Ahoj, Omlouvám se, že to píšu do této sekce, ale mám problém . U 9T jsem měl slabou baterku, předchozí majitel mně řekl, že tam dával novou. Dal jsem motorku nabíjet přes tu zásuvku na zapalovač. Dnes jsem přišel do garáže a baterka byla nabitá. Zkusil jsem motorku nastartovat a sotva naskočila . Baterka jakoby neměla sílu otočit motorem, chytla asi až na druhý nebo třetí pokus. Podotýkám, že v garáži byla teplota okolo 0. Myslíte, že je to tou baterkou ? Nebo tou teplotou ? Nebo to muže být i jiný problém ? Omlouvám se za krkolomný popis, ale motorku mám týden a nevím, jestli je to normální, nebo ne a nevím jak to popsat. Děkuji za odpověď.
Opravdu je nová? originál baterku poznáš, že má takovou světle šedou barvu. Nicméně ikdyby byla nová, tak se v ní mohly zhroutit články. Takže ti asi nezbyde než koupit novou a znova zkusit (baterka je stejná jako do kterékoliv 1200). Teda výměna baterky na R9T není žádný požitek. Ale mě originálka taky dosluhuje, takže asi přišel jejich čas.
BMW R1150GS Adventure '02
BMW F 650 GS TWIN '08
MZ 251 ETZ '90
řekl mně, že je nová, neměl jsem důvod nevěřit . Když jsem viděl co je to za oser tu baterku vyndat, tak jsem radši zainvestoval do nabíječky, abych ji nemusel vytahovat. bohužel ten týden to stálo v garáži, která není vytápěná. Možná jí to dorazilo ...
řekl mně, že je nová, neměl jsem důvod nevěřit . Když jsem viděl co je to za oser tu baterku vyndat, tak jsem radši zainvestoval do nabíječky, abych ji nemusel vytahovat. bohužel ten týden to stálo v garáži, která není vytápěná. Možná jí to dorazilo ...
Kolik to ma najeto? 10000km? Starter netreba cistit. Ja ty starty prisuzujunte zime. A jeste otazka nabijis to pres zasuvku originalni nabijeckou nebo nabijeckou na can bus?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tak ještě počkej než začneš kupovat a vyměňovat baterku. Dneska jsem se do toho pustil a dal úplně novou(Nebylo to takový horor, jak jsem očekával) a najntíčko s novou startovalo stejně tak ztěžka. Takže jak říká servisák, bude to těmi nízkými teplotami (já startoval při 7°C)
BMW R1150GS Adventure '02
BMW F 650 GS TWIN '08
MZ 251 ETZ '90
Rosta64 napsal:
Ahoj, 9T mi startuje furt stejně, bez ohledu na teploty : první dvě otáčky motoru, jako bych jej snad přemlouval a pak normálně chytne
Přesně tak mi startuje i TripleBlack, nová baterka ani promazání startéru nepomohlo, kolegův Triple to nedělá, točí krásně rychle.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Čau, dneska jsem si byl pro motorku v servisu . Řekl, že ta baterka je dobrá a že je tohle v pořádku. Co ho ale zarazilo, bylo to, že na jednom válci byly svíčky úplně černé. Když potom dělal synchronizaci, tak ten jeden válec byl prý totálně rozhozenej . Chci se zeptat jestli je tohle normální ? Může se stát, že se to takhle rozhodí ? a nebude to do budoucna problém ? nevím jak dlouho s tím předchozí majitel v tomhle stavu jezdil ,tak mám strach ..
Čau, dneska jsem si byl pro motorku v servisu . Řekl, že ta baterka je dobrá a že je tohle v pořádku. Co ho ale zarazilo, bylo to, že na jednom válci byly svíčky úplně černé. Když potom dělal synchronizaci, tak ten jeden válec byl prý totálně rozhozenej . Chci se zeptat jestli je tohle normální ? Může se stát, že se to takhle rozhodí ? a nebude to do budoucna problém ? nevím jak dlouho s tím předchozí majitel v tomhle stavu jezdil ,tak mám strach ..
Tož mně to na Exide startuje taky na prd. Baterka vypadá OK, po otočení kíčku to padne na polovinu. A start? Darmo mluvit. Baterka mám zimu v sklepě v suchu, 3x jsem ji dobíjel. Přes sezónu ji mám na udržovačce. https://drive.goo...sp=sharing
Upravil Dedkoid dne 27.02.2021 09:08