. Kamarád o tom básnil od zimy. Udělali jsme si výlet - pátek Šumava, sobota Gloss. večer na divoko spánek v Itálii v horách, ráno "nechutně kýčovitý" Alpský vyhlídky, který se taky hned tak nevokoukaj a směr Průsmyk Stelvio. Vzhledem ke kovidový hysterii bylo na obou místech skoro prázdno. Přesto jsme se s kamarádem shodli na tom, že Gloss. je pěknej, ale i z mýho čerstvě motorkářskýho pohledu zbytečně drahej. A že příště pojedeme rovnou na Stelvio, cestou se někde courneme mimo navigační trasu, protože podobných kroucených cestiček naprosto bez lidí a aut je cestou nespočet. Naše cesta byla na víkend tak na hraně (1600 km), ale kdybychom se nezdržovali Glossem, bylo by to na pohodu a Stelvio má hodně co do sebe. Zpátky přes Švýcarsko (tuším 7 km :-)) a dálnice směr Prág.
Takže, Gloss. byl pro mě zážitek, protože to bylo poprvé, větší zážitek byl ale Průsmyk Stevio, cesta tam, kdy nás v Itálii cca 15 km kolonou protáhl v protisměru nějakej dědula na skůtru, pohoda v Alpách a úzký kroucený cesty mimo hlavní trasu.
Nikomu nepodsunuju, že nemá jet na Glossglockner, jen nabízím pohled někoho s mokrým řidičákem, co se nebojí jít proti proudu a označit motorkářskou modlu za zbytečný vyhazování peněz. A jak jsem zjistil později, míst, který se neplatěj a daj se srovnávat s Glossglocknerem, je nejspíš víc. Každopádně, já jedno znám.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 73
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,716
Nejnovější člen: LukasValek

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.21 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI