Ahoj pánové,
za týden vyrážím na 9 dní do Černé hory. Chceme hlavně do hor, na pláž jen na par dní. Máte někdo typy na nějaké pěkné cesty v Durmitoru a okolí ? Nevíte jestli se dá sjet do kaňonu Tary? a co spaní na divoko, je v pohodě? Připomínám že jsem čerstvým majitelem GS a předtím jen silnice takže si na žádnej velkej offroad netroufám, max na šotolinu.
Ahoj, jeli jsme přes černou horu do albánie, tady je fotoreport s komentářema, v první třetině najdeš zajímavá místa v černé hoře, které bych doporučil - pod fotkama jsou komentáře http://picasaweb....kMise2007#
P.S. bacha na ty´úzké křivolaké horské silničky, není vidět za roh,srázy jsou to pekelné a jezděj tam jako prasata...
Super fotky díky ten Durmitor je úžasnej. Koukám že jste měli i bouračku ale dopadlo to dobře :-) Plánuju jet přes Maďarsko a Bosnu a do durmitoru přes žlutou silnici z 18ky přes Bobotuv kuk do Zabljaku jen nevím jak to vypadá. Aby to nebyl moc hardcore.
Uvažuju že před cestou ještě koupim navigaci. Jak je to s pokrytím černé hory jaké jsou evropské mapy od garminu? Nechce se mi kupovat za hodně peněz mapu černé hory kvůli pár dnům.
FYYFF
Teraz som odtiaľ prišiel a durmitor tou cestou na fotkách nie je prejazdný je tam ešte veľa snehu no keď ideš okolo rieky piva z bosny a výjdeš serpentínami hore tak prídeš do dediny trsa a odtiaľ sa dá prejsť cez dedinu nedajna/nie je na moc mapách/ okolo takého krásneho horského jazera kde sme kempovali do žabljaku.Troška strmý zjazd ale dá sa no treba na to drapáky aspoň tkc alebo karoo t a v pohode prejdeš len vypni ABS lebo bude sranda
strive napsal:
Teraz som odtiaľ prišiel a durmitor tou cestou na fotkách nie je prejazdný je tam ešte veľa snehu no keď ideš okolo rieky piva z bosny a výjdeš serpentínami hore tak prídeš do dediny trsa a odtiaľ sa dá prejsť cez dedinu nedajna/nie je na moc mapách/ okolo takého krásneho horského jazera kde sme kempovali do žabljaku.Troška strmý zjazd ale dá sa no treba na to drapáky aspoň tkc alebo karoo t a v pohode prejdeš len vypni ABS lebo bude sranda
Díky za info ale mám ještě origo Battlewingy a špunty plánuju až je sjedu, takže to radši objedu okolo nerad bych někde lepil nebo se zrakvil stejně budu naloženej a se spolujezdkyní.
FYYFF
to Mako: byli jsme v Monte Negru teď začátkem května, přes hřebeny hor od 1600 m.n.m. byl sníh, sedlo mezi Žabljakem a Pivskym jezerem nebylo prujezdne...
Určitě doporučuji ve Tvém směru jet podél Pivského jezera, potom podél Pivy, směr Nikšič, pak odbočit směrem na Žabljak...před Žabljakem v serpentinach je vlevo odbočka do kaňonu řeky Komarnice (jedno z nejúžasnějších míst, které jsme tam navštívili)...
Potom doporučuji pokračovat přes Žabljak (pokud budeš chtít kontakt na příjemnou rodinu a ubytování, mohu poslat), přes Žabljak do údolí řeky Tara (nevynechat most přes Taru, je parádní), potom podél Tary a posléze podél Mrači na Podgoricu (nezapomeňte se zastavit u kláštera v Mrači, fresky jsou úžasné a u kláštera je občerstvení kde mají naprosto výborné JELEN PIVO - nejlepší pivo v Černé Hoře).
Boka Kotorská stojí určitě za návštěvu, parádní je výjezd z Kotoru do hor, určitě nevynechejte mauzoleum Petara II. Nijeguše, cesta k němu parádní, výhled fantastický a v mauzoleum je naprosto geniální akustika, se ženou jsme si tam dali dobrý duet...takový zvuk má malokterý koncertní sál...
Mapu jsme měli pro Garmina, Černá Hora+Srbsko, ale není příliš podrobná....silniční verze je skoro lepší než verze topo...jinak pro Bosnu doporučuji papírovou mapu SLO+HR+BiH, jen se musím doma podívat, od koho je, tuším Fraytag...mapu MNE jme měli v průvodci, stejně jsme víceméně improvizovali, bez toho by to cestování nebylo ono...
To: Vjetrnik
Super! vycerpavajici info :-) mám to tak nejak naplanovane. Za kontakt dekuji ale uprednostnuji stan a prirodu. Zkus se prosim podivat na vydavatele mapy. Az tam budu dam si na tebe jednoho JELENA
FYYFF