Tak jsme se vratili z Iranu. Cca 14 dni, 4800 km. Nadherna zeme, skvely lidi, chomejni visi fakt vsude. Ale to slepice Zubova taky, jak jsem s hruzou zjistil po navratu. Az bude trochu casu, sepisu dojmy z cest a film bude. Hynek striha z 20 hodin zaznamu, takze to bude chvili trvat.:-) Narazil jsem na jeden problem a to byl bezolovnatej benzin. Mimo velky mesta to byl vazne problem a ve velkych tak u kazdy ctvrty pumpy. Takze jsem se rozhodl vyhodit katalyzator (mam 1200 GS, rv 2007) a dat Y svod. Mate nekdo zkusenosti, zda je lepsi jen nahradit katalyzator svodem, nebo dat i koncovku vyfuku? Samozrejme rozdil je cena, ale to bych snad jeste zvladl, spis rozdil v chovani motorky. Asi to tu uz nekdy probehlo, ale mozna jsou nejaky novy zkusenosti. A jeste jedna vec - zkousel jste nekdo, jak malo oktanu je BMW schopny jeste polknout? na pristi rok chystame Argentinu a Bolivii a o kvalite benzinu si nedelam iluze. dekuji vsem.
mam Y svod bez katu na 1150 s origo vyfukem. zadny problem.
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Mám to jak Turby a je to ok. Jel jsem Krym a tam jsem viděl jem jednou bezolovnatej benzín v Jaltě. Najel jsem tam 3500 km s olovem a katem. Kat přežil, emise na jedničku. Pak jsem ho vyměnil za Y svod.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
na 91 pojede v pohode. cim horsi bude, tim vice muze motor trpet detonacemi a podobne. pokud bude motor jen klepat, nic se prakticky nedeje, ale pokud zacne detonovat, na benzin se uz neda jet. taky je treba na horsi benzit motor tolik nehonit. pokud ale vim, tak v danem regionu zas tak spatny benzin neni. mnohem horsi asi clovek potka na ukrajine z cerne "domaci" vyroby.
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Dostal jsem tip na cloveka, co vynda kat a necha origo komplet vejfuk, tzn. bez Y svodu. mate nekdo zkusenosti s timhle resenim? Nestrili vam do to vejfuku ve vyssich rychlostech, jen s Y svodem?