Ahoj kluci, pořád je všechno v luftě. Na vízech se maká, ale... Tak jsem si zařídil vízum do Sýrie, Jordánsko se dělá na hranicích. Jak dostat vízum jsem vystavil na http://www.bmwgs....ad_id=3961
Upravil Jarda Dingo dne 26.05.2009 17:47
Mizi33 napsal: JOR:
Amman (downtown, citadela, amfiteatry, Royal Automobile Museum...)
Mrtvy more
Mount Nebo
Karak
Petra
Wadi Rum
Dana
King's Highway
Jerash
Um Quays
SYR:
Damasek (histor.centrum, Turecky lazne, hora nad Damaskem...)
Palmyra (Tadmur)
Ar Rusaffah
Hamma
Crac des Chevaliers
Bosra - amfiteatr
Asi bych u vseho dohledal souradnice. M.
Máš nějaké odkazy - stránky nebo něo? Chci dát na mapu i kontakty na lidi, co my daly nějaké tipy... Díky
Jarda Dingo napsal:
Máš nějaké odkazy - stránky nebo něo? Chci dát na mapu i kontakty na lidi, co my daly nějaké tipy... Díky
Mam nejaka fota z r. 2007 na svych strankach (viz podpis).
Jinak kdysi pro me bylo inspiraci www.2canadiansonb...
Co se tyka tyhle oblasti tak moje zkusenost je trochu specificka - skoro 3 roky jsem delal v Jordansku, takze vsechny ty mista co jsem ti napsal znam jako svoje boty...
to Mizi: nevíš, jak by se rozumně dalo z Jordánska do Egypta? Je trasa Jordánsko - Izrael - Egypt průchozí? Zaujaly mne Tvé cesty do a z Jordánska, docela by mne zajímaly podrobnosti...
cez trajekt z Aqaby/Jor/ do Nuweiby/Eg/lodny listok pre jednu osobu cca 1500 Sk,moto cca 1000 Sk,ceny su z roko 2006.
Pokial sa chces vracat na moto z Egyptu aj spät inak ako trajektom,tak na Izrael zabudni.
ahaa,no ta to sa opytaj LOWa,ake mal skusenosti s vyexpedovanim moto na trajekt z Egypta a ci by to chcel este niekedy absolvovat.
inak pocitaj ten trajekt JOR-EG aj so vsetkymi procedurami ti zaberie tak 24 hod,v egypte budes behat z jedneho okienka k druhemu,egyptsky technicak,egyptske znacky,poistenie.len vtup do Egypta ma vtedy stal min 4500 Sk.
Vjetrnik napsal(a):
to Mizi: nevíš, jak by se rozumně dalo z Jordánska do Egypta? Je trasa Jordánsko - Izrael - Egypt průchozí? Zaujaly mne Tvé cesty do a z Jordánska, docela by mne zajímaly podrobnosti...
Z Aqaby jezdi trajekt na Sinaj (Nueiwba), uz si nepamatuju jak casto, ale myslim ze minimalne jednou za 3 dny.Tim se vyhnes Izraeli.
Jestli se neplanujes vracet tou samou cestou (pres Syrii) tak je lepsi jet pres Ejlat. To uz ti Izraelsky razitko v pasu vadit nebude.
Tomu papirovani a poplatkum se nevyhnes at jedes do Egypta lodi nebo po silnici. (viz prispevek vyse)