Dival jsem se do sekce cizina, ale nenasel jsem tam zadny povidani o ceste do Bulharska. Chcem vyrazit na vylet pres Rumunsko a podivat se do Bulharskych hor. Vidim to tak na 10 denni trip. mate nekdo tipy na mista, ktery je dobry v BUlharsku videt? Dekuju.
Jsme dva, jedem na GS 1200 (jednom) a nemame problem s cestama bez asfaltu.
Byl jsem jen jednou :
- mimo kopců placka absolutně o ničem
- hrozně blbě se nám hledalo spaní na divoko
- lidi mimo velká města v pohodě ( to platí všude )
- na polích sem tam roste konopí
- kolem silnic je spousta kiosků na jídlo
- dopravní značení nic moc
asi jsem ti moc nepomohl Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
No vzhledem k tomu, ze pojdem pres Rumunsko, kde jsou hory krasny, tak mozna vydrzim i chvili po rovine. navic moje pritulkyne chce aspon na den k mori, takze to asi bude docela rychly. Spani venku je problem proc??
myslim že cesta přes bulharský hory je skvělá, nejakou dobu jsem v Bulharsku pracoval.
Kousek od Sofie je Pamporovo, moc pěkný místo, hory, který stojí za viděním, když budeš pokračovat podél hřebený, přes celý Bulharsko, dostaneš se až k moři. Cestou narazíš na zajímavý místa, jako Veliki Trnovo (stojí za prohlídku) je tam víc míst touhle trasou, ale teď si nějak nevzpomínám na názvy. daj se ale najít na google earth. až budu mít víc času, ,trochu líp ti to vytipuju.
jinak v Bulharsku si dej pozor na řidiče, ve městech občas neřeší přednosti, mimo město zase občas potkáš stádo krav nebo ovcí, v klidu kráčející přes silnici. další slabina Bulharských řidičů je předjíždění, pošlou to tam ikdyž nevidí, je to dost nebezpečný. poslední co bych upozornil je, že jezdí uprostřed silnice, prostě, vnitřní kolo auta maji prakticky pořád na středové čáře, občas je to taky dost o tlamu.
Jinak je to krásná země ------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
frantisek napsal:
No vzhledem k tomu, ze pojdem pres Rumunsko, kde jsou hory krasny, tak mozna vydrzim i chvili po rovine. navic moje pritulkyne chce aspon na den k mori, takze to asi bude docela rychly. Spani venku je problem proc??
Na každym kousku je nějaký políčko a na něm oxiduje spousta lidí.Alespoň co jsme potkali.Popojedeš kousek za kukuřici a ejhle , maringotka s nasraným vlčákem.
Jeli jsme pouze tranzit do/z TR
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Na ridice si urcite dej pozor, vetsinou motorkare nevydi. Se spanim pokud budes spat ve stanu, tak to neni problem. Pokud si postavis stan u jezera tak ti nikdo nic nerekne, jsou tu i kempy ale s nemi nemam zadne zkusenosti. Hotely ve mestech jsou levne kolem 20-50 EUR za dvojity pokoj.
V Google se podivej na tyhle mista: Veliko Tarnovo, blizko Tarnova je i Arbanasi (opravdu hodne manastiru), mistnost Etara blizko mesta Gabrovo, vrch Sipka, u more se podivej na Irakli tam je divoky plaz, nebo mesto Nesebar. Pokud budes s necim potrebovat pomoc, tak napis rad pomuzu! Ahoj a pekny vyletGS - LONG WAY ANYWHERE
Jeste par malickosti: Benzin tu stoji neco kolem 1 eur, cerpacich stanic je dostatecne, znaceni cest opravdu neni dobre, tak je dobre pokud budes mit GPS, plati se tu v leva 1lv=0,5 eur, motorky neplati zadne dalnicni popladky, v lete je tu velke horko 30-35 ve stinu, jist se da i v restauracich, neni draho, jeden obed stoji kolem 5 eur, holky jsou tu obzvlast pekne a v lete se moc neoblikaji tak je po cem se divat. GS - LONG WAY ANYWHERE
Sajmon napsal:
jist se da i v restauracich, neni draho, jeden obed stoji kolem 5 eur, holky jsou tu obzvlast pekne a v lete se moc neoblikaji tak je po cem se divat.
Jo Bulharský holky mi chybí, místo minisukní nosí širší pásky, krásný dlouhý nohy a pod.
a k těm restauracím, bych řekl to, že se tam dá skvěle jíst v restauracích, za dobrý peníz hodně muziky a to i v lepších restauracích, v Bulharsku jsem jedl nejlepší steak co jsem kdy měl. Pokud někdo máte rádi saláty, tak vřele doporučuju si v Bulharsku v restauraci dát!!! Pak až se vrátíte do čech, tak se jenom budete smát, co vám to v čechách dali na stůl! doporučení 1: klasika - Šopský salát (pokud ho máte rádi v čechách, tak tenhle je o 100 % lepší), doporučení 2: Ovčiarska salát ( jednoduše delikatesa!! s výborným Bulharským sýrem)
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Ahoj,
plánuji koncem srpna návrat z Varny přes BG hory + RO hory. Víkend + kus týdne, celkem max 4 dny. Máte nějaké doporučení či rady? Pojedu asi sám. Díky
T.
- pohoří Rila a přenocovat v Rilském monastýru
- severně od Sofie je velmi pěkný kaňon s parádními skalami - Novi Iskar - Mezdra
- na severu u Rumunsko-Srbských hranic je římská pevnost Belogradčik a kousek od toho jsou nádherné jeskyně - prohlídka bez průvodce je zážitek, jsou hodně velké
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ahoj kluci,
moc Vám všem děkuji za rady... je vidět, že destinace je správná a teď už jenom vyrazit
Případně pokud by se našly nějaké zajímavé šotolinkové pasáže pro G660, tak by se jistě plánování zjednodušilo
Mějte se fajn a hodně šťastných kilometrů v sedle..
Zdarec, na divoko jsme stanovali u Koprinka jezero. U jezera nějaká enduro dráha, pro ty co by ještě neměli dost (na mapě nalevo od dědiny Koprinka) Z tama na Kazanlak po E85 na Gabrovo...
Další jezero po cestě jsme měli Iskar, dost místa kolem na divoky spaní. My tenkrát zalehli v hotel Excalibur 30E/pokoj+večeře a snídaně.
Jeli SME tehdy do Kitten k móřu.
Tak ať se líbí!
Ahoj,
příští týden ve čtvrtek 28.8. ráno vyrážím z Varny v BG na Rumunsko a domů do Čech. Plánovaný příjezd v neděli odpoledne. Nemáte někdo podobnou trasu, abych nejel sám? Ve dvou a více je legrace více .
Jedu na GS, offroadu se nebráním, stan, penzion i hotel umím.
Tom